Skocz do zawartości

T-34 /85 nr 240 2 Batalion Motocyklowy 1 K.Pancernego

Robert Ostrowski

Rekomendowane odpowiedzi

"...z otwartymi ustami podziwiał ..." Wiktor Hugo.

Cóż więcej rzec , choć mnie osobiście brakuje troszku rdzy tu i ówdzie rdzawe zacieki (oczywiście bez przesady) dodałyby uroku i realizmu bo toto rdzewiało .

I jednak na mój gust troszkę za bardzo się "świeci" jakieś takie wrażenie ale może to zdjecia .

Edytowane przez Gość

Witam.

Bardzo ładny model. Wszystko tak jak ma być czyli nie przesadzone brudzenie ( choć jestem zwolennikiem mocniej usyfionych modeli to i tak ten jest świetny ), nie przesadzone obicia i na dodatek ta ruska zieleń... coś wspaniałego.

Witam

Mnie również model przypadł do gustu. Widać, że odnajdujesz się w tych pancernych klimatach Robercie. Mam nadzieję, że będzie więcej tego typu prac Twojego autorstwa. To co najbardziej mi się podoba to barwa gąsienic. Tak jakoś mi pasuje po prostu.

Zgadzam się jednak z kolegą Jumo, że trochę rdzawych by mu nie zaszkodziło. Szczególnie wydechy mogłyby być potraktowane rdzawymi pigmentami lub farbami z suchego pędzla.

Tym nie mniej jak już powiedziałem model bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam

Kornik

Dziękuję wszystkim za bardzo pochlebne recenzje mojego/ nie mojego / modelu .Z tym moim modelarstwem to jest tak: zaczynałem chyba jak każdy w moich czasach a był to rok ok 1982? do samolotów w 1:72 i tak je lepię do dnia dzisiejszego z różnymi modelarskimi epizodami /trochę kartonu,figurki 1:16 ,kilka okrętów/ a od ok 1996r pancerka 1:35 którą kleję praktycznie cały czas z przerwą na mój ulubiony samolot MiG 21 .I dochodzę do wniosku ,że jednak w pancerce czy to 48 czy 35 czuję się najlepiej ,jak to Jarek stwierdził można zaszaleć.Chciaałbym podziękować dla Tomka/Drago 101/ za mozliwość wykonania /to oczywiście nie koniec/ modeli w tej skali co daje mi nie tylko satysfakcję ,przyjemność ale co najważniejsze doskonalenie warsztatu.

choć mnie osobiście brakuje troszku rdzy tu i ówdzie rdzawe zacieki (oczywiście bez przesady) dodałyby uroku i realizmu bo toto rdzewiało .

I jednak na mój gust troszkę za bardzo się "świeci" jakieś takie wrażenie ale może to zdjecia .

Jumo zaciieki są tylko bardzo delikatne zawsze boję się przesadzić ,z rdzą nie szalałem bo tak jak kiedyś Tomek stwierdził :nawet na naszym Tecie który stoi pod chmurą w Nowogrodzie rdzy niet

Co świecenia to wina lamp błyskowych ,może za mocno podkręciłem ich moc ,jest satyna na czołgu.

i na dodatek ta ruska zieleń... coś wspaniałego.

Też mi ta zieleń przypadła do gustu ,wreszcie po wielu doświadczeniach z kolorem mam odpowiednią

Witam

Widać, że odnajdujesz się w tych pancernych klimatach Robercie. Mam nadzieję, że będzie więcej tego typu prac Twojego autorstwa....... Szczególnie wydechy mogłyby być potraktowane rdzawymi pigmentami lub farbami z suchego pędzla.

Tym nie mniej jak już powiedziałem model bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam

Kornik

Dzieki Kornik

Tak jak wyżej napisałem ,czuję ten klimat /tak mi się wydaje / Więcej będzie na pewno ...

Co wydechów to myslałem o tym długo i doszedłem do wniosku ,że kolanka rur są podgięte do góry i raczej mało prawdopodobne ,że by tam się osmoliła płyta ale jeśli ktoś ma zdjęcia takiej sytuacji to w następnym się znajdą ślady spalin.

Robert zostaw skrzydła, dołącz do gąsienic . Model zaj....... !! pozdro eljazz

na razie zostaje bo bardzo mi sie tu podoba

Model wyszedł Ci bardzo fajnie. Barwionej chusteczki higienicznej nie powiesiłbyś mu z tyłu wieży?

Dzięki Jarek ,co do chusteczki to nie bo zamawiający sobie nie życzył.

Jeszcze raz dzięki za wsparcie i merytoryczną pomoc ,która przyda się przy następnych tankach /w tym już dla mnie T34/85 z wieżą grzybkową /

Bardzo ładny rusek. Fajnie położone kolory, dobre cieniowanie. Wyeksploatowany delikatnie, ale to kwestia gustu.

Jak dla mnie 5 z plusem

Bierz się za kolejne dzieło

Z przykrością stwierdzam, że czołg jest fajny, a deklaracje kolejnych projektów każą pogodzić się Wydziałowi Lotnictwa z utratą ważnego gracza. Na domiar złego dymisję złożył Konrad C.

Niezależnie od utyskiwań z niecierpliwością oczekuję na kolejne warsztaty, bo warto