M.A.V. Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Nowe podwodne kamikaze..... po wersji 2 MikroMir wypuścił wersję 10 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) zapowiedzi z Trumpka : 1/700 Westminster : 1/144 Xia : 1/350 Gorizia : 1/350 Colombo Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 zdjęcia się nie wyświetlają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 Puknij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) Wyjatkowo upierdliwe jest wstawianie tu zdjęc od czasu zmian. Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez Szydercza Gała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 19 minut temu, Szydercza Gała napisał: Wyjatkowo upierdliwe jest wstawianie tu zdjęc od czasu zmian. nie to żebym był upierdliwy.... ale na czym polega owa upierdliwość wstawiania zdjęć....? Ja po prostu łapię myszką zdjęcie, przeciągam na okienko dialogowe w którym (nawet teraz) piszę i zdjęcie wstawia się samo. Można również później zdjęcia myszką posortować, wykasować, sformatować... też tak robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 Nie wstawiam zdjęć z dysku, nie moge użyc tych samych linków co wszędzie bo tu wymagany jest jakis dziwny format. Przy wstawianiu fotek z dysku nigdy nie wiem w którym miejscu w tekście wyskoczą. Ale jest na to proste remedium, nie wstawiać fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 krucabomba nie wiem jak to z tymi zdjęciami u mnie się niby wszystko wyświetla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) 14 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Ale jest na to proste remedium, nie wstawiać fotek żachnęła się królewna i poszła sadzić kartofle... ps zdjęcie dla przykładu - wstawiło się dokładnie tam, gdzie chciałem i tak jak chciałem polecam lekturę: a tak całkiem na poważnie - zauważyłem, że można to bardzo uprościć - wyświetlam zdjęcie ( w przeglądarce zdjęć windows, na stronie www, lub gdziekolwiek indziej, gdzie jest funkcja kopiowania zdjęć) - PPM - kopiuj (lub kopiuj obraz) wskazuję miejsce w poście na forum - PPM wstaw - i zdjęcie ląduję we wskazanym miejscu. Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez blacman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 Teraz z Imgura wstawia się trochę inaczej... W dniu 16.10.2020 o 12:42, jawkers napisał: Jak będziesz na imgurze, kliknik na zdjęcie prawym pm i skopiuj adres obrazka. Następnie wklej go na forum i zdjęcie się pojawi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 Czasami zdobywanie nowych skilli jest warte poświęcenia na to 30 sekund, a czasami nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 no to zobaczmy czy tym razem będzie OK były plastiki z Zhongshan to teraz będą żywice od rodaków z Opola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Kwietnia 2021 Share Napisano 26 Kwietnia 2021 nie okręt ale myślę że bardzo ciekawa propozycja dla kogoś kto by chciał wyskrobać dioramkę BunkerStudio wydało żywiczny model bunkra dla U-bootów z Lorient - to tzw Scorff-Bunker a tu oryginał na fotce sprzed kilku lat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 27 Kwietnia 2021 Share Napisano 27 Kwietnia 2021 Fajne, ale mega szkoda, że nie 1:350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Maja 2021 Share Napisano 6 Maja 2021 (edytowane) Kolejna ciekawa nowość "nieokrętowa" bo tym razem żywiczna figurka 1:35..... ale wrzucam tutaj bo ściśle powiązana z modelami MikroMira ---> załogant do ich modeli Kaitenów EDIT -------------------- cóż... krój munduru trochę "odstaje" od wzorca z japońskiej publikacji na ten temat ale myślę że greenstuffem można to naprostować. Figurant to produkcja czeskiej firmy Aires, prywatnie nie miałem do tej pory z nią styczności bo oni głównie gadżety do latadeł robią (też pilotów) , ale podobno ich wyroby są niezłej jakości Edytowane 6 Maja 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 7 Maja 2021 Share Napisano 7 Maja 2021 Nie mogłem znaleźć potwierdzenia w oficjalnych źródłach, ale w internecie krążą już zdjęcia IJN Taiho w 1/350 od Very Fire. Tradycyjnie, jak u tego producenta detal obłędny: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Maja 2021 Share Napisano 8 Maja 2021 Gadżety do Szczuki : Oba z Microdesignu, MD144230 i EB350026 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 8 Maja 2021 Share Napisano 8 Maja 2021 Ładne śrubki ma ta Szczupaka! Zaś Bardzo Taiho Ogień..., sądząc po tym jak wygląda dół skrzydła Jill ze zdetalowanymi komorami podwozia w 350-ce... aaa.... Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 10 Maja 2021 Share Napisano 10 Maja 2021 Panowie nie do końca wiem gdzie to dać ale chyba ten dział najlepiej do tego pasuje Trafiłem na takowa stronkę producenta z Rosji - robi kilka fajnych blach w dobrych cenach,(choc ciekaw jestem jakie cło mi dowalą) - zamowiłem - bo sie nie mogłem oprzeć - jak dojdą dodam fotki ale generalnie zostawiam bo może komuś sie przyda A no i są blachy do zviezdowego żaglowca w 350 a to rzadkość ze ktoś coś pod to robi https://microdisign.ru/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Maja 2021 Share Napisano 10 Maja 2021 (edytowane) Sklepy znad Wołgi mają jedną zaletę - jest tanio Chociaż bardzo często uciążliwe są płatności bo rzadko kiedy można płacić paypalem. Co do cła to modeli ani dodatków nigdy tak bezpośrednio nie kupowałem (tylko przez ebaya), ale sporo nabywam ichniejszej "makulatury" i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby jakieś cło doliczyli Edytowane 10 Maja 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 10 Maja 2021 Share Napisano 10 Maja 2021 2 godziny temu, M.A.V. napisał: Sklepy znad Wołgi mają jedną zaletę - jest tanio można by rzec zaskakująco tanio - a dot cła - ja też tak miałem do tej pory ale od jakiegoś roku co sprowadze z poza UE zaraz mi na granicy cło i vat doliczają - dot płatność - no faktycznie łatwo nie było ale ostatecznie dotarlismy do paypala i poszło gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Maja 2021 Share Napisano 10 Maja 2021 1 godzinę temu, laskonogi napisał: można by rzec zaskakująco tanio - a dot cła - ja też tak miałem do tej pory ale od jakiegoś roku co sprowadze z poza UE zaraz mi na granicy cło i vat doliczają - dot płatność - no faktycznie łatwo nie było ale ostatecznie dotarlismy do paypala i poszło gładko To prawda - zawsze można się jakoś z nimi dogadać bo z moich prywatnych doświadczeń wynika że ruscy to mili i pomocni ludzie i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mnie ktoś przy zakupach oszukał (mimo że często trzeba kombinować bo ani po angolsku ani szkopsku nie da rady, a ja niestety mimo że po rusku czytam jako tako, to swobodnie pisać czy gadać ni cholery nie potrafie ) Mi to do tej pory przy zakupach z zagranicy cło dowalili 3 razy - 2x przy zakupach z chin i raz z usa. Co dziwne za każdym razem "fanty" szły DHLem - wyczuwam jakiś międzynarodowy spisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Maja 2021 Share Napisano 10 Maja 2021 (edytowane) 11 minut temu, M.A.V. napisał: Mi to do tej pory przy zakupach z zagranicy cło dowalili 3 razy - 2x przy zakupach z chin i raz z usa. Co dziwne za każdym razem "fanty" szły DHLem - wyczuwam jakiś międzynarodowy spisek Raz miałem przygodę z DHLem i skończyło się na delikatnej kłótni. Dwa dni tłumaczenia co jest w paczce, żądanie dokumentów, których zwyczajnie https://www.bnamodelworld.com/ nie wystawia, ale w końcu paczka do mnie dotarła. Pominę już fakt, że kupiłem bulaje za 25$Au, (75zl) a dowalili mi 36zl cła. No i przesyłka 26$Au Gdybym wiedział, że tak się to potoczy, to zamówiłbym jak zawsze przez ebay. Co do clenia przez DHL, to raczej wynika z tego, że oni mają chyba swoją agencje celną. Edytowane 10 Maja 2021 przez chudyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Maja 2021 Share Napisano 10 Maja 2021 8 godzin temu, laskonogi napisał: A no i są blachy do zviezdowego żaglowca w 350 a to rzadkość ze ktoś coś pod to robi bo b.często te ruskie blaszki to "domowe" wytwory prywatnej inicjatywy, a fajnie że robią tego więcej na handel - tylko się chwali No i rzeczywiście sporo ciekawych rzeczy opracowują, ale niestety prawie w 100% do sprzętu sowieckiego. Swoją drogą doszły mnie słuchy, że właśnie blacharka do Taszkienta będzie najszybciej spod Uralu (i to nawet podobno do obu wersji wyposażenia) bo prace trwają i podobno są dość zaawansowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Maja 2021 Share Napisano 10 Maja 2021 (edytowane) 38 minut temu, chudyhunter napisał: Co do clenia przez DHL, to raczej wynika z tego, że oni mają chyba swoją agencje celną. wiedziałem że to musi być jakaś zorganizowana akcja EDIT -------------------------- sorry że tak post za postem bo miało być w jednej wiadomości ale coś nie pykło Edytowane 10 Maja 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi