Jump to content

Szlifierka - dla modelarza.

pedzelek
 Share

Recommended Posts

I stanęło na tym, że muszę to odesłać na własny koszt, jako, że robię zwrot. A jak nie zwrot to wysyłają to do serwisu. Banda sk... i nic więcej. Przestrzegam przed kupnem w sklepie Megamajster.

Nie o to chodzi, są sklepy, szczególnie te większe, które mają darmowy zwrot, ale w przypadku małych raczej nie ma co na to liczyć. Na pewno nie jest to obowiązek.

Ja niestety z Megamajster też miałem problemy. Kupiłem tam piłę taśmową MBS 240 i po kilku użyciach zaczęła spadać taśma. Za późno było na zwrot, z serwisem też nie chcieli pomóc, generalnie olewka. W końcu przez sklep swiatnarzędzi.pl gdzie wcześniej kupiłem wiertarkę, piłę stołową i wyrzynarkę skontaktowałem się z serwisem Proxxona na Polskę. Pan w serwisie nie robił problemu, powiedział, co moze być nie tak i że genralnie nie powinno się tak dziać, że mogą wysłać kuriera (serwis door to door), potrzeba tylko żeby zapakować sprzęt, dołączyć opis usterki i dowód zakupy z kartą gwarancyjną i sprawdzą i pewnie wymienią na nowy.

Na szczęście wyjasnienia sympatycznego Pana z serwisu zainspirowały mnie do poszukania usterki na własną rękę i udało się naprawić, przynajmniej na razie. Było krzywo zamocowane górne koło pasowe.

Ale sklep megamajster zrobił na mnie niestety złe wrażenie i raczej tam już nic nie kupię. Połasiłem się na promocję i teraz żałuje. Na mnie na pewno już nie zarobią.

Mam takie urządzenie Prowerfix z Lidla i ono ma zasilacz z wtyczką na "trzy bolce", stąd to może naiwne pytanie: czy myszę mieć dedykowany zasilacz?

Mam takie urządzenie Prowerfix z Lidla i ono ma zasilacz z wtyczką na "trzy bolce", stąd to może naiwne pytanie: czy myszę mieć dedykowany zasilacz?

To jest marka własna Lidla (selekcjonowany przez nich chińczyk) i u nich musisz szukać pomocy.

sklep megamajster zrobił na mnie niestety złe wrażenie i raczej tam już nic nie kupię.

Wezmę to pod uwagę jeśli w przyszłości będę czegoś jeszcze szukał.

Ja u nich kupiłem tego polecanego proxona i jedynym problemem jaki napotkałem to sprzęt nie był solidne zapakowany. Tak na szybkiego, byle jak. Aby kurier przyjął. I dalej następny. Mają najlepsze ceny. Dlatego ,że liczy się u nich ilość ,a nie jakość. A to odbije się z czasem.

• 2 weeks later...

Mam mega problemy ze sklepem megamajster. Odesłałem im wadliwy towar i nie chcą mi kasy oddać tylko ciągle mamią, że zaraz zrobią przelew,a niedługo miną dwa tygodnie jak dostali sprzęt z powrotem Odradzam kupowania tam czegokolwiek i kiedykolwiek .

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Moim (i nie tylko moim) zdaniem w kategorii opłacalności nic nie przebije tandemu Proxxon Micromot 50/E + (minimum) NG 2/E. Niestety taki zestaw przekracza podany budżet. Jednak warto poczekać, dozbierać i odłożyć na lepszy sprzęt. Temat zresztą niejednokrotnie wałkowany, a konkluzja wciąż ta sama.

• Like 1