Solo Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Słońce, plaża, surferzy, Baywatch, kabriolety, afrykańskie bezdroża, płonące wraki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 No i? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Ciekaw jestem, ile w tym konkursie pojawi się Rosomaków. ;) Przy okazji mam nadzieję, że to taka forumowa tradycja będzie, te konkursy. Świetna mobilizacja, żeby projekty kończyć też, a nie tylko zaczynać i zbierać kolejne kartony zaczętych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 No przecież punkt 6 regulaminu wyraźnie mówi, że możesz. To że założyłeś warsztat nie ma tu znaczenia, liczy się że nie zacząłeś modelu. Założysz nowy warsztat w temacie konkursowym i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Podział na skale - no właśnie, tego nie zauważyłem. Koniecznie powinien być. Koleś, nawet najlepszy, startujący z 1/144 nie ma z przeciętną 1/32 szans. (...) Jestem odmiennego zdania - wcale nie musisz się ze mną zgodzić Oto przeciętna 32-jka - dlaczego przeciętna? Dla mnie jest to pudełkowiec (tych kilka blach dużej różnicy nie robi) efektownie pomalowany, nic więcej. Pełna galeria tu: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=189&t=50660 A to jest świetna 144-ka - powiem tyle, na zdjęciach robi wrażenie, na żywo miota po ziemi. Kto widział to się ze mną chyba zgodzi, pomijając waloryzację, malowanie i wykończenie to bajka a że wykonane w tej skali to już w ogóle słów brakuje aby opisać te wszystkie subtelności. Pełna galeria autora modelu tu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=52661 P.S. mam nadzieję, że kolega KRL nie ma mi za złe "wyciągnięcia" tu Jego modelu. Nie mam zamiaru dyskredytować tego MiG'a. Szanuję takie podejście do modelarstwa (wszak ma to sprawiać frajdę) i podziwiam kunszt malarski, o tempie nie wspominając ale biorąc pod uwagę wkład własny, efekty malarskie, wykończenie to ta 144 kładzie tego giganta na każdym polu - moim zdaniem oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Tutaj nie ma równości. Chcesz robić model w 1:144, to wiesz że będziesz miał trudniej niż przy innych skalach. Robisz w 1:32, wiesz że oczekiwania będą wyższe niż przy innych skalach. Każdy startując ze swoim modelem powinien być świadomy, że linia startu jest różna dla każdego startującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Marca 2016 Super Moderator Share Napisano 22 Marca 2016 że linia startu jest różna dla każdego startującego....a ocene i tak wystawiaja obserwatorzy niezalezni w postaci grona modelworku Wiec do pracy rodacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Mogę wziąć udział w kategorii specjalnej do lat 15 jeśli zacznę mieć 16 lat w sierpniu? Muszę zrobić model wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 22 Marca 2016 Autor Share Napisano 22 Marca 2016 Chciałbym wystartować z trzema modelami jako całość. Czy mogę założyć wątek zbiorczy z odnośnikami do osobnych warsztatów i wspólnej galerii? Czy mam wszystkie trzy modele wykonać w jednym wątku warsztatowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Chciałbym wystartować z trzema modelami jako całość. Czy mogę założyć wątek zbiorczy z odnośnikami do osobnych warsztatów i wspólnej galerii? Czy mam wszystkie trzy modele wykonać w jednym wątku warsztatowym? kjp_a_man W jednym wątku warsztatowym. To tak jak podczas budowy dioramy. Na dioramie np. duża ilość pojazdów lub figurek to wszystko idzie na jeden warsztat. Chyba ,że przemyślisz i każdy model oddzielnie i każdy warsztat oddzielnie. I galeria osobna na każdy model. Mogę wziąć udział w kategorii specjalnej do lat 15 jeśli zacznę mieć 16 lat w sierpniu? Muszę zrobić model wcześniej? W dniu założenia warsztatu jeśli będziesz miał 15lat to ok. Ale jeśli się mylę to reflect niech mnie poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turlak Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Czy mogę wystartować z tym modelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 22 Marca 2016 Autor Share Napisano 22 Marca 2016 …W jednym wątku warsztatowym. … Ale jeśli się mylę to reflect niech mnie poprawi. Dziękuję za wskazówkę.Poczekam na odpowiedź Krystiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 A w konkursie zimowym chciałbyś wystartwać z motywem letnim? No trochę umiaru pędzelek ;-) Pozdrawiam Admin "tygrys" w Afryce był wybitnie zimowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 TPz-1 Fuchs z Afganistanu się nada? Malowanie "piaskowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 22 Marca 2016 Super Moderator Share Napisano 22 Marca 2016 Chciałbym wystartować z trzema modelami jako całość. Czy mogę założyć wątek zbiorczy z odnośnikami do osobnych warsztatów i wspólnej galerii? Czy mam wszystkie trzy modele wykonać w jednym wątku warsztatowym? Wnioskuję, że to będzie diorama... wtedy sugerowałbym jeden temat warsztatowy i jeden galeriowy. Jeśli natomiast chciałbyś otrzymać oceny za osobne prace - wtedy osobne warsztaty i osobne galerie. Wybór należy do Ciebie :-) powodzenia Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 23 Marca 2016 Super Moderator Share Napisano 23 Marca 2016 Czy mogę wystartować z tym modelem? Tak oczywiście, dopuszczamy rozpoczęte modele. Proszę pamiętaj, że będziesz musiał się zmieścić w skróconym terminie czyli do końca lipca 2016. Pozdrawiam Admin P.S. Post edytowałem - teraz jest poprawna data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Marca 2016 Super Moderator Share Napisano 23 Marca 2016 Czy mogę wystartować z tym modelem? Tak oczywiście, dopuszczamy rozpoczęte modele. Proszę pamiętaj, że będziesz musiał się zmieścić w skróconym terminie czyli do końca sierpnia 2016. ...raczej do końca lipca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 23 Marca 2016 Super Moderator Share Napisano 23 Marca 2016 Tak, oczywiście - przepraszam, źle napisałem - modele rozpoczęte musza zostać dokończone do końca lipca. pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 23 Marca 2016 Autor Share Napisano 23 Marca 2016 Chciałbym wystartować z trzema modelami jako całość. …Wnioskuję, że to będzie diorama … To nie ma być diorama.Mam nadzieję, że ilustracja graficzna objaśnia mój zamysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Zapowiada się zacięta rywalizacja. I czekamy do daty otwarcia. Ruszyć szare komórki na letnie pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Nie za bardzo. Chcesz zrobić trzy warsztaty i do tego jedną galerię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VDR Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Ja zrozumiałem że chce zrobić trzy foczki 190 w 3 różnych skalach i poprowadzić oddzielne warsztaty ale do oceny zrobić jedną galerię. Jedna wspólna ocena za wszystkie 3 modele, ale trzy wątki warsztatowe dla porządku. Osobiście bym dopuścił taką możliwość - te warsztaty na przyszłość będą bardziej wartościowsze bo bardziej uporządkowane i mniej chaosu - tym bardziej, że to ma być ten sam typ samolotu tylko w różnej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 23 Marca 2016 Autor Share Napisano 23 Marca 2016 Ja zrozumiałem że chce zrobić trzy foczki 190 w 3 różnych skalach … to ma być ten sam typ samolotu tylko w różnej skali.Dokładnie taki jest mój zamiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Załóż trzy warsztaty, zrób trzy galerie i po sprawie. Rodzinne foto zrobisz i zamieścisz po konkursie ;) Modele i tak będą oceniane każdy osobno więc wspólna galeria w konkursie to kulawy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Dziwnie kombinujesz. Robisz trzy warsztaty i jedną galerię, a jak to potem ma być oceniane? Łącznie? Zrób po prostu jeden warsztat dla trzech modeli i będzie to jako jedna praca, po co tak kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi