em Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 mjr. Chachmęt NARCYZ- SAMURAJ- CHACHMĘT....czad, to mało powiedziane. To nie był przypadkiem ,kabaret ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz 5710 Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Grzesiek, grunt, że trzeba było 6km dymać. Aptekarz się znalazł A odnośnie pana Mariana pewnie masz rację, do sztabu było mi daleko. Wystarczył mi mjr. Chachmęt Się ciesz że tylko 6 km trzeba było dymać a nie n.p12 Koło sztabu przechodziłeś codziennie i to ze dwa razy ale wspomnianego majora unikałem choć czasami nie dało rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Się ciesz że tylko 6 km trzeba było dymać a nie n.p12 Koło sztabu przechodziłeś codziennie i to ze dwa razy ale wspomnianego majora unikałem choć czasami nie dało rady 12 to mam teraz Wówczas starałem się bardzo załapać na autobus, tak więc tylko raz wypadało, na koniec dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Dobra moja wina -Kacperski RADOSŁAW - namieszałem , ale ile rzeczy się dowiedziałem .To na dobranoc -ładny na tapetkę . Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 R w Goleniowie Plus, z którejś książki, zapewne podczas wspólnych ćwiczeń też R Jeszcze jedno pytanie odnośnie poruszonego tematu malowania, kiedy s-ty otrzymywały srebrną farbę na cały płatowiec? Remont średni, główny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Nie jest to fotomontaż - protoplasta pilskiego tygryska wywodzi się z Mierzęcic W latach 80 zdjęcie te ukazało się na okładce jedenego z numerów Wiraży. Byłem zszokowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Jeszcze jedno pytanie odnośnie poruszonego tematu malowania, kiedy s-ty otrzymywały srebrną farbę na cały płatowiec? Remont średni, główny? Na takie pytanie to chyba któryś z wojów Mieszka będzie znał odpowiedż . Jeszcze raz dzięki za skan odnosnie samolotów serii 96 z Zegrza. Tak mi sie przypomniało , wszystkie tzw. siwki , z racji koloru lakieru pochodziły z II eskadry i to właśnie oni przekazywali te samoloty wcześniej , bo gdzieś w połowie 81 z powodu przyjęcia na stan pierwszej partii Bisów. Ich samoloty nie poszły do Malborka, I elm przekazywała swoje MF ok IX-X , i przekazywaliśmy je wszystkie do Malborka, oprócz 8101 który poleciał do Wrocławia . Miłośnicy 21 ostatnie chwile na podpowiedzi dla Św. Mikołaja co ma przynieść . Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Za książkę "Historia polskiego lotnictwa wojskowego" można p. Mariana podawać chyba z nazwiskiem. Wywodzi się z sekcji rozpoznawczej, a nazywa się Marian Mikołajczuk. Myślałem, że troszkę pociągnie tematykę rozpoznawczą w literaturze ale mu się zastopowało. Czekam nadał na jego historię Ił-a " Pueblo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz 5710 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Wszystkie samoloty otrzymywały jednorodne malowanie już na remoncie średnim chyba że samolot przechodził wcześniej remont awaryjny a i takie przypadki się zdarzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 To się wszyscy naczekamy,niestety...płytki rynek,kłopoty wydawców i takie tam miedzy- ludzkie sprawy. Pytanie do panów ze Sochaczewa w sprawie malowań....czym żeście malowali te samoloty na wiosne 1996 ? jakiś przeterminowany bezbarwny lakier ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Za moich czasów (do lata 1995) tylko srebrzanka z Dębicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 A tak patrząc z optymizmem w nadchodzący Nowy Rok , wie ktoś coś na temat "Monografii polskich 21 " ? Coś się miało ruszyć , a raczej miało być ku końcowi , na niektórych forach toczyły się dyskusje i niestety nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Monografia tworzy się w tym temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 To co napisałem odnosi sie tez do monografii LAF u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Jak było to proszę wyrzucić ,jednak te srebrne 21 mają coś w sobie .Tym razem pfm od "Gąsiorów ' Uploaded with ImageShack.us I kolejna zagadka, tym razem radziecki BIS, z dziwnym"czymś " na górze k-ba i dziwnym znakiem koło nb. Miał to być chwytnik powietrza, do chłodzenia bloków stacji r-lok, odbiornik sygnałów -czujnik, coś to w każdym bądż razie jest . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Ad.1 ten 6611 jest szary ,szary .Na poczatku szary-sredni ,póżniej płowiał Ad.2 toć oni na forum PGWAR /po polsku /tez nie wiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Było trochę pytań odnośnie konstrukcji skrzydła w 21szym, a że w jednym laboroatorium mamy małe trofeum ;) pomyślałem, że może się przydać. Spece zapewne wypowiedzą się, z której to konkretnie wersji (ja się przyznaję od razy,że nie wiem). Skrzydło wyposażone w nadmuch na klapy, pozbawione górnego pokrycia ze względów dydakrycznych. Widok ogólny. Przedni zbiornik skrzydłowy. Typny zbiornik skrzydłowy (zdjęcie obrócone o 90*). Mechanizm sterowania lotką. Kanał nadmuchu na klapę. Mam nadzieję, że się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 http://www.dslr-forum.de/showthread.php?t=377227 Pod choinke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 (edytowane) em - toć oni na forum PGWAR /po polsku /tez nie wiedza. Jak po polsku ? To czemu ja się męczę z bukwami ? Miej litość No fakt ta kabinka jest piękna , jeszcze chyba gdzieś funkcjonuje wersja Madziarska [ ? ] , tylko jak to można zgrać ? Edytowane 22 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Kurde, o co chodzi ? Miałem napisać ,,Siewierna Gruppa Woisk Sovietzkoj Armii,, to dopiero by brzmiało , a jak bym zapodał w cyrylicy ,tez niewiele osób by sobie przetłumaczyło .Skrót,, Północna Grupa Wojsk Armii Radzieckiej,, jest marką łatwo rozpoznawalną. Tak, to to forum. nieraz pisza po polsku szczególnie o Mig25 .Serio. Czy w Bisach dostarczonych do Zegrza była zasłonka ślepego pilotażu ? Edytowane 22 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 O nie , teraz to się dopiero dogadaliśmy .Skrót nie stanowił problemu , tyle ze ja myślałem o Forum www.sgvavia.ru, który jest chyba właśnie o PGWAR [ tak myślę ] -znalazłem to 2 dni temu i tam wszystko jest pisane 'bukwami " Stąd moje zdziwienie, a nie zarzut . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 widzę tylko jeden węzeł podwieszeń i jak ma SPS to chyba PFM ... w jednym laboroatorium mamy małe trofeum WAT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 widzę tylko jeden węzeł podwieszeń i jak ma SPS to chyba PFM ... w jednym laboroatorium mamy małe trofeum WAT? Chyba MEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Politechnika Wrocławska. Robimy konkurencję warszawskim uczelniom ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Bardzo dużą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi