Solo Napisano 31 Marca 2015 Autor Napisano 31 Marca 2015 Tak po prawdzie to te opony wyglądają jakby mój Rafale lądował na lotnisku polowym w Czadzie, a nie na lotniskowcu. Cytuj
spiton Napisano 31 Marca 2015 Napisano 31 Marca 2015 Opony są rewelacyjne. Nie ruszaj ich ! Poprawiać to mogłeś ślady eksploatacji na Drakenie ,-)). Bo tam byłeś głęboko w lesie. A opony zostaw. Cytuj
Solo Napisano 31 Marca 2015 Autor Napisano 31 Marca 2015 Patrzcie ludzie, jednak mała farbka, a tyle zachwytów. Cytuj
leon Napisano 31 Marca 2015 Napisano 31 Marca 2015 Witam Solo, zawieszenie rewelacyjne! w zupełności zgadzam się że powinieneś uważać by nie przedobrzyć... czasem mniej znaczy więcej pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na malowanie samolotu bo poprzeczkę zawiesiłeś sobie wysoko Cytuj
sabatms Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Patrzcie ludzie, jednak mała farbka, a tyle zachwytów. A CO ZA FIRMA MODEL MASTER ??? hmmmmm Cytuj
smialus Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Testors nie jest Ci znany?? Ta farba to nic innego. Jak tam malowanie płatowca?? Cytuj
Solo Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Napisano 2 Kwietnia 2015 Miałem to niedługo ogłosić, ale mogę już teraz. Nie wiem kiedy otrzymam pylony na skrzydła, a bez nich nie mogę zacząć malowania (muszę uprzednio odciąć stare i zamocować nowe). Nie wiem ile będę na nie czekać, więc w planach mam rozpoczęcie innego warsztatu. Na razie dla mojego Rafale mogę jedynie skończyć przyciemnianie owiewki i montaż wszystkiego w jej środku i zamierzam to na dniach zrobić. A potem - niestety przerwa. Cytuj
Tazman79 Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 A co nowego wrzucasz na warsztat? :-) Cytuj
Nużek Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Ja bym Harriera chętnie obejrzał na warsztacie. Cytuj
Solo Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Co masz w magazynie? Może doradzimy Czemu by nie. Poniżej foto mojego magazynku, z tym że do niego w międzyczasie doszedł A-37B Trumpetera. Na obecną chwilę moje typy to F-16CJ Tamki, namawia mnie na niego Karambolis8, szczególnie że mam do niego bardzo dużo dodatków i podwieszeń. Drugi typ to właśnie A-37B, tylko że do niego jest krucho z kalkami. Ale chętnie wysłucham inne propozycje, tylko takie z jakimś uzasadnieniem, na przykład warto zrobić dany model, bo jest do niego ciekawe malowanie. Nie ukrywam, że mam ogromną ochotę na jakiś model z malowaniem pustynnym, ale chyba nie da się dobrać takiego do tego co na zdjęciu, może poza Jaguarem. Ja bym Harriera chętnie obejrzał na warsztacie. Tego niestety nie mam w składziku i nie planuję na razie kupować, bo i tak za dużo tego mam. Cytuj
lukass Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Imponujący składzik, jestem również za f-16 z Tamki, widze ze masz ich kilka sztuk. W tej skali bedzie napewno przyjemniejszy niż Sufa Cytuj
Solo Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 No właśnie, a jeszcze dodam, że do Falcona mam hamulce, dyszę silnika, koła, fotel, blaszki, maski, pitota i czujniki, także AIM-120C Eduarda, tegoż AGM-88, zasobnik ALQ-184 WPD. Kupiłem też fajne kalkomanie z Reida, akurat pod wersję F-16 Wild Weassel, dokupiłbym jeszcze wnęki podwozia i kabinkę. Cytuj
mig Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 A może weźmiesz na warsztat Gloster Javelin? To taki zapomniany brytyjski myśliwiec, warsztatów brak, galerii również a i na festiwalach bardzo trudno go spotkać. Cytuj
Solo Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Nie no, litości. Ten FB-111 to ma z milion części. Gloster Javelin jest fajny, ale mimo wszystko skomplikowany, chciałbym coś bardziej relaksującego. Nadal myślę o F-16 albo A-37. Cytuj
Boros Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Ile tych F-16 no bez jaj.... A FB-111 to jest coś. Nie narzekaj "tylko do pracy rodacy" :-) PS. mam f-16 z eduarda i na samą myśl mi się odechciewa go robić. Cytuj
Solo Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Wiem, dla Was ważne jest aby model Wam się podobał, a ja jednak myślę o sobie. Dla mnie F-16 jest ciekawy, bo w tej skali go nie robiłem, więc byłaby to nowość. Ale ciągle myślę. Cytuj
Tazman79 Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 F-16 Tamki jest przyjemny w sklejaniu, dobrze spasowany, minimalnir trzeba uzyc szpachli. Jest do niego bardzo duzo dodatkow. Mankamentem test szew biegnacy wzdluz owiewki kabiny. Cytuj
Solo Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Ten szew to akurat jest prosta sprawa, a ja mam niezłą praktykę w szlifowaniu i polerowaniu owiewki od Rafale, więc to nie jest problemem. Większym jest rysa/pęknięcie na owiewkach Tamki, ale miałem w swoich rękach kilkanaście takich owiewek do różnych zestawów i w każdej ta rysa jest, niestety nie do usunięcia. Jest też zdaje się jakiś problem z połączeniem wnęki podwozia głównego (zestawowego ale także i Airesa) z wlotem powietrza, ale dokładnie nie wiem o co chodzi. Cytuj
Nużek Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 To może ja się wezmę za F-111 jak skończę Thunderbolta. Miałem robić F-15 ale chce coś mniej pospolitego. Cytuj
Mitrandir Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 A ja mam "pustolat" Chętnie bym obejrzał w twoim wykonaniu F-4C Vietnam War Mam sentyment do tej maszyny i takiego malowania, poza tym czeka mnie HH-53 Super Green Joli Giant'a w planach a one miały dokładnie takie samo malowanie. Mógłbym trochę skorzystać z twoich doświadczeń, ale wybór należy do Ciebie Ps: W sumie to A-37 Dragolfly jak mi się wydaje też latał w takim malowaniu Jest to ciekawa maszyna a w Krakowie w muzeum masz oryginał do wglądu Cytuj
Solo Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Co do F-4C to czekam na Good Evening Da Nang, podejrzewam że ten zestaw będzie trochę lepszy niż zestaw Academy (parę dodatkowych żywic i chyba ciekawsze kalkomanie, choć niekoniecznie), może wtedy wreszcie jakiegoś F-4 zrobię. Co do malowania SEA, to oprócz F-4C, mogę zrobić właśnie A-37B, jak również F-105G, który kusi mnie swoją urodą. No sam nie wiem. Z drugiej strony mam ochotę na coś bardzo współczesnego, a F-16C to klasyczny samolot... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi