Mitrandir Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Witam Waszmościów i Waszmościanki serdecznie. Wielu z Forumowiczów już założyło swoje Portfolio, więc w trosce o zdrowie psychiczne moderatorów, (moja stopka z linkami, bywała czasem za długa) oraz wygodę przeglądających moje tematy gości, postanowiłem i Ja popełnić ów twór. Przynajmniej podpis będzie bardziej czytelny Wielu z kolegów już moje zakazane oblicze rozpoznaje, więc nadmieniać czym się tutaj na forum param też nie ma większego sensu Śmigłowce i różnego typu pionowzloty wirnikowe w skali 1/72 Jak w tytule... czasem z pudełka, czasem coś strugane i lepione , nawet coś z blaszkami i żywicą się trafiło ostatnio, a nawet całe z żywicy Tak oto od trzech lat powstaje moja mała kolekcja która na dzień dzisiejszy, obejmuje 234 modele, na razie 26 zlepionych... na razie. Postaram się to w miarę czytelnie i chronologicznie przedstawić, Życzę miłego oglądania PIASECKI H-21C "SAR" (REVELL) GALERIA SIKORSKI MH-53J "PAVE LOW III" (REVELL) GALERIA WARSZTAT MIL MI-24W PKW AFGANISTAN "740" (ITALERI) WARSZTATO-GALERIA SA.324M GAZELLE (HELLER) GALERIA PZL "KANIA" POLICJA (HOBBY BOSS + KONWERSJA BILMODEL MAKERS / TOP-GUN) GALERIA WARSZTAT EC-135 LPR (REVELL) GALERIA WARSZTAT MQ-8C FIRE SCOUT (ATTACK SQUADRON) GALERIA BELL AH-1F "SAND SHARK" (HASEGAWA) GALERIA WARSZTAT KAMOV KA-50 SH (ZVEZDA) GALERIA WARSZTAT BOEING CV-22B "OSPREY" OSC (OBRAZEK TYMCZASOWY) WARSZTAT Postaram się na bieżąco aktualizować portfolio, wiec zapraszam przy okazji następnych moich modeli wiatraków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Tylko pozazdraszczac imiennikowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Cudowne wiatraki i inne tego typu ustrojstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Zazdroszczę umiejętności. Ten LPR to cudeńko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Robi wrażenie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Dziękować, dziękować Cieszę się, że się komuś podobają W sumie jest ich 26, zbudowanych w ciągu trzech lat. Na razie dałem tylko te, które pokazywałem na Modelworku. Choć teoretycznie portfolio temu ma służyć temu by pokazać swoje prace Z drugiej zaś strony to by przynajmniej wymagało zrobienia takich warsztato-galerii jak w przypadku np: Mi-24W zastanowię się Spiton, przeglądając twoje prace napotkałem ciekawe efekty wody zapisuje się na korepetycję mam parę ciekawych pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Z drugiej zaś strony to by przynajmniej wymagało zrobienia takich warsztato-galerii... Niekoniecznie. Wklejaj te foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Października 2015 Autor Share Napisano 22 Października 2015 Proszę... Tylko bez kontekstu, to tak trochę łyso Pierwszym wiatrakiem którego popełniłem, był nieśmiertelny BK-117 Gdyż ponieważ, najpierw prace zlecone dla Sponsora i Mecenasa mojej "tfurczoci"... A, że moja kobita uwielbia serial "Medicopter 117", to jako taki stał się pierwszym eksponatem mojej kolekcji. BK-117 MEDICOPTER (REVELL) Jak dziś na niego popatrzę, to mnie skręca... zwłaszcza jak na półce obok stoi obok EC-135 i mimo, że farba ma grubość taśmy ( na statecznikach dobrze widać, niestety malowane z pędzla, gdyż kalki ze starości się rozpadły) dla mojej Kobity i tak jest "najśliczniuchniejszy" bo jest Jej! ... i na jakąkolwiek próbę rewitalizacji stanowczo oponuje Potem jakoś szybko się posypały "pudełkowce" ... BELL 47 (ITALERI) AGUSTA A-109 KM (REVELL) AGUSTA A-129 MANGUSTA(ITALERI) MD 530 DEFENDER (ITALERI) BOEING RAH-66 COMANCHE (ITALERI) Moje pierwsze (i ostatnie) starcie z akrylami... nie wiedziałem co zrobić ... farba mi patami złaziła z modelu Jednocześnie pierwsza przeróbka wiatraka na inny wariant niż w pudełku taka mała własna konwersja No i przyszedł czas na zmiany Pierwszy model nie malowany pędzlem oraz dorobione elementy i przewody. CH-54 (REVELL) CH-53G (REVELL) Idziemy za ciosem, skoro da się coś przerobić... to i dorobić można Zawsze mi się podobały ratownicze Seaking'i RAF-u. Kiedyś jeszcze w wojsku będąc, robiłem takiego z Airfixu (straszny gniot ) więc jak zobaczyłem model Revella stwierdziłem, że sobie takiego zlepie ... z całym wnętrzem I tak, Dzięki mojemu pierwszemu stuganiu, Mk.41 stał się HAR-em 3A SEAKING HAR.3A (REVELL PLUS SCRATCH) AH-64D APACHE LONGBOW (ITALERI) no to jak APACHE to i KIOWA WARRIOR BELL AH-58D KIOWA WARRIOR (ITALERI) AGUSTA WESTLAND EH-101 CORMORANT (ITALERI) W pewnym momencie naszło mnie też na puszczyka... hmmm w 72ce ciężko, jest tylko Broplan i nagle wychodzi seria firmy Amercom za namową kolegi wziąłem na warsztat metalowego Puszczyka... o dziwo w odróżnieniu od reszty kolekcji Amercomu nie okazał się gniotem I tak po dekapitacji, i interwencji Dr. Frankensteina narodził się mój Puszczyk. SW-4 PUSZCZYK (AMERCOM) ...a po wizycie na Kieleckich targach, i po namowie kolejnego kolegi z forum (dzięki Andrzeju ) przyszło na świat jeszcze jedno dziecko Amercomu i Dr. Frankensteina Tu już niestety interwencja była poważniejsza... SW-4 SOLO "RUAS" (AMERCOM + SCRATCH) Tak oto, po prawie trzech latach, (prawie) w komplecie prezentuje się na chwile obecna moja trzódka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Podoba mi sie Twoja płyta lądowiska. "Building Better Worlds". Zrobiłeś resztę tego zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Października 2015 Autor Share Napisano 22 Października 2015 Oczywiście :P Ale bardziej liczyłem, że na wiatraki zwrócisz uwagę, a nie na kawałek papieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Twoje wiatraki to mnie tylko oniesmielaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Lubię takie tematyczne kolekcje. Kilka pozycji naprawdę godnych uwagi za namową kolegi wziąłem na warsztat metalowego Puszczyka...o dziwo w odróżnieniu od reszty kolekcji Amercomu nie okazał się gniotem Mam go na warsztacie, tylko czerwonego i śmiem twierdzić, że jest znacznie lepiej zrobiony niż plastikowy odpowiednik. Tylko numery mu domaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Października 2015 Autor Share Napisano 22 Października 2015 Lubię takie tematyczne kolekcje.Kilka pozycji naprawdę godnych uwagi za namową kolegi wziąłem na warsztat metalowego Puszczyka...o dziwo w odróżnieniu od reszty kolekcji Amercomu nie okazał się gniotem Mam go na warsztacie, tylko czerwonego i śmiem twierdzić, że jest znacznie lepiej zrobiony niż plastikowy odpowiednik. Tylko numery mu domaluj Liczę na to, że sie pochwalisz a z Broplanem nie ma co nawet porównywać Faktycznie zapomniałem numerów dzięki, jakoś mi umknęło A co do "kilku pozycji" to szczególnie dumny jestem z Seakinga :P, był takim pierwszym większym wyzwaniem... ale dałem radę w sumie to szkoda że firmy nie sprzedają również samych kadłubów Twoje wiatraki to mnie tylko oniesmielaja. Ta... już nie przesadzaj, to tylko 72ka proszę mi tu Kreciej roboty nie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Kolekcja piękna! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Piękna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Super, cieszę się że foty wstawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Ładne te helikoptery i podziw budzi ilość przeróbek w niektórych. Fajnie jest je oglądać i widać na tych zdjęciach postęp, kolejne modele są coraz ładniejsze. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Października 2015 Autor Share Napisano 22 Października 2015 Ładne te helikoptery i podziw budzi ilość przeróbek w niektórych.Fajnie jest je oglądać i widać na tych zdjęciach postęp, kolejne modele są coraz ładniejsze. Oby tak dalej. A co? ... jeszcze chwila i nie będziesz miał żadnych szans a potem sie wezmę za Jety w 1:48 buuahahahahhahaaaaaaa ...to miał być złowieszczy i szyderczy rechot Dzięki za uznanie i mi miło niezmiernie, że się podobają co do ilości przeróbek to i tak nie widać ... musiał bym warsztaty założyć weźmy np Seakinga... ma całe wnętrze zrobione wraz z podsufitówką od podstaw, ale żeby to docenić musiał byś choć taką fotkę zobaczyć ...a potem na to spojrzeć z szerszej perspektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Świetne Grzesiu , pozazdrościć kolekcji .Sporo tego polepiłeś jak na niezbtyt długi czs po przejściu z kartonówek . Gratuluje . Pozdry jesteśmy na złączach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 No jak to, prowadzisz ten imponujący warsztat Ospreja, to widać ile tam wkładasz od siebie. Nie odzywam się bo nie mój krąg zainteresowań, ale sobie podziwiam po cichu i na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 ładna kolekcja i słuszna tematyka Czegoś mi tu brakuje.... No! A gdzie Cobra w 35???? SOLO - Jet Rangera zrób!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Dla mnie LPR najfajniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 No jak to, prowadzisz ten imponujący warsztat Ospreja, to widać ile tam wkładasz od siebie.Nie odzywam się bo nie mój krąg zainteresowań, ale sobie podziwiam po cichu i na boku. ta imponujący... drzyj łacha z kolegi Idzie jak krew z nosa ładna kolekcja i słuszna tematyka Czegoś mi tu brakuje.... No! A gdzie Cobra w 35???? Dziękuję Pawełku ale są pewne sprawy które nie są do pokazania (nie nadają się ) Poza tym jak napisałem w pierwszym poście to galeria prac w 1/72 Jak ją zmodernizuję to pokażę, na razie szukam jakichś kalek do AH-1W w 35 Tylko nie chcę zestawowych myślałem o czymś takim... ... tyle, że w 35. Dla mnie LPR najfajniejszy. Każdy ma swojego faworyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek1983 Napisano 5 Listopada 2015 Share Napisano 5 Listopada 2015 Super kolekcja Panie Grzegorzu. Na żywo wyglądają jeszcze lepiej Mnie się najbardziej podoba Sea King... wiadomo, Sea King to Sea King Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi