cooper69 Napisano 25 Lipca 2016 Autor Share Napisano 25 Lipca 2016 Uff. Wieża zakończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 26 Lipca 2016 Share Napisano 26 Lipca 2016 Będzie kawal fajnego Cromwella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 26 Lipca 2016 Share Napisano 26 Lipca 2016 Super Ci wychodzi to blaszkowanie. Zazdroszczę umiejętnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Lipca 2016 Autor Share Napisano 26 Lipca 2016 Taki naprędce wykońbinowany myk na ujarzmienie tych nieszczęsnych gąsek HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Lipca 2016 Autor Share Napisano 26 Lipca 2016 Dziś dzień rysunkowy bo trzeba parę skrzynek dorobić do zestawowych. Żeby nie być gołosłowny jak sprawdzę organoleptycznie będzie dostępny komplet szablonów przydatny do konwersji na kadłub typu F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 26 Lipca 2016 Share Napisano 26 Lipca 2016 Wieża - klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Lipca 2016 Share Napisano 29 Lipca 2016 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Lipca 2016 Autor Share Napisano 29 Lipca 2016 Normalnie zakochałem się w lutowaniu... Z pastą KOKI to sama przyjemność. Już wiem że będę kleił blaszki CA tylko wtedy kiedy będę musiał. Dziś zrobiłem z blaszki miedzianej dodatkowe skrzynki wraz z mocowaniami i zawiasami. Jutro zapinki i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Lipca 2016 Share Napisano 29 Lipca 2016 Pokazałbyś zdjęć z prac... Może sam się pokuszę o taka lutownicę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Lipca 2016 Autor Share Napisano 30 Lipca 2016 Mówisz i masz Zdjęcia krok po kroku i efekt finalny. Lutowanie błotników i innych dużych obiektów to jakby powiedział cieć z serialu Dom to "zimne piwo przed śniadaniem" Troszku skila trzeba posiąść przy przyklej... lutowaniu np. zapinek. Pierw na skrzynkę nanoszę troszkę pasty. Przyczepiam górny zaczep i dolną zapinkę - pasta jest klejąca więc można sobie pozycjonować i ustawiać. No i podgrzewam takim ustrojstwem marki Dremel - widać jak pasta zamienia się w cynę. To jest ten najtrudniejszy moment bo jak się przesadzi to się już polutowane elementy rozlutują - trochę treningu i jakoś idzie. A tytaj efekt finalny czyli 3 włąsnoręcznie wykonane skrzynki z zapinkami Abera, zmodyfikowane (podcięte) błotniki Abera i wzmocnienia/mocowania skrzynek na tylnej płycie (6 szt.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Lipca 2016 Autor Share Napisano 30 Lipca 2016 Przy okazji proszę mądrzejszych ode mnie o pomoc. - zaznaczyłem kółkami - co to jest? - czy pakunek na tyle wieży to jeden duży tobół czy 2 plecaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 Dziękuję ;] Co do elementów z tyłu wieży to masz pełna dowolność. Wieszali tam co popadnie: zapasowe koła, tobołki, amunicje, namioty, prowiant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Mam takie pytanie natury technicznej- z tego co widzę lutujesz ciepłym powietrzem, a nie płomieniem można wiedzieć dlaczego? Nawiązując do Twojego pytania to raczej na tyle wieży wisi cały tobołek na fotce u gostka między nogami (na linii butów) widać fragment tego czegoś także można wnioskować że to całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Lipca 2016 Autor Share Napisano 31 Lipca 2016 Mam takie pytanie natury technicznej- z tego co widzę lutujesz ciepłym powietrzem, a nie płomieniem można wiedzieć dlaczego?Nawiązując do Twojego pytania to raczej na tyle wieży wisi cały tobołek na fotce u gostka między nogami (na linii butów) widać fragment tego czegoś także można wnioskować że to całość. Dlatego ciepłym bo w taki sposób lutuje się w elektronice równie drobne detale (SMD) i powoduje wg. mnie lepszą kontrolę nad lutowaniem. Nie wykluczam oczywiście, że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Dlatego ciepłym bo w taki sposób lutuje się w elektronice równie drobne detale (SMD) i powoduje wg. mnie lepszą kontrolę nad lutowaniem. Nie wykluczam oczywiście, że się mylę A próbowałeś płomieniem? moim zdaniem jest szybciej i bezpieczniej dla sąsiadujących wcześniej wykonanych połączeń, no chyba że ja już tak się przyzwyczaiłem, nie wiem może to ja się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Lipca 2016 Autor Share Napisano 31 Lipca 2016 Dziękuję, spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Żeby nie było, że nic się nie dzieje Porobiłem dopancerzenie i powoli (rwące gąski hamują) przymierzam się do zamknięcia modelu i zakończenia sklejania. Zrobić jeszcze muszę tobołki na tył. Najlepsze jest to, że całe przerabianie tylnej płyty będzie przez nie zasłonięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Wieża to cały urok tego czołgu, szkoda że dopancerzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Wieża to cały urok tego czołgu, szkoda że dopancerzona. Bo to ma być model KONKRETNEGO czołgu - płk. Skibińskiego (zdjęcia wzorcowe w wątku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Skąd ja znam te uciekające dni... Ja po rewolucji pokoju jeszcze się nie pozbierałem... Ale już blisko... Dawaj dalej brytola ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Nie zaśmiecasz. Goń króliczka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Mam nadzieję że chociaż ty dobrniesz do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Mam nadzieję że chociaż ty dobrniesz do końca. Robię wszystko żeby się udało Solo mnie tylko swoją natrętną reklamą H&S spowalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur111bartek Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Piękna praca....i polska pancerka! Gratuluję , podziwiam i czekam z ... cierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Pięknie Ci idzie ( jak zawsze zresztą ) podglądam i podziwiam . Odnośnie lutowania drobnych elementów, gdzieś, kiedyś znalazłem poradę, by pozostałe, wieksze, już polutowane elementy, obłożyć papierem toaletowym ( chusteczką higieniczną, itp. ) nasączonym zimną wodą. Stosuję to i faktycznie wydłuża to znacząco bezpieczny czas dolutowywania kolejnych elementów . P.S. Możesz napisać jakiej pasty używasz, mnie się zbryliła i szukam nowej... ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi