Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 months later...
Napisano

South West Model Show

04/09/2021 - 05/09/2021

Muzeum czołgów w Bovington organizuje wystawę. Wiem że to nie w Polsce, ale może ktoś oprócz mnie jeszcze się wybiera.

• 1 year later...
Napisano

Witam, chciałem poinformować modelarską brać że  na znanym portalu modelarskim www.eastmodels.sk ,   który po kilku miesiącach zawieszonej działalności znów wraca do działania, pojawił się już Europejski Kalendarz  konkursów modelarskich. Ja jako przedstawiciel/ambasador Eastmodels w Polsce  przesyłam informacje co do konkursów w naszym kraju. Obecnie jest zaktualizowany kalendarz imprez modelarskich w całej Europie:

https://www.eastmodels.sk/clanky/1340//kalendár-modelárskych-súťaží-2023.html

Jeśli chcecie żeby wasze wydarzenie zostało tam dodane , lub Patronat Medialny konkursu  można pisać do mnie, ja przekazuje redaktorowi naczelnemu portalu i grupy Eastmodels - Ján Moravčík.

Na stronie znajdziecie również relacje , raporty z konkursów na którym przedstawiciele grupy się pojawia, nowości na rynku modelarskim.

Pozdrawiam i do zobaczenia na modelarskim szlaku.

• Like 4
  • 10 months later...
Napisano

Mnie tak zastanawia jak dotrzeć do informacji o takich mniejszych konkursach.

Obiło mi się o uszy, że jest coś w Żywcu czy też Siemianowicach Śląskich, ale informacji praktycznie żadnych.

Napisano
25 minut temu, Sjmport napisał:

Obiło mi się o uszy, że jest coś w Żywcu czy też Siemianowicach Śląskich, ale informacji praktycznie żadnych.

Jak organizator nie chce rozgłosu to ciężko się dowiedzieć 😁, może wtedy robią tylko takie dla siebie lokalne .

Napisano

Czyli  konkursy dla swoich. Tak jak w ten weekend w Bogatyni. Ogłoszenie wisi tylko na prywatnym profilu na FB organizatora. Jak znam tamtejsze realia to już komunikat końcowy mają wydrukowany i puchary przydzielone....swoim...

😎

Napisano
9 godzin temu, Iron Duke napisał:

Czyli  konkursy dla swoich. Tak jak w ten weekend w Bogatyni. Ogłoszenie wisi tylko na prywatnym profilu na FB organizatora. Jak znam tamtejsze realia to już komunikat końcowy mają wydrukowany i puchary przydzielone....swoim...

😎

Dość przykre. 

Napisano
11 godzin temu, Sjmport napisał:

w żywcu była "Śrubka" umarła już niestety dawno temu ale faktycznie konkurs był klimatyczny i ciekawy ponieważ zakończył działalność chyba po 20 latach to był znany wśród modelarzy i nawet była ciekawa frekwencja 

• Like 1
  • Super Moderator
Napisano
2 godziny temu, tombie01 napisał:

w żywcu była "Śrubka" umarła już niestety dawno temu ale faktycznie konkurs był klimatyczny i ciekawy ponieważ zakończył działalność chyba po 20 latach to był znany wśród modelarzy i nawet była ciekawa frekwencja 

W żywcu były dwa konkursy modelarskie.

Śrubka" oraz "Międzynarodowy Żywiecki Festiwal Modelarski". I szkoda że się już nie odbywają, bo to były wspaniałe konkursy.

W obydwóch brałem udział i frekwencja była naprawdę duża.

• Like 1
Napisano
3 godziny temu, jawkers napisał:

W żywcu były dwa konkursy modelarskie.

Śrubka" oraz "Międzynarodowy Żywiecki Festiwal Modelarski". I szkoda że się już nie odbywają, bo to były wspaniałe konkursy.

W obydwóch brałem udział i frekwencja była naprawdę duża.

Ja też brałem udział w obydwu, choć bliżej mi było do Festiwalu,  który organizował min. Krzysiek Gęga. 

• 4 weeks later...
Napisano
40 minut temu, halset napisał:

Czy są już jakieś terminy na 2024, poza Bytomiem?

1-2 06. 2024 Babaryba w stolicy :wink:

• Thanks 1
Napisano
1 godzinę temu, halset napisał:

Czy są już jakieś terminy na 2024, poza Bytomiem?

V PFM CIUPAGA w maju

• Thanks 1
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Zapraszamy wszysstkich na pierwszy piknik modelarski w Lubuskim Muzeum Wojskowym w Drzonowie !

02.05.2024 !

Kontakt w sprawie uczestnictwa z muzeum lub pod adresem :piknik.modelarski.lmw@gmail.com

Jeszcze raz zapraszamy !

ULOTKA.jpeg

• Like 1
Napisano

Czy  oprócz imprez oczywistych są jakieś inne konkursy na Górnym Śląsku?

Wykluczam Bytom, Katowice czy też Tychy.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano
W dniu 12.03.2024 o 16:40, Sjmport napisał:

Czy  oprócz imprez oczywistych są jakieś inne konkursy na Górnym Śląsku?

Wykluczam Bytom, Katowice czy też Tychy.

Jest szansa, że będzie całkiem nowy konkurs, w najbliższym czasie wszystko powinno się wyjaśnić 😉

Napisano
Godzinę temu, PabloA napisał:

Jest szansa, że będzie całkiem nowy konkurs, w najbliższym czasie wszystko powinno się wyjaśnić 😉

Będę wdzięczny za informację na priv o możliwej lokazacji i wstępnym terminie!

• 4 months later...
Napisano
W dniu 27.04.2024 o 19:12, PabloA napisał:

Ze tak spytam coś ruszyło w temacie?

Napisano
W dniu 29.08.2024 o 18:37, Sjmport napisał:

Ze tak spytam coś ruszyło w temacie?

Tak, w przyszłym tygodniu będzie oficjalne info 😉

• Like 1
  • 4 months later...
Napisano

Hej Wojtku, prośba o wpisanie do kalendarza tegorocznego Wrocław Model Show w terminie 12-13 kwietnia.

• Like 2
  • 1 month later...
  • 4 months later...