Solo Napisano 31 Marca 2015 Autor Share Napisano 31 Marca 2015 Tak po prawdzie to te opony wyglądają jakby mój Rafale lądował na lotnisku polowym w Czadzie, a nie na lotniskowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Opony są rewelacyjne. Nie ruszaj ich ! Poprawiać to mogłeś ślady eksploatacji na Drakenie ,-)). Bo tam byłeś głęboko w lesie. A opony zostaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Marca 2015 Autor Share Napisano 31 Marca 2015 Patrzcie ludzie, jednak mała farbka, a tyle zachwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Witam Solo, zawieszenie rewelacyjne! w zupełności zgadzam się że powinieneś uważać by nie przedobrzyć... czasem mniej znaczy więcej pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na malowanie samolotu bo poprzeczkę zawiesiłeś sobie wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Patrzcie ludzie, jednak mała farbka, a tyle zachwytów. A CO ZA FIRMA MODEL MASTER ??? hmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Testors nie jest Ci znany?? Ta farba to nic innego. Jak tam malowanie płatowca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Miałem to niedługo ogłosić, ale mogę już teraz. Nie wiem kiedy otrzymam pylony na skrzydła, a bez nich nie mogę zacząć malowania (muszę uprzednio odciąć stare i zamocować nowe). Nie wiem ile będę na nie czekać, więc w planach mam rozpoczęcie innego warsztatu. Na razie dla mojego Rafale mogę jedynie skończyć przyciemnianie owiewki i montaż wszystkiego w jej środku i zamierzam to na dniach zrobić. A potem - niestety przerwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 A co nowego wrzucasz na warsztat? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Na razie myślę nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Co masz w magazynie? Może doradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 w magazynie to Solo ma cały arsenał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Ja bym Harriera chętnie obejrzał na warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Co masz w magazynie? Może doradzimy Czemu by nie. Poniżej foto mojego magazynku, z tym że do niego w międzyczasie doszedł A-37B Trumpetera. Na obecną chwilę moje typy to F-16CJ Tamki, namawia mnie na niego Karambolis8, szczególnie że mam do niego bardzo dużo dodatków i podwieszeń. Drugi typ to właśnie A-37B, tylko że do niego jest krucho z kalkami. Ale chętnie wysłucham inne propozycje, tylko takie z jakimś uzasadnieniem, na przykład warto zrobić dany model, bo jest do niego ciekawe malowanie. Nie ukrywam, że mam ogromną ochotę na jakiś model z malowaniem pustynnym, ale chyba nie da się dobrać takiego do tego co na zdjęciu, może poza Jaguarem. Ja bym Harriera chętnie obejrzał na warsztacie. Tego niestety nie mam w składziku i nie planuję na razie kupować, bo i tak za dużo tego mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Imponujący składzik, jestem również za f-16 z Tamki, widze ze masz ich kilka sztuk. W tej skali bedzie napewno przyjemniejszy niż Sufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 No właśnie, a jeszcze dodam, że do Falcona mam hamulce, dyszę silnika, koła, fotel, blaszki, maski, pitota i czujniki, także AIM-120C Eduarda, tegoż AGM-88, zasobnik ALQ-184 WPD. Kupiłem też fajne kalkomanie z Reida, akurat pod wersję F-16 Wild Weassel, dokupiłbym jeszcze wnęki podwozia i kabinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 A może weźmiesz na warsztat Gloster Javelin? To taki zapomniany brytyjski myśliwiec, warsztatów brak, galerii również a i na festiwalach bardzo trudno go spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Zdecydowanie F-111 !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Nie no, litości. Ten FB-111 to ma z milion części. Gloster Javelin jest fajny, ale mimo wszystko skomplikowany, chciałbym coś bardziej relaksującego. Nadal myślę o F-16 albo A-37. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Ile tych F-16 no bez jaj.... A FB-111 to jest coś. Nie narzekaj "tylko do pracy rodacy" :-) PS. mam f-16 z eduarda i na samą myśl mi się odechciewa go robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Wiem, dla Was ważne jest aby model Wam się podobał, a ja jednak myślę o sobie. Dla mnie F-16 jest ciekawy, bo w tej skali go nie robiłem, więc byłaby to nowość. Ale ciągle myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 F-16 Tamki jest przyjemny w sklejaniu, dobrze spasowany, minimalnir trzeba uzyc szpachli. Jest do niego bardzo duzo dodatkow. Mankamentem test szew biegnacy wzdluz owiewki kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Ten szew to akurat jest prosta sprawa, a ja mam niezłą praktykę w szlifowaniu i polerowaniu owiewki od Rafale, więc to nie jest problemem. Większym jest rysa/pęknięcie na owiewkach Tamki, ale miałem w swoich rękach kilkanaście takich owiewek do różnych zestawów i w każdej ta rysa jest, niestety nie do usunięcia. Jest też zdaje się jakiś problem z połączeniem wnęki podwozia głównego (zestawowego ale także i Airesa) z wlotem powietrza, ale dokładnie nie wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 To może ja się wezmę za F-111 jak skończę Thunderbolta. Miałem robić F-15 ale chce coś mniej pospolitego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 A ja mam "pustolat" Chętnie bym obejrzał w twoim wykonaniu F-4C Vietnam War Mam sentyment do tej maszyny i takiego malowania, poza tym czeka mnie HH-53 Super Green Joli Giant'a w planach a one miały dokładnie takie samo malowanie. Mógłbym trochę skorzystać z twoich doświadczeń, ale wybór należy do Ciebie Ps: W sumie to A-37 Dragolfly jak mi się wydaje też latał w takim malowaniu Jest to ciekawa maszyna a w Krakowie w muzeum masz oryginał do wglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Co do F-4C to czekam na Good Evening Da Nang, podejrzewam że ten zestaw będzie trochę lepszy niż zestaw Academy (parę dodatkowych żywic i chyba ciekawsze kalkomanie, choć niekoniecznie), może wtedy wreszcie jakiegoś F-4 zrobię. Co do malowania SEA, to oprócz F-4C, mogę zrobić właśnie A-37B, jak również F-105G, który kusi mnie swoją urodą. No sam nie wiem. Z drugiej strony mam ochotę na coś bardzo współczesnego, a F-16C to klasyczny samolot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi