spiton Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 (edytowane) Przyszła pora na galerie. To jej pierwsza część "studyjna". Mam nadzieje, ze pogoda pozwoli mi zrobić jeszcze kilka zdjęć na świeżym powietrzu. Warsztat jest tutaj : http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=41809 Zapraszam do komentowania ,-)) Edytowane 3 Lutego 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Piękny, co tu dużo mówić. Tylko czy one naprawdę był aż takie styrane w realu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Gdzież on się tak zdążył nieludzko styrać? Fajnie hinomaru wyszły, choć podobno były podmalowywane na bieżąco w miarę niszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Bardzo ładny model, choć jak dla mnie za bardzo zmęczony. Ale to kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Gdzież on się tak zdążył nieludzko styrać? Fajnie hinomaru wyszły, choć podobno były podmalowywane na bieżąco w miarę niszczenia. O ! Tak właśnie robiłem. Jak mi kalki poodłaziły to podmalowywałem na bieżąco ,-))Niczym japoński mechanik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Bardzo fajny.No i te podwozie takie cyber punk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Ładny. Gdzieś na półkach wala mi się monografia tego samolotu i są tam zdjęcia nawet bardziej poobdzieranych z farby egzemplarzy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Niewątpliwie model z wizją, oddający fascynacje autora. Klimat ogólnie industrialny, pokazujacy moc. Z przyjemnością się go ogląda, przypominają mi się ujęcia z "Imperium słońca" Spielberga. W ferworze tworzenia chyba gdzieś się zgubiły światła pozycyjne i świecą aluminowo. Warto je uzupełnić. Gratuluję, chciałbym kiedyś stworzyć coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Super fajny brudas! I w dobrej skali Szczególnie mi się podobają obdarcia wokół kabiny... to się pilot namajtał nogami zanim wszedł do środka... Gratulacje ! piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Dorzucam jeszcze kilka fotek detali Tu widać zamocowanie anteny A tutaj szczegóły goleni. Z których jestem dosyć zadowolony, bo to pierwsze moje golenie robione z igieł.W sumie to można by powiedzieć, ze wszystkie istotne elementy są robione praktycznie od podstaw. Zrobienie tego podwozia to była duża przyjemność ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Spiton, nie powiem że jestem fanem takiego eksperymentalnego i "artystycznego" podejścia do wykonania modeli, ale Twoje produkcje zawsze z ciekawością oglądam. Może dlatego, że są tak inne od mojego nieco ascetycznego modelarstwa? W każdym razie gratuluję ukończenia modelu i czekam na kolejne produkcje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Spiton jak ja lubię twoje modele. Widać po nich żeś artysta. Robisz dokładnie to co ja czasami miałbym ochotę ale boję się . Japoniec wyszedł jak na mój gust świetnie - właśnie tak sobie wyobrażam maszyny Imperium słońca - mocno styrane. Zrobiłeś tutaj modelarską awangardę ale ze zdecydowanym smakiem i nie przegiąłeś, przekraczając granicę braku realizmu. Jestem zachwycony! Co będzie następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Lutego 2014 Autor Share Napisano 3 Lutego 2014 Dzięki chłopaki za miłe słowa. Lubie eksperymentować. I oczywiście efekt tych eksperymentów nie zawsze jest dobry, ale tym razem jestem zadowolony. W tym modelu nie zapuściłem linii podziału, zastępując ten efekt innymi. I chyba efekt końcowy jest fajny. Dzisiaj wyszło słonko, zatem pstryknąłem kilka zdjęć w naturalnym świetle. Zdjęcia czarno-białe wrzucam dla tego, ze samoloty z tego okresu znamy głównie z takich zdjęć, i oglądanie modeli na takich monochromatycznych obrazkach, mówi (przynajmniej mi) coś o prawdziwości zastosowanych technik wykończeniowych. I w kolorze : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorim Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Model mi się bardzo podoba, zaczynam składać własnego "Dzordza", zapewne będzie brzydszy:P Natomiast odnosze wrażenie, że zielony kolor jest trochę zbyt jasny, choć może to założony efekt "wypłowienia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Eee jakiś tam Kawanishi...choć niektóre japońskie maszyny,bardzo mi się podobają)...no i zajrzałem do warsztatu ...Początek nie zapowiadał się tak miło,ale jak już zaczął nabierać kształtu i dewastacji powłoki ...pomyślałem,że ten model bardzo mi się spodobał ....no i tak już zostało...ma charakter i lubię brudaski-naprawdę fajny ...dodam jeszcze,że wygląda na 1/48 Edytowane 3 Lutego 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Lutego 2014 Autor Share Napisano 3 Lutego 2014 Model mi się bardzo podoba, zaczynam składać własnego "Dzordza", zapewne będzie brzydszy:P Natomiast odnosze wrażenie, że zielony kolor jest trochę zbyt jasny, choć może to założony efekt "wypłowienia". Wypłowienie wypłowieniem, ale możesz mieć racje. Początkowo myślałem, że będę mocno waszował, co przyciemnia kolor, ale w końcu mało waszowałem. I jaśniejszy odcień , który miał zrównoważyć czarny wasz,się ostał nieprzyciemniony. A na koniec go jeszcze wypłowiłem ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Może rzeczywiście trochę za mocno styrany od spodu ale mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Podoba mi się. Gratuluje udanej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Piękny brudasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Model Bardzo ładny. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Defiant Mk I - MPM 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Oj były styrane - nie wiem czy plamy oleju są tutaj w takiej obfitości prawidłowe ale model bardzo mi się podoba - dobra robota na pewno zachęca to trenowania śladów eksploatacji na swoich pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Super styrany i ładny japoniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi