Wojciech Butrycz Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Chyba pora już zacząć wątek nowości na na 2016 rok. Na początek tradycyjnie AIRFIX. Uwaga: wszystkie NEW TOOL. 1. BE 2c 2. Fokker E II Eindecker 3. B-17G 4.Jet Provost T.3/ T.3a 5. Beaufighter Mk X (late) 6. Avro Shackleton MR2 7. Sea King 8. Whitley Mk VII (wersjA Coastal Command i transortowa) Osobiście cieszę się na powrót AIRFIXa do I Wojny Światowej, liczę re-toolling Hannovera Cl II/III i inne, których w do tej pory w katalogu Airfixa nie było. Mam nadzieję, że będzie też kiedyś porządny Lysander, Fairey Battle itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Avro Shackleton MR2 - czy on przypadkiem nie był wymieniany jako nowość na rok 2015? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 9 Listopada 2015 Autor Share Napisano 9 Listopada 2015 AIRFIX c.d. - Handley Page Victor B2. Nieżle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micz Napisano 9 Listopada 2015 Share Napisano 9 Listopada 2015 Jeszcze Airfix zapowiada na wrzesień 2016 Grumman'a Martlet Mk. IV 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 9-13 od Zvezdy na razie testowo ; http://scalemodels.ru/news/9606-testovye-otlivki-zvezda-mig-29-1-72.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 14 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2015 Bardzo interesujące z dwóch przyczyn: 1. Pierwszy od dłuższego czasu "easy-kit" Hobby Boss.A te wypuszczali całymi seriami - co następnego? 2. Pierwszy model niszowego typu, a to daje nadzieję na inne takie modele w serii, mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Nad Dewotką to zdaje się i RS pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Świetna informacja! I nie obchodzi mnie, co źli ludzie mówią, to bardzo ładny samolot był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Nad Dewotką to zdaje się i RS pracuje A to nie Az Model zapowiedział czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 Może faktycznie to AZ a nie RS. Jako że przed Gwiazdką do nas nie dojedzie, to nowość na przyszły rok, choć wypraski już się pojawiły. MiG-29C Zwiezdy: http://scalemodels.ru/modules/forum/viewtopic_t_61485_start_20.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasanga Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 Po analizie ramek, pozwalam sobie na uwagę, że chyba doczekamy się innych wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 Z tego co widzę na zdjęciach, to mogę stwierdzić, że MiG-29 w 1:72 nie ma ostatnio szczęścia - bo Trumpeter, mimo że fajny ma parę irytujących błędów, no i Zwiezda to samo - końcówki stateczników pionowych to jedno (łatwe do poprawienia, ale jak można było zwalić tak prosty kształt), a rozwiązanie kabiny to drugie. Kto wymyślił wannę kabiny zespoloną z kadłubem? Twierdzenie, że to dla łatwiejszego sklejenia przez dzieciaki mnie nie przekona - model jest i tak dosyć trudny - choćby gondole silników czy doklejane końcówki skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 E tam. I tak pewnie będzie lepszy niż Trumpek. Ja się cieszę. Dobrze, że chińczyka nie kupiłem. Pewnie wypuszczą też wersję A i UB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Zwiezda jednak poprawiła stateczniki, szykuje się naprawdę świetny model :-) http://scalemodels.ru/modules/forum/img_1205170_1450371390_DqgCWpW6Nlw.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 22 Grudnia 2015 Share Napisano 22 Grudnia 2015 "Kolejnym* modelem plastikowym w skali 1/72 będzie PZL P.7a" * po Iskrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 IŁ-14M A-modelu https://www.hannants.co.uk/product/AMU72324 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Wlasnie dotarala do mnie wiadomosc ze zalozyciel m in tego watku Wojtek Butrycz nie zyje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 viewtopic.php?f=58&t=52234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 IŁ-14M A-modelu https://www.hannants.co.uk/product/AMU72324 Nareszcie , ciekawe kiedy wyjdzie i jakiej będzie jakości ?. Z resztą nieważne i tak zakupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 IŁ-14M A-modelu https://www.hannants.co.uk/product/AMU72324 Alleluja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Trumpeter odgraża się wypuszczeniem MiG-29UB i 29SMT w tym roku. Na zdjęciach prototypów wygląda nieźle - podobny poziom do 29A. http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234969496-172-mig-29ub-951-fulcrum-b-by-trumpeter-test-buildbox-art/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 To dosyć stare fotki, nowych chyba na razie nie ma. Ciekawe czy poprawili kabinę UB? Bo pomijajać grubość ścianek to tam jakieś inne dziwne rzeczy się dzieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Dziwne jak dziwne, typowe dla chińczyków. Puścić świetny model z masakrycznym błędem, żeby nie było zbyt różowo 9.12 kupiłem i nie narzekam, i tak bije najlepszy do tej pory na rynku zestaw Italeri na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Ja tam czekam na Zvezde. Na pewno będzie lepszy i tańszy ;) 9.13 już prawie w sklepach. Nawet kupię dla przyjemności i zbadania tematu przed pozostałymi z rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Ja się wyrwałem z bloków Kalki do kosyniera leżą i się kurzą, więc nie ma na co czekać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi