Marcinej Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Miałem na myśli MFa. Skasowany, czyli jednak nie zestarzał się ? Chodzi mi to, że planuję mój egzemplarz postarzeć i dlatego tak wypytuje, czy czasem nie miał okazji postać pod chmurką kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz 5710 Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Miałem na myśli MFa. Skasowany, czyli jednak nie zestarzał się ? Chodzi mi to, że planuję mój egzemplarz postarzeć i dlatego tak wypytuje, czy czasem nie miał okazji postać pod chmurką kilka lat. w/g moich danych stał pod chmurką i to sporo bo od listopada 91 go grudnia 96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Świetnie, dzięki za informację. Zdjęcie z tego okresu, nawet w kiepskiej jakości, było by spełnieniem marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Łooo Saturn do kupienia: Zasobnik fotograficzny Saturn rozpoznawczy MIG-21 Kto kupi, niech zrobi dokładne zdjęcia zbliżeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Mam prosbe... Potrzebowal bym dokladnych zdjec drazka sterowego w MiGu-21 i czy drazki w wersji bojowej roznily sie od wersji szkolnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Bojowy ma przycisk " przechwycenie " Na UM w II kabinie nie ma spustu od działka , cholerka nie pamietam czy był w I kabinie , nie mam akurat dobrego ujęcia z I kabiny.[ na rozum to powinien być , bo przecież można podwiesić gondolę Afanasjewa , a strzelać jakoś trzeba ] Poniżej link do zdjęc drążka z bojowego . https://hotfile.com/dl/203779890/806691f/DREK.zip.html Poniżej rysunek drążka z opisem z instrukcji BIS-a. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Dzieki babcia131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Wersja z MF-a: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Ktoś ma pomysł na ten kolor wnęk? Jaka to może być farbka dowolnego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smk_szkwal Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Może H155, z ewentualnymi domieszkami białej/szarej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Czy ktorys z kolegow dysponuje zdjeciami zaslony w pierwszej kabinie szkolnego MiGa-21 ? Potrzebowal bym rownierz zdjec wewnetrznej strony ruchomej czesci oslony kabiny instruktora tzn mechanizm peryskopu itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 I ja mam prośbę O dobre zdjęcia godła 2 elm 10 PLM z czarną pumą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Czy ktorys z kolegow dysponuje zdjeciami zaslony w pierwszej kabinie szkolnego MiGa-21 ?Potrzebowal bym rownierz zdjec wewnetrznej strony ruchomej czesci oslony kabiny instruktora tzn mechanizm peryskopu itp... Parę zdjęć z I i II kabiny. Powinny się przydać https://hotfile.com/dl/204077981/19f6760/Peryskop-sztorka.zip.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Jeszcze jedno pytanko.... Mysle ze znawcy samolotu beda wiedzieli o co chodzi bo niestety nie posiadam zdjecia do zamieszczenia tego elementu... Chodzi mi o metalowy wezyk wychodzacy z dyszy wylotowej i znajdujacy sie patrzac od tylu w prawym dolnym rogu... Ojciec niestety juz nie pamieta co to bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Rurka instalacji drenażowej paliwówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Czyli wyprowadzenie nadmiaru paliwa, przez którą w czasie uruchamiania wylewał się odstój paliwa (zbierało się w zbiorniczku drenażowym w czasie postoju samolotu na ziemi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Prawie jak w SR-71, wszędzie leciało Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 No to teraz juz wiem wszystko... Dzieki chłopaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 O ile pamietam to w Goleniowie byly M-y... Zostaly pozniej przekazane do 1-go PLM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Oj nie, w spisie mam już 23 s-ty wersji MF. Zdecydowana większość srebrnych (może trafił się jakiś rodzynek jak 1906 wśród M), kilka z godłem 11 PLM głową wilka na karcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 O ile pamietam to w Goleniowie byly M-y... Zostaly pozniej przekazane do 1-go PLM... ......W takiej sytuacji 2 PLM „Kraków” trafia do 2 Korpusu Obrony Powietrznej ze Sztabem i Dowództwem w Bydgoszczy. W tym czasie pułk na stanie posiadał 24 MiG-21 M / MF i 5 MiG-21 UM..... chyba słabo pamietasz Wiesz akurat moze bylem wtedy jeszcze dzieciakiem ale pamietam jak Goleniow przekazal do Minska samoloty... Pojechalem wtedy z ojcem na lotnisko bo trzeba bylo do samolotow poprzydzielac pokrowce, zagluszki, wodzidla, drabinki itp sprzet z wielkiej "kupy" na ktora zostaly wyladowane z ANa-26... I z tego co bylo mowione 2 PLM po przekazaniu samolotow zostal rozformowany... No ale moge sie oczywiscie mylic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Tazman79 nie mógł pamiętać MF w 1 PLM po Goleniowie, ponieważ żaden tej wersji nie trafił do MM Grafika na podstawie zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Czy bisek 0880 mial w swojej karierze "okres przejsciowy" tzn. bez "oczka" i "szczęki"? Jakieś fotki z tego okresu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Niedużo widać , ale na pewno 0880 i malowanie z roku 1988 [ godło 34 PLM] Uploaded with ImageShack.us Te wszystkie "ozdoby" powstawały raczej po I remoncie samolotów i chyba po 1989roku. Zdjęcie z aviateam.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Dzięki, babciu:) A byl taki okres, ze mial juz czesc tak charakterystycxnych "ozdob" ale bez "oczek"? (absolutnie mi te oczka nie leżą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi