Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli znacie podobne artykuły z Aeroplanu jak ten o godłach 10 PLM napiszcie. Mi do głowy przychodzi wyłącznie o 3 (62) PLM z numeru 2/2002. Ciężko znaleźć informacje co znajduje się w poszczególnych numerach, w przeciwieństwie do Mini Repliki i Lotnictwa z szachownicą, które rozpiskę mają na swoich stronach...

Napisano

Numer 15 aeroplana

godasochaczew2013052700.jpg

Znakomity artykuł poświęcony 32 PLRT w Sochaczewie, historia, sprzęt, oznaczenia oraz ogromna ilość zdjęć wszystkich latających w pułku MiGów-21 R, Iskier i innych maszyn. Polecam!!!

Napisano
Jeśli znacie podobne artykuły z Aeroplanu jak ten o godłach 10 PLM napiszcie.
4'95 - rozrysowane wszystkie godła na poszczególnych bisach z Gdyni (4 strony schematów)

3'96 - spis wszystkich polskich MiGów-21 (wersja / nr seryjny / nr takt. / data dostawy)

W ogóle mam wrażenie, że te pierwsze Aeroplany były z zupełnie innej ligi niż obecne. Do tamtych wciąż się wraca, współczesnych już nawet nie kupuję

Napisano

mała wersja nietoperza bez napisów, mam gdzieś zdjęcie ale nie mogę namierzyć

edit:

znalazłem

zegrzeum.jpg

migc.png

eskadra chyba została, klucza nie ma

Napisano
znalazłem

A to zdjęcie mam, ale nie skojarzyłem, dzięki ;)

Świetnie widoczne różnice w odcieniach paneli MF w fabrycznym malowaniu

13676_sm.jpg

Ciekawy walkaround złotego miga w MLP

Złoty MiG

Napisano
Można prosić o skany tego artykułu o 32 PLRT ?

proszę

sochaczew201306030000.jpg

sochaczew201306030001.jpg

sochaczew201306030002.jpg

sochaczew201306030003.jpg

sochaczew201306030004.jpg

sochaczew201306030005.jpg

sochaczew201306030006.jpg

sochaczew201306030007.jpg

sochaczew201306030008.jpg

Pozdrawiam

Cinek

Napisano

Nadal żal patrzeć jak ... zamalowywuję babę jagę. Nawet ręka mu się nie zatrzęsła i farfocla nie zrobił.

edit

pozwoliłem sobie wyedytować nieco (na prośbę autora po refleksji). [imt]

Napisano

Rzeczywiście trochę niesmaczne określenie na Bogu Ducha winnego mechanika .Kazali Mu przełozeni zamalować, to to zrobił, chyba nie miał innego wyjścia ? Ja też miałem niemiłe odczucie, jak w Krzyżakowie zamalowywali zegrzańskie godła na Bisach, ale taka była wtedy kolej rzeczy. Samoloty kursowały między jednostkami w ramach "restrukturyzacji" Naszych Sił Zbrojnych i dużo osób musiało sie pogodzić z takimi sytuacjami.

Napisano

Proszę czy ktoś ma więcej zdjęć do tego Migu-21 PFM.

Martin

PL6910PFM.jpg

Napisano

mam jedną fotkę po wycofaniu gdy stał na lotnisku w Babimoscie w 2002r. gdzies przy jakiś warsztatach. Wieczorem mogę wkleić.

Napisano

Odświeżam temat, ponieważ jeden użytkownik obiecał... i nic z tego nie wyszło

Poszukuję osłon kół podwozia głównego z zestawu Eduard MiG-21 dowolnej wersji w skali 1/48 (części C5 i C6). Ci którzy kupili żywiczne wnęki podwozia mają zamienniki i te z bazowego zestawu będą bezużyteczne. Kontakt przez PW

Napisano

Fajny PFM

994142_534879636560658_108476683_n.jpg

Link do zdjęcia.

Btw. Kupiłem ostatnio GP-9 od Quickboost'a dedykowany dla Academy i jestem średnio zadowolony. Dedykowany jedynemu zestawowi na rynku i nie mogli go porządnie dopasować. Mało tego, poziom detali nie powala.