laskonogi Napisano 10 Maja 2021 Share Napisano 10 Maja 2021 40 minut temu, M.A.V. napisał: Swoją drogą doszły mnie słuchy, że właśnie blacharka do Taszkienta będzie najszybciej spod Uralu (i to nawet podobno do obu wersji wyposażenia) bo prace trwają i podobno są dość zaawansowane. gdzie, kiedy, kto Godzinę temu, chudyhunter napisał: Gdybym wiedział, że tak się to potoczy, to zamówiłbym jak zawsze przez ebay też tak miałem pasja to pasja musi kosztowac - tak sobie to tłumaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 11 Maja 2021 Share Napisano 11 Maja 2021 (edytowane) Starling models zapowiada dwie jednostki drugowojennych, brytyjskich trałowców klasy Bangor (długość 49 metrów). Detale ma im dorobić Czarny Kot. Mają być dostępne od przyszłego miesiąca. Edytowane 11 Maja 2021 przez socjo1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Maja 2021 Share Napisano 11 Maja 2021 (edytowane) Kyrielejson ! Jak wytrzymać w mocnym postanowieniu konsumpcyjnego postu gdy wokoło tyle pokus? Jak żyć ? ....jak to dobrze że bez jednej nerki też się jakoś da EDIT ------------------ 17 godzin temu, laskonogi napisał: gdzie, kiedy, kto będą z Mikrodizajnu ( https://microdisign.ru/ ) - mam świeżo potwierdzone info Edytowane 11 Maja 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 11 Maja 2021 Share Napisano 11 Maja 2021 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: będą z Mikrodizajnu ( https://microdisign.ru/ ) - mam świeżo potwierdzone info i to jest info - czyli pakuje do pudła i juz nie oglądam 3 godziny temu, socjo1 napisał: Mają być dostępne od przyszłego miesiąca. polowanie czas zacząć 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: Kyrielejson ! Jak wytrzymać w mocnym postanowieniu konsumpcyjnego postu gdy wokoło tyle pokus? Jak żyć ? ....jak to dobrze że bez jednej nerki też się jakoś da ja już sie pogodziłem że modeli mam więcej niż torebek i butów mojej małżonki, ale o tym sza - Ona cały czas myśli że wygrywa :)))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Maja 2021 Share Napisano 11 Maja 2021 Jakbyście oprócz kupowania jeszcze cos kleili, przyrost stosu mozna spowolnić 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Maja 2021 Share Napisano 11 Maja 2021 1 godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Jakbyście oprócz kupowania jeszcze cos kleili, przyrost stosu mozna spowolnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 11 Maja 2021 Share Napisano 11 Maja 2021 (edytowane) Tu akurat z kolegą Szyderczym się zgodzę. Zbyszku, kup sobie ten trałowiec jak coś skończysz. Satysfakcja podwójna, motywacja do robienia i co więcej - kończenia a nie rozgrzebywania kolejnych pudeł. Ja wciąż odwlekam zakup (bo decyzję podjąłem) trawlera Okrągłego Stołu. Jak się wykażesz cierpliwością (w starych, dobrych czasach uznawaną za jedną z cnót ), to za ok. 3-4 m-ce możemy zrobić wspólny zakup w celu podziału kosztów wysyłki. Ewentualne dalsze szczegóły do omówienia na priv A moja akurat żona to jest mocno antykonsumerska (choć nie skąpa) i nie powiem - imponuje mi tym. Edytowane 11 Maja 2021 przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 W dniu 7.05.2021 o 18:56, Dudzio napisał: Nie mogłem znaleźć potwierdzenia w oficjalnych źródłach, ale w internecie krążą już zdjęcia IJN Taiho w 1/350 od Very Fire. Model pojawił się już w pierwszych sklepach. Cena na poziomie lotniskowów IJN od Fujimi. [spoiler] [/spoiler] Niby jakośc modelu wyraźnie wyższa, niż ze starszej generacji, ale troszkę drogo I ta blaszka dosyć mizerna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 (edytowane) 9 minut temu, Dudzio napisał: Niby jakośc modelu wyraźnie wyższa, niż ze starszej generacji, ale troszkę drogo I ta blaszka dosyć mizerna. Blacharka i pokład będą w dodatku do kupienia osobno za 140£ klasyczny "chłyt materkingowy" by zmniejszyć szok cenowy --> jakby wrzucili wszystko do jednego pudła za ~350 funciaków to mało kto by kupił Edytowane 13 Maja 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 widziałem gdzieś zdjęcia wyprasek wyglądają całkiem zacnie ale blaszka mnie rozczuliła do łez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Maja 2021 Share Napisano 14 Maja 2021 Będzie nowoopracowany Gato w 350 od HobbyBossa : A jako że ostatnio przewijał się tu temat sowieckiego szczupaczka to jak ktoś chętny skompletować do niego załogę to będzie duży wybór z LiveResin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 14 Maja 2021 Share Napisano 14 Maja 2021 1 minutę temu, M.A.V. napisał: Będzie nowoopracowany Gato w 350 od HobbyBossa : Oby pojawiły się jakieś ciekawe opcje poza Gato z 1941, modele AFV mimo trzech różnych wydań oferowały stosunkowo mało alternatywnego uzbrojenia i detali w porównaniu z kreatywnością amerykańskich podwodniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Maja 2021 Share Napisano 14 Maja 2021 4 godziny temu, filipsg napisał: Oby pojawiły się jakieś ciekawe opcje poza Gato z 1941, modele AFV mimo trzech różnych wydań oferowały stosunkowo mało alternatywnego uzbrojenia i detali w porównaniu z kreatywnością amerykańskich podwodniaków. Obstawiam że HB/Trumpeter zrobi w 350 tak jak zrobił z Gato w 144, a więc po konfiguracji z '41 wypuści jeszcze jedną z '44 (co do detalizacji to bym zbyt dużo nie oczekiwał - te ich wpusty w 144 też nie są super idealne) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 W dniu 14.05.2021 o 15:31, M.A.V. napisał: Obstawiam że HB/Trumpeter zrobi w 350 tak jak zrobił z Gato w 144, a więc po konfiguracji z '41 wypuści jeszcze jedną z '44 (co do detalizacji to bym zbyt dużo nie oczekiwał - te ich wpusty w 144 też nie są super idealne) Niestety, tak pewnie będzie. Tamiya na swoim stoisku w Shizuoce zaprezentowała dokładnie zero nowych okrętów Niby wiadomo że olewają okręty od dawna, ale człowiek się łudził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 (edytowane) Okręty to duże nakłady, a dla nich modele plastikowe , to tylko działalność poboczna, fanaberia właściciela. Edytowane 19 Maja 2021 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 16 godzin temu, Szydercza Gała napisał: ... dla nich modele plastikowe , to tylko działalność poboczna, fanaberia właściciela. Modele plastikowe to było hobby "starego Pana Tamiya" - "młody Pan Tamiya" który przejął firmę kilka lat temu jest modelarzem RC. A więc plastiki to pobocze pobocza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Maja 2021 Share Napisano 22 Maja 2021 Jakby ktoś sobie chciał naszego wyeksploatowanego Oreła zmajstrować na wypasie to polecam czeskich braci : https://www.rcsubs.cz/index.php/model-hulls/48-submarine-kit-kilo-1-72 W dodatku jest full opcja na pilota dla tych co lubią się w wannie pobawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 25 Maja 2021 Share Napisano 25 Maja 2021 Pojawił się już pierwszy inbox Taiho 1/350 od very fire: Mamy tutaj jakiegoś wykształciucha, który nam streści jakie uwagi przedstawiał autor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fireinthehole Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 Czy istnieją jakieś modele niemieckich fregat w 1:350 powojennych np. jakieś Köln class albo Bremen class oraz modele powojennych schnelbootów w 1:350 np. Albatros jaguar lub gepard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 10 minut temu, Fireinthehole napisał: Albatros jaguar lub gepard revel swego czasu wykonał albatrosa w 1:144 w 350 nic mi nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 W 1:144 były Albatros i Gepard, plus model zmodyfikowanego niszczyciela typu Fletcher w niemieckiej służbie: https://www.mojehobby.pl/products/German-DESTROYER-CLASS-119-Z1-Z5.html W dziwacznej skali 1:300 są fregaty F122: https://www.mojehobby.pl/products/GERMAN-FRIGATE-CLASS-F122.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Czerwca 2021 Share Napisano 7 Czerwca 2021 ciekawa sprawa.... wyskoczył mi dziś w nowościach na scalemates KFK w 72..... https://www.scalemates.com/kits/special-navy-tba-kfk-kriegsfischkutter--1305543# jednak na stronce producenta cisza... w temacie szkutniczym ostatnia pozycja to fiński Vesikko który już dostępny w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 10 Czerwca 2021 Share Napisano 10 Czerwca 2021 Starling Models ujawnił ceny swoich nowości które mają ukazać się na dniach. Trałowce klasy Bangor w 1/350 - 60 funtów ( minus wat, jak rozumiem), HMS Glamorgan (1/700) - 65 funtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Czerwca 2021 Share Napisano 11 Czerwca 2021 (edytowane) W dniu 10.06.2021 o 19:14, socjo1 napisał: Trałowce klasy Bangor w 1/350... widziałem że będzie też kanadyjczyk w późniejszej konfiguracji.... swoją drogą to jakby się uprzeć to można i łajbę spod bandery IJN z tego zestawu wyskrobać, mam na myśli te kilka jednostek co japońce przechwycili w HongKongu i po przezbrojeniu używali jako eskortowce. żeby nie robić wiochy post za postem będzie... EDIT -------------------------------- pojawiła się w zapowiedziach ciekawa wersja sowieckiego Golfa (niestety na razie tylko w 700). Jest to wersja 629R (Golf SSQ) - czyli łącznościowo-dowódcza. Istniały tylko 3 takie jednostki. Producent to bułgarski OKB Grigorov : Edytowane 11 Czerwca 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Czerwca 2021 Share Napisano 23 Czerwca 2021 (edytowane) wyszedł ciekawy model żywiczny hiszpańskiej firmy NIMIX (jeśli mam być szczery pierwszy raz o niej usłyszałem) Amerykański monitor rzeczny z czasów Wietnamu, skala 1:35 [ma ponad 50cm długości] fotki zestawu + złożonego modelu tutaj : https://armorama.com/news/nimix-monitor-mk5 w dodatku są też zdjęcia pięknej dioramy wykonanej z jego udziałem : EDIT ------------------------------------------ jako że pojawienie się Taiho od VF wzbudziło tutaj spore poruszenie pragnę donieść że pojawiła się już blacharka do niego - opis "part A" sugeruje iż jeszcze coś będzie szykowane : cena ze ten zestaw "A" ~145$ Edytowane 23 Czerwca 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi