Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 105
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

P-11c, zestaw z polskimi malowaniami, powstał niejako z boku, jako dodatek, do serii samolotów używanych w Rumunii i po sukcesie serii PZL P-24. Zawdzięczamy to firmie czesko-francusko-rumuńskiej AZUR FRROM (FRance/ROMania).

Dlatego liczę na nowego Karasia (tyle ich latało w Rumunii), a może nawet.....lepiej nie zapeszać!

Tak, czy siak, większość najbardziej znanych "wrześniowych" polskich samolotów było na służbie również w Rumunii.

fu8b.jpg

Napisano
Nawet Choroszy czy Ardpol w żywicy przez tyle lat się nie skusiły

Czas płynie i model z końca lat 80-tych wykonany przez siedlecką wytwórnie znacznie się zestarzał, ale na tamte czasy była to zupełnie przyzwoita miniatura Jedenastki. Czas na nowe podejście i chwała braciom Czechom, że w tej skali będzie wkrótce bardzo dobry model, który też się przecież zdezaktualizuje za jakiś czas.

• 2 weeks later...
Napisano

Myślę że part wypuści nową blaszkę do tego modelu i czekać na to długo nie będzie trzeba

Napisano

Czemu dziwne?

przecież często jest tak że jest parę zestawów fototrawionych dla jednego samolotu ale dopasowane dla modeli różnych producentów.

Dla tych co nie śledzą co dzieje się z p.11 to

Martola zapowiada dostawę polaka na październik

a w mojehobby pojawiła się cena 54,39 zł

http://www.mojehobby.pl/products/item_name-3384757.html

Napisano

Wystające zakładki to jedno, wzierniki to drugie. Płat P.24 miał 2 km, P.11 najwyżej 1.

Napisano (edytowane)
Ja tam go od E-Day mam.

No to na co czekasz, bierz się za sklejanie i zdaj relację na forum. Ps.

A przy okazji zapraszam do projektu grupowego wrzesien 1939 na alternatywnym forum pwm.org.pl, wkońcu za rok 75 rocznica wrzesnia 1939. Dobra okazja do promocji polskiego lotnictwa przedwojennego [i nie tylko lotnictwa].

Pzdr.

Edytowane przez Gość
Napisano

A przy okazji zapraszam do projektu grupowego wrzesien 1939 na alternatywnym forum pwm.org.pl, wkońcu za rok 75 rocznica wrzesnia 1939. Dobry okazji do promocji polskiego lotnictwa przedwojennego [i nie tylko lotnictwa].

Pzdr.

Polecam:

http://www.modelwork.pl/viewforum.php?f=122

Kopalnia ciekawych tematów.

Byłem, widziałem, jest co przeglądąć, m.in. przy okazji nowego p-11 czas reaktywować ten temat:)