tomko10 Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Jednak trochę wstyd że to bracia czesi zrobią sklejalną jedenastkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 P-11c, zestaw z polskimi malowaniami, powstał niejako z boku, jako dodatek, do serii samolotów używanych w Rumunii i po sukcesie serii PZL P-24. Zawdzięczamy to firmie czesko-francusko-rumuńskiej AZUR FRROM (FRance/ROMania). Dlatego liczę na nowego Karasia (tyle ich latało w Rumunii), a może nawet.....lepiej nie zapeszać! Tak, czy siak, większość najbardziej znanych "wrześniowych" polskich samolotów było na służbie również w Rumunii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Jednak trochę wstyd że to bracia czesi zrobią sklejalną jedenastkę. Masz rację, z tym, że nie trochę, ale bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 A ten wstyd to dla kogo? Bo ja na przykład zupełnie się nie poczuwam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Ja się poczuwam, może być tylko dla mnie w braku chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomko10 Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Nawet Choroszy czy Ardpol w żywicy przez tyle lat się nie skusiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Nawet Choroszy czy Ardpol w żywicy przez tyle lat się nie skusiły Czas płynie i model z końca lat 80-tych wykonany przez siedlecką wytwórnie znacznie się zestarzał, ale na tamte czasy była to zupełnie przyzwoita miniatura Jedenastki. Czas na nowe podejście i chwała braciom Czechom, że w tej skali będzie wkrótce bardzo dobry model, który też się przecież zdezaktualizuje za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 No i kolejna cegiełeczka ... http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=97&p=1497861#p1497861 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Model jest w pre-orderze na mojehobby.pl,status na zamowienie 54.39PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Myślałem, że będzie droższy. Ciekawe jak się dopasuje z blachami Parta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Myślę że part wypuści nową blaszkę do tego modelu i czekać na to długo nie będzie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Czemu dziwne? przecież często jest tak że jest parę zestawów fototrawionych dla jednego samolotu ale dopasowane dla modeli różnych producentów. Dla tych co nie śledzą co dzieje się z p.11 to Martola zapowiada dostawę polaka na październik a w mojehobby pojawiła się cena 54,39 zł http://www.mojehobby.pl/products/item_name-3384757.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Dobra wiadomość jest taka, że model jest już gotowy, prawdopodobnie będzie na E-Day, zła, że będzie miał skrzydła z P.24 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=97&p=1501878&sid=fbee05586020c63ce22190b9735c0e97#p1501878 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Czy poza wystającymi zakładkami blach coś jest z nimi nie tak? Pytam, bo nie znam różnic między P.11 i P.24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Wystające zakładki to jedno, wzierniki to drugie. Płat P.24 miał 2 km, P.11 najwyżej 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Nie płat, tylko skrzydło oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Ma być kupiony na e-dayu http://modelweb.modelforum.cz/2013/09/26/mpm-production-na-soutezi-eday-2013/?lang=CS#more-32461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Tak przyglądam się wypraskom i zastanawiam sie , czy to naprawdę taka rewelacja jak entuzjastycznie zapowiadano ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 To zależy jaki weźmiemy punkt odniesienia. W porównaniu z obecnie dostępnymi zestawami P11, ten to rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Teoretycznie miał być 1 października ,ale zawsze może być obsuwa ,z reguły kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Ja tam go od E-Day mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 (edytowane) Ja tam go od E-Day mam. No to na co czekasz, bierz się za sklejanie i zdaj relację na forum. Ps. A przy okazji zapraszam do projektu grupowego wrzesien 1939 na alternatywnym forum pwm.org.pl, wkońcu za rok 75 rocznica wrzesnia 1939. Dobra okazja do promocji polskiego lotnictwa przedwojennego [i nie tylko lotnictwa]. Pzdr. Edytowane 3 Października 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 A przy okazji zapraszam do projektu grupowego wrzesien 1939 na alternatywnym forum pwm.org.pl, wkońcu za rok 75 rocznica wrzesnia 1939. Dobry okazji do promocji polskiego lotnictwa przedwojennego [i nie tylko lotnictwa]. Pzdr. Polecam: http://www.modelwork.pl/viewforum.php?f=122 Kopalnia ciekawych tematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 A przy okazji zapraszam do projektu grupowego wrzesien 1939 na alternatywnym forum pwm.org.pl, wkońcu za rok 75 rocznica wrzesnia 1939. Dobry okazji do promocji polskiego lotnictwa przedwojennego [i nie tylko lotnictwa]. Pzdr. Polecam: http://www.modelwork.pl/viewforum.php?f=122 Kopalnia ciekawych tematów. Byłem, widziałem, jest co przeglądąć, m.in. przy okazji nowego p-11 czas reaktywować ten temat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Witam Pod tym linkiem: http://ipmsnymburk.com/forum/viewtema.php?ID_tema=37786&page=0&idp=0&idc=2&show_html= jest In-Boxik modelu. Co prawda wersji "f" ale myślę, że wypraski do "c" będą te same. Pozdro Krzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi