babcia131 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 http://www.plastikowe.pl/galerie/mig-21mf Ok. 40 zdjęć elementów " złotego " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Dzięki bardzo Liczy się naprawdę każde zdjęcie więc linkujcie, ślijcie! To samo tyczy się Bisa 9507. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 http://www.polot.info/?a=1000020 http://www.nato.muzeumlotnictwa.pl/ekspozycja_nato.php?w=p&en=4 Kolejne 16 fotek "złotego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurekogorek Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Mam prośbę w imieniu Muzeum Historii Fotografii, poszukuję dokumentacji dotyczącej gondolki z aparatem S-13 do Miga-21 a także kamer AFA-36 i AFA 39. Muzeum posiada je w swoich zbiorach, ale kompletnie nic nie potrafi powiedzieć na ich temat i nie wie za bardzo gdzie szukać. Obiecałem że zobaczę co się da zrobić. Na innym forum był link do dokumentacji, ale jest nieaktywny. :-( Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 https://hotfile.com/dl/195652652/dc0ed17/S-13-100-OC_instr..zip.html Link do S-13 .Aktywny -materiał wrzucony dziś . Odnosnie aparatów foto , to jedyne co mi przychodzi na myśl to nawiazanie kontaktów z Dęblinem. Tam chyba jeszcze latają Iskry , to i musza mieć aparaty , a zatem i dokumentacje.Może na Forum jest Ktoś z Kolegów mający kontakt z WOSL-em. Ja spróbuję skontaktować się z Piotrem Pilotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurekogorek Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Wielkie dzięki, byłem dziś nawet w muzlocie poszukać przykładu i nawet wisi ograbiony z wnętrzności bidok. Żal oglądać te samoloty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Wciąż mam wolne miejsce na czwarte malowanie Bisa Czy był Bis z drugim wzorem godła 9 PLM i nietoperzem dowolnego klucza Jeśli tak, poproszę zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Proszę bardzo -jedno zdjęcie , więcej nie znalazłem Uploaded with ImageShack.us Z tego co widzę po nazwisku Pilota, to samolot przygotowany na Zlot D-ców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Babcia, to byłoby dobre, tylko potrzebowałbym zbliżenia na napisy z nazwiskami i ogólne zdjęcia całego kadłuba... ktoś posiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Nazwiska mogę podać: PŁK.M.KACZMARSKI ST.CHOR. W.KUCHARSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Przeczytać to ja umiem, tylko nie widzę kroju a tak kalek nie zrobię Cóż zostanie pewnie któryś z tych pomalowanych w 1/4 na szaro. Strasznie mi się nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 biały pas to chyba oznaczenie na któres z ćwiczeń "Orli Szpon ", ale który to był rok ? A kiedy byli w Holandii ? Nie mogę sobie na szybko przypomnieć.Białe pasy były malowane, jak juz napisał Mikele na ćwiczeniach "Orli Szpon" w 1997r. ale o ile mnie pamięć nie myli również na ćwiczeniach "Ocelot" w 1999r. (MiGi-21 i Iskry) A czcionka na 9735 wygląda jak ta używana na arkuszach z literami samoprzylepnymi, które można dostać w papierniczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Kiedyś szukaliśmy zdjęć PF/PFM z podwieszonym RS-2US w służbie. Autor: Andrzej Rogucki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 EDIT: Kolejna perełka, na lewo od numeru bocznego! Taki malunek widniał również na PFM nr 4913 z 62 PLM ,sylwetka samolotu w kolorze błekitnym , koło czerwone a w nim wpisana biała litera M. Czyzby odmiana z tego PF a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 I na US z Łasku, numer jest do sprawdzenia. Rok '88-'89. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Polskie MiG-21PF miały wszystkie co do sztuki "mały" statecznik pionowy i zasobnik spadochronu hamującego w płetwie pod kadłubem, czy były na wyposażeniu WOPK MiG-21PF z powiększonym statecznikiem i zaspobnikiem spadochronu u jego nasady? Pytam, bo przyszedł dziś do mnei PF w 1:72 z Fujimi o takie cuś: (foto rzecz jasna złowione w internecie) i czy będzie to merytorycznie poprawne wykonanie go z szachownicami, czy będę musiał przerabiać zestaw Fujimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz 5710 Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Z tego co pamiętam to nasze PF spadochron hamujący miały pod spodem kadłuba - dopiero od PFM miały u nasady statecznika pionowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Witam Serdecznie Kolegów Przesyłam ciekawe zdjęcia Zegrzyńskich bisów podczas wizyty na Dęblińskim lotnisku. Sądząc po wyglądzie Migów można określić, że zdjęcie wykonane było w okresie wykonywania remontów w WZL-3. Pozdrawiam, a zarazem Dobranoc "Migi na Noc " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Buszuj w tym Mateczniku Polskiego Lotnictwa , może jeszcze co znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Panowie, czy może ktoś z Was kojarzy jakieś fotki MiGa-21 PF n/b 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Też tak obstawiam, ale chciałem sprawdzić. Póki co udało mi się znaleźć fotki 2006 i 2007 oraz 2005 ale w wersji M. 2004 zdaje się jest w Krakowie? Mam jeszcze wątpliwość. Yefim Gordon podaje, że PF 2005 latał w 40PLM. A z tego co wiem samolot latał w Mińsku. Kto jest w błędzie? A może samolot zmieniał jednostkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Pf numer 2005 latał w Barczacej. Zaczynał w Swidwinie pózniej Goleniów ,Barczaca ,Łask i znów Barczaca 82-89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Dzięki za rzeczowe odpowiedzi. Czy zatem należny przyjąć, że 2005 podobnie jak 2004 w muzeum nie ma syrenki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 z moich danych Od czerwca 1965r. na stanie 40 PLM w Świdwinie. zezłomowany w ramach jednostronnej redukcji zbrojeń, chyba tylko tam słuzył , ale pewnosci nie mam na 100%. Gdyby latał tylko w 40 PLM, byłaby to bardzo krótka służba. Ostatnie Mig-21 pułk ten przekazał w 1971 roku (PF jeszcze wcześniej). 2005: Tylko, błagam, nie biały. Bardzo jasno szary. To zdjęcie to chyba najgorszy przykład na którym można się wzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi