Irek-M1 Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia 17 godzin temu, Albatros napisał: Przepiękna robota, niedościgniony poziom no bez przesady nie ma tu nic skomplikowanego, poziom osiągalny dla wszystkich to tylko kwestia samozaparcia i godzin spędzonych przy biurku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr460 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia Genialne, piękna robota, ukłony!!! Wrócę jeszcze do wodzidła, w skrzynce na wodzidle oprócz przewodu do podnoszenia etażerki było jakieś czyściwo i obowiązkowa butelka (0,5 l po czystej wyborowej) z aktualnym odstojem paliwa pobranym z pompy paliwa zbiornika rozchodowego nr 2 przed lotami w celu sprawdzenia czystości paliwa (obowiązkowy punkt do wykonania i wpisany do książki obsługi). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2 godziny temu, Piotr460 napisał: Genialne, piękna robota, ukłony!!! Wrócę jeszcze do wodzidła, w skrzynce na wodzidle oprócz przewodu do podnoszenia etażerki było jakieś czyściwo i obowiązkowa butelka (0,5 l po czystej wyborowej) z aktualnym odstojem paliwa pobranym z pompy paliwa zbiornika rozchodowego nr 2 przed lotami w celu sprawdzenia czystości paliwa (obowiązkowy punkt do wykonania i wpisany do książki obsługi). Dziękuję bardzo za opinię Panie Piotrze -od prawdziwego fachowca, który znał ten samolot od podszewki ( technik obsługujący ten konkretny płatowiec) to prawdziwy zaszczyt . A wracając do wodzidła to czy gdzieś nie uchowała się jakieś zdjęcie - było by one doskonałym uzupełnieniem mojego zbioru i super dodatkiem i zacytuję- obowiązkowym punktem- do dokumentacji modelarskiej. Poniżej po raz kolejny publikuję dla mnie super zdjęcie Pana Piotra z jego samolotem podczas służby. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 3 Maja Autor Share Napisano 3 Maja 1 Maja święto pracy i ja ten dzień uhonorowałem godnie kończąc lewy luk wraz z mechanizmem składania skrzydeł dzięki, któremu powoli przemieściłem się do prawego luku. Sporo pracy w nim wykonałem kładąc tam liczne przewody. Na początek zrobiłem wzmocnienie i podstawę do montażu przewodów pod siłownikiem w sumie 8 elementów i na miejscu gotowy do podłączania przewodów to czas na sam mechanizm składania skrzydeł. Bardzo dobrze został on opisany i zilustrowany w czasopiśmie LOTNICTOW Z SZACHOWNICĄ nr16. Tam również mamy artykuł poświęcony słupskim migom a teraz ostatnie element wałki łączące bo reszta jest już zrobiona 9 godzin pracy i zostały sklejone 89 elementy. Sam okrągły element ma dwie średnice i z jednej strony za pomocą kółek z druciku zimitowałem osłonę gumową. Łączniki wałków to wycięte i sklejone dwa kwadraty. Dodatkowo z każdej strony doklejone kulki BGA o średnicy 0,25. Pomiędzy wstawione imitacje elementów gumowych. drobne składowe elementy sklejone ze sobą przymiarka na sucho i przed malowaniem-PASUJE!!! pomalowane ułożone na swoim miejscu: Pierwszy wklejony i w komplecie w przymiarce ze skrzydłem i tyle będzie widać w gotowym modelu teraz czeka mnie to- prawy luk mechanizmu 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja Piękna robota, super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 3 Maja Autor Share Napisano 3 Maja (edytowane) 3 godziny temu, Albatros napisał: Piękna robota, super Staram się nie zawieść oglądających Edytowane 3 Maja przez Irek-M1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smutny Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja Irku, to że Twoja praca działa destrukcyjnie na moją i tak krytyczną ocenę swoich osiągnięć w dziedzinie, nie będę się rozpisywał. Ale mam pytanie o ruskie napisy na siłownikach (?) ze zdjęcia przed ostatniego (zakładam, że jest to model, bo już się w tym wszystkim gubię). Skąd je masz, pozyskujesz lub tworzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 4 Maja Autor Share Napisano 4 Maja 9 godzin temu, smutny napisał: Irku, to że Twoja praca działa destrukcyjnie na moją i tak krytyczną ocenę swoich osiągnięć w dziedzinie, nie będę się rozpisywał. Ale mam pytanie o ruskie napisy na siłownikach (?) ze zdjęcia przed ostatniego (zakładam, że jest to model, bo już się w tym wszystkim gubię). Skąd je masz, pozyskujesz lub tworzysz? moja praca ma działać motywujaco a nie destrukcyjnie i pokaxywać że można jak się chce. Co do kalek to materiały moje i zlecony projekt Bogdanowi z Mr. Decal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Będę bardzo rozczarowany, jeśli na końcu warsztatu ten MiGacz nie odpali i nie wystartuje Kosmos robota, co tu gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 4 Maja Autor Share Napisano 4 Maja 11 minut temu, jachud3 napisał: Kosmos robota, co tu gadać. nie zgodzę się z tobą to ziemska robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Praca rewelacyjna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi