Skocz do zawartości

IBG - zapowiedzi/nowości

skala72

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 28.09.2022 o 09:38, filipsg napisał:

Rodzinka Cromwella/Centaura od IBG łamie mi serce 😞 

Nie tylko Tobie i nie tylko Cromwell/Centaur ale i Crusadery wyglądają w niektórych miejscach jakby były robione na podstawie przekazów ustnych osób które kiedyś taki czołg widziały

• Haha 3

W dniu 29.09.2022 o 21:33, filipsg napisał:

To jest, o ile się nie mylę, Cromwell/Centaur ARV, a nie Dozer. Podejrzewam że ARV też jest w kolejce i będzie prawidłowy (przynajmniej pod względem płyty w miejscu wieży) ale model Dozera wciąż jest skopany.

Naturalnie masz rację, nie wiem co za zaćma mnie dopadła, i jakiś taki skrót myślowy Dozer=ARV

• 1 month later...

Na Armoramie właśnie ukazały się zapowiedzi z IBG na grudzień, są tam różne różności :

https://armorama.com/news/ibg-models-december-news

Jest 7TP w zdobycznym hitlerowskim malowaniu, jest jakiś taki nietypowy Pancer II aufs.a2 chyba z kampanii wrześniowej bo z żółtymi krzyżami . A z maluchów w 1/72 wydadzą Diamonda T z otwartą kabiną i w wersji wywrotkowej. Pozdr. A.

• Like 1

• 2 weeks later...
W dniu 24.11.2022 o 11:52, Adams M1A1 napisał:

Jest 7TP w zdobycznym hitlerowskim malowaniu,

Ten 7TP to może być egzemplarz używany przez niemiecką policję na terenie polski albo czołg wehrmachtu we francji w 1940.

14 minut temu, JanuszF napisał:

Gdybym nie wiedział, że to IBG wysaje tego panzera, to patrząc na wypraski stwierdził bym , że to Modelart 😉 Jadar napisał na swojej stronie, że ma być dostępny od 20 grudnia.

Chyba MiniArt? Ale przyjrzałem się i rzeczywiście, jest podobieństwo. Ciekawe, że te klapki w osłonie jarzma są osobnymi elementami i możne je pewnie sobie zrobić jako otwarte i zamknięte, ale właz kierowcy już jest odlany razem w płytą. Dziwna niekonsekwencja w otwieraniu pojazdu.

Zaklepuję sobie tego czołga!

Tak Miniart :) , Myślę, że zrobili to dlatego, że wieża ma trochę wnętrza, a kadłub jest pusty.  Ciekaw jestem , jeszcze jakie odmiany planują, bo rozstrzał między numeracją jest spory, zwykła pz II ma numer 35076, a limitowana 35083, to jest aż 6 numerów katalogowych! Na pewno będą chcieli zrobić ausf. A1 i A3, oraz Ausf B, no ale jeszcze 3 numery pozostają wolne🤔 Też biorę jednego, tylko zastanawiam się jeszcze którą wersję 🤔

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Coś czuję, że zatopię trochę pieniędzy w tych ukraińskich maszynach. Wiadomo coś o cenach?

Edytowane przez p2288

Godzinę temu, imek46 napisał:

A Rosomaka jak nie było tak nie ma w 1/72 od nich w plastiku

Teraz, to prędzej Kraba "po ukraińsku" wyklepią.

Też czekam na "Rośka" w 72.

Przemek

Edytowane przez PrzemekW
  • Like 1

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

IBG zapowiedział swoje czerwcowe nowości w 1/72:

-BTR-4E

-BTR-4E 'with slat armor'

-Chevrolet C60L Office Lorry 

-Cromwell Mk. IV z kadłubem typu D (czyli zapewne identyczne wypraski co ostatnio, z innymi instrukcjami co do szpachlowania linii podziału na płycie nadsilnikowej) z pięknym boxartem:
Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „33640 IBGY MODELS Cromwell Mk. IV British Tank (Hull Type D) 1:72 72103”

W skali 1/35 tylko Chevrolet C60L Ambulance. 

Poza tym Cromwellem wszystkie boxarty są w katalogu parę postów wyżej, nie ma sensu powielać 😉 

• Like 1

• 3 months later...
  • 5 weeks later...