Gerd Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Kolejny projekt z 6 Pomorską Dywizją Powietrznodesantową doczekał się szczęśliwego (choć nie mnie to oceniać) końca. Prezentowana scenka przedstawia: - działo samobieżne ASU-85 z 35 dywizjonu artylerii samobieżnej (Trumpeter nr01588) - motocykl K-750 z 4 kompanii ochrony i regulacji ruchu (Zvezda nr3639) oraz pół Kübelwagena ze śmietnika (Italeri 312 ) Zapraszam do oglądania i wyrażania opinii. Wszystkim, którzy „mieli zdrowie” zaglądać do wątku warsztatowego - viewtopic.php?f=87&t=28810 - dziękuję za zainteresowanie i cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Świetny model fajna podstawka ale mam pytanie ten" WW to leży od wojny" i jubilerzy go nie zajomali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2012 Scenka w założeniu przedstawia lata siedemdziesiąte XX w., wtedy chyba wszystko aż tak nie ginęło. "Teren wojskowy - wstęp wzbroniony", po za tym zostało go tylko pół... resztą mógł się faktycznie zająć "Człowiek-magnes" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Gdzie moje szczęka? genialna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Kolejna scenka z komandosami i lepsza od poprzedniej.Ciekawy pomysł,wykonanie mistrzowskie ,ja nie mam uwag ,jedynie do nie których zdjęć mam ciągle wrażenie ,że za bardzo jest podkręcona na kompie ostrość? przy ostatniej galerii tez o fotkach wspominałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Scenka w założeniu przedstawia lata siedemdziesiąte XX w., wtedy chyba wszystko aż tak nie ginęło. "Teren wojskowy - wstęp wzbroniony", po za tym zostało go tylko pół... resztą mógł się faktycznie zająć "Człowiek-magnes" Wybacz to żart z mej strony a praca naprawdę budzi respekt pozdro eljazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Całość genialna. Ale zdjęcia na maksa przekontrastowane. Kłują w oczy. Za dużo pseudoobróbki komputerowej. Przepalenia zabijają oczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Za pomysł, wykonanie i ... wrażenia estetyczne Aż miło ogłądać takie galerie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Piękna dioramka. Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Wspaniała robota! Doprawdy wspaniała! Bardzo klimatyczna i świetnie wykonana scenka. Oczu nie można oderwać Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniekk Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Ciekawe wykończenie. Co nowsza scenka to lepsza. Naprawdę kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Super robota. Więcej takich prac! Zdjęcia rzeczywiście "przeostrzone" ale to poboczna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 A czym są te pionowe skarpy? Mi to wygląda na 'wykopaliska' przez to ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Brawa!!! Raz za projekt Dwa za cykl o komandosach Trzy za polskie barwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Strasznie klimatyczna scenka! Temat świetny. W sumie to można pisać ochy i achy ale to oczywista oczywistość, więc ja tylko zapytam...co następne w tej tematyce? Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Model i podstawka na wysokim poziomie ,choć mi najbardziej podoba się malowanie ludków. Szczególnie twarze z oczkami na prawdę fajnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Naprawde kawał dobrej roboty. Malowanie pojazdów jak i figurek bardzo staranne. Świetnei ci się wkomponowała w krajobraz na ostatnim zdjęciu. Czekam na nastepny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkmiec Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Mam nadzięję, że nie zostanę rozjechany za ten komentarz, ale .... kawał dobrej roboty nad modelem zasługuje na te kilka słów wątpliwości/subiektywnej krytyki: Po pierwsze nie mam przekonania do ilości cieniowania na ASU --> w moim odczuciu jest za mocne i zamiast dawać efekt realistycznego światłocienia, daje efekt przerysowany. Tak przynajmniej odbieram to z zamieszczonycn zdjęć. Po drugie komandosi na motorze - malowanie super, nieosiągalne dla mnie, ale nie portafię zinterpretować co się dzieje na scence. Co oznacza poza wojaka w przyczepce? Po trzecie "ciekawski" komados - rozumiem, że to kierowca motocykla.. ale dlaczego ułożenie dłoni na kolanach ma takie, jakby nadal trzymał kierownicę? Mały element, a jakoś mnie razi Poza tym dla mnie bomba. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Piękna scenka. Gratulacje!!! wojak w przyczepce po prostu nie może patrzeć jak jego kompan poszcza pawika ,cha ,cha Pzdr arni44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Bardzo Fajne i ładne to wszystko. Ale moim zdaniem (wiem że tu się narażę ) figurki jakoś tak nie pasują do tego wszystkiego, model i dioramka naprawdę super, ale te figurki, wyglądają na takie "przerysowane" jak wyjęte z komiksu, Takie odnoszę wrażenie. za dużo tej bieli chyba na nich.... Takie jakieś są "przerysowane"... Sam nie wiem, może tak ma być, sam dopiero się uczę robić figurki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Bardzo ładna praca. Jedyne co mi trochę nie pasuje to ziemia.W tym wykopie widać ogromne błocko,które ciągnie się aż do samej góry gleby. Natomiast czołg stoi całkowicie na suchym gruncie.Gdyby pod darnią było tak mokro to czołg też powinien zostawiać duże mokre koleiny. Ale to tylko takie moje przemyślenia. Poza tym jest naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Świetne wykonanie i kompozycja scenki. Gratulacje za fotkę admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Świetna praca! Figurki mają bardzo fajnie pomalowane elementy cieliste, mundury za to rzeczywiście mają ciut za dużo rozjaśnień. A czym są te pionowe skarpy? Mi to wygląda na 'wykopaliska' przez to ;) I do tego bardzo świeże Mogę z doświadczenia (jako archeolog) powiedzieć, że z reguły wystarczy kilka miesięcy by całkowicie wygładzić krawędzie i zmienić skarpy w łagodne stoki - taki stan jak tutaj wymaga pracy i szczęścia (czasem wystarczy jeden solidny deszcz...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur1 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Wspaniała praca !!! UWIELBIAM oglądać dobrze wykonane dioramki . Czy mam jakieś uwagi , spostrzeżenia -tak jest super !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Dioramka świetna Możesz zdradzić z czego zrobiłeś naszywki 6PDPD na mudnury? To kalkomanie? No i zdradz jaki następny temat będziesz robił? Po drugie komandosi na motorze - malowanie super, nieosiągalne dla mnie, ale nie portafię zinterpretować co się dzieje na scence. Co oznacza poza wojaka w przyczepce? Jak dla mnie to patrzy pod słońce na dowódcę działa i się pewnie zatanawia kogo tam zobaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi