Jasiek Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Rewelacyjne wykonanie!!! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Gratulację !!!! Piękne wykonanie , totalnie brak słów Życzę powodzenia w kolejnych projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Grzegorzu, gratulacje. W Twoim modelu podoba mi się to, że jest kompletny, tzn. nie ma rozdźwięku co do poziomu wykonania poszczególnych etapów. Duże brawa za: - trudną bazę w postaci konieczności łączenia kilku zestawów; - czystość i precyzję montażu; - duży zakres przeróbek i wkładu własnego; - pięknie wykonane malowanie, tym trudniejsze że Tygrys ma w sobie masę pułapek i jego wykonanie bez "przekolorowania" jest chyba najwyższą szkołą; - pomysłową podstawkę (tu prosiłbym o parę słów co do wykonania cienia) Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 25 Marca 2013 Autor Share Napisano 25 Marca 2013 Bardzo dziękuję za wszystkie uwagi. Cieszę się, że model się podoba. Choć na pewno coś tam można by jeszcze zrobić lepiej. Pomysł z cieniem narodził się dość nagle, samo wykonanie było tak szybkie, że może nie do końca przeanalizowane. Sam cień robiłem w ten sposób, że, na kartce papieru ustawiłem model, i w odległości ok 1 m. nad nim z lekkim przesunięciem w bok zawiesiłem małą latarkę. Nie wiem czy to dobrze, ale latarka miała dość duże skupienie światła. Potem obrysowałem cień na karteczce, zdjąłem model, wyciąłem skalpelem, co nie potrzebne i przykleiłem na podstawce, pomalowałem, i taki jest efekt tego działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkady-72 Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Bardzo fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Gratulacje, wspaniały model Tylko tą, tę, tamtą... no trawę - to na zielono zawsze malowali a nie na szaro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Grzegorzu pełen szacunek za wkład pracy i wykonanie modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Dla mnie model roku, wzroku nie można oderwać. Wersja szkolno-bojowa Su-22, dodatkowo w tym malowaniu, wygląda wyjątkowo rasowo. Obłędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Wspaniały!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Rzadko się trafiają takie perły. Gratulacje dla Mistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Piękna SUKA!!! a z cieniem pojechałeś po całości, bardzo fajny pomysł! Szacuneczek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Piękny model cóż zginam się w pół i chylę czola nisko ...i bardzo ciekawy pomysł z cieniem gratulacje...już czekam na kolejne perły warsztatowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Eeeeee, wygląda jak kazdy Twój czekam aż pobijesz Sam Siebie. A tak naprawde chyba najlepszy z Twoich modeli. Gratuluję i czekam na coś w moich realiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Grzegorz, myślę że możesz być z siebie bardzo zadowolony. Chyba żaden model, który nie ma F-14 w nazwie, nie wzbudził takiego uznania wśród polskich tomkaciarzy ;) Moje zdanie znasz, choć teraz model faktycznie wygląda jeszcze lepiej niż w Bytomiu. Oby tak dalej, no i czekamy na Tomcata. Pamiętaj, obiecałeś się za niego kiedyś zabrać, a ja obiecałem pomoc merytoryczną. Podtrzymuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Dziękuję wszystkim za opinie i uwagi. To zawsze daje kopa do dalszej lepszej pracy. Dziękuję za uznanie i nominację do fotki tygodnia. Nawet nie zwróciłem uwagi, że faktycznie zostałem postawiony do raportu przed szykiem grupy Tomcatsky. Marcinie wiesz, że F-14 na pewno będzie, ale muszę do niego dorosnąć. Może w ramach odpoczynku od następnego Su? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Pięknie się prezentował na modelshow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Dziś widziałem go na żywo!! OBŁĘDNY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Przepiękny...Model nie jest łatwy, więc cieszy fakt, że prowadziłeś wątek warsztatowy. Z pewnością pomoże to wielu osobom chcącym zabrać się za ten temat w przyszłości. Ciężko jednak będzie komukolwiek zbliżyć się do takiego efektu. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Co tu dużo mówić, "Suczka" jak się patrzy !! Bardzo duża szansa na puchar w Kielcach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Co tu dużo mówić, "Suczka" jak się patrzy !! Bardzo duża szansa na puchar w Kielcach ! Zaproś Grzesia to przyjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Te wszystkie nagrody za Su?!!! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Te wszystkie nagrody za Su?!!!Gratuluję! Nie, bo nagroda KPMu jest za cień pod Su - mówiłem to publicznie jak Grześkowi wręczałem pucharek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi