Skocz do zawartości

Jak-1b - ZTS Plastyk/Mastercraft 1:72 + dodatki własne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zęby wypadają z podziwu

• 3 months later...
Napisano

Miło mi poinformować, że Jaczek w swojej kategorii otrzymał "złoto" w Telford.

W ogóle nasza ekipa bardzo dobrze się spisała, razem 4 złota, 4 srebra, 2 wyróżnienia i 4 specjalne (chyba się nie pomyliłem..)

Telford%252520-%252520Jak.JPG

Pozdrawiam - Mikołaj

• Like 1
Napisano

No i gratulacje - złoto w pełni zasłużone

Przypomina mi się ten konkurs gdzie Jak przegrał z Boeingiem - złoto z Telford to najlepszy komentarz....

Napisano

Dziękuję wszystkim za gratulacje, należą się zresztą także innym kolegom, w szczególności Grześkowi GEM-owi, ale i Łukaszowi, Piotrowi i Przemkowi.

HK - niestety, były w Telford werdykty (np. Bentley Łukasza), które w naszej opinii spowodowały rysę w dotychczasowej opinii o konkursie. Mam tylko nadzieję, że był to efekt jakiejś kuriozalnej i niezrozumiałej pomyłki.

Niezależnie od powyższego każdego zachęcam do wyjazdu na tę imprezę. Wprawdzie sporo się mówi o komercji, ale osobiście uważam, że jej obecność tam ma swoje uzasadnienie i jest w pełni równoważona niezliczonymi stoiskami klubowymi prezentującymi autentyczną pasję przyjeżdżających modelarzy.

Jeszcze raz dzięki.

Aha - grzdyl też dostał medal, a w towarzystwie GEM-owego złotego Zlina dwa statki ze znakami SP-... to chyba całkiem znaczące i sympatyczne wydarzenie dla naszego krajowego modelarstwa

Telford%252520-%252520Moto.JPG

• Like 1
Napisano

Piękny ten medal, warto było dłubać kilka lat przy samolociku - temat się odświeżył i szczerze mówiąc jak go poprzeglądałem to odechciało mi się robić Eduardowskiego Jaka w aktualnym konkursie :(

Napisano

Nic tylko cieszyć się i gratulować :-)

Napisano

Mikołaju

Koledzy mają racje.Pomyśl o porządnej galerii.I nie mowie o Askanie.Pozostałe modele z którymi byliście w Anglii maja fajnie porobione galeryjki.Pzdr Adam

Napisano

Mikołaj, możesz coś napisać (albo pokazać) na temat zabezpieczenia "grzdyla" na czas transportu? Tak na oko to jest zdecydowanie bardziej delikatny niż Jak.

Napisano

Jeszcze raz chciałbym wszystkim podziękować za gratulacje. Cieszy fakt, że sukcesy tych małych modeli spotkały się z Waszą pozytywną oceną.

Trochę mi wstyd z tą galerią, ale mój park sprzętowy nie uległ modernizacji, co więcej nie mam specjalnie takich planów, trochę brak luźnych środków na inwestycję w dobry sprzęt. Może popróbuję z jakimiś lepszymi żarówkami albo kogoś poproszę o pomoc. Sami widzicie, że najlepsze fotki Jaka to te nie mojego autorstwa.

djack - żeby nie tworzyć zbędnego OT, jutro za dnia zrobię kilka fotek pudełka od "grzdyla" i wstawię z opisem do właściwego wątku.

Dzięki - Mikołaj