Baas ArK Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 W dniu 16.02.2022 o 20:13, radziu_82 napisał: Ja kupowałem z pół roku temu to, obecnie są Micromoty 60/E i 60/EF. E od EF różni się zaciskami. "E" ma nasadki zaciskowe o stałych średnicach (w zestawie chyba 6 sztuk), a "EF" ma uchwyt o płynnej regulacji (taki jak w wiertarce). Co do zasilacza, to ja wziąłem NG 5/E, ponieważ mając regulację obrotów na samej frezarce i na zasilaczu można zejść do bardzo małych obrotów. Mam 50/E z zasilaczem NG 2/E i mimo minimalnych ustawień wciąż to są dość wysokie obroty i trzeba ostrożnie operować/delikatnie dociskać, bo przytapia tworzywo. Nie wie czasami ktoś jak bardzo można zejść na NG 5/E? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszaty Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 Z tego co oglądałem to tylko kwestia wydajności prądowej 2 lub 5 A. ( 1 urządzenie przy 2, 2 przy 5) Trzeba by może wymienić potencjometr regulacyjny. Taki numer jest możliwy w micromocie 230V, tu też powinno bez problemu dać radę. Z tym że trzeba rozebrać maszynkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radziu_82 Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 1 godzinę temu, Baas ArK napisał: Nie wie czasami ktoś jak bardzo można zejść na NG 5/E? Trudno mi powiedzieć ile obrotów się uzyskuje. Ale przykręcając potencjometr na frezarce i przykręcając potencjometr na zasilaczu NG5/E schodzi się do bardzo małych obrotów. Trudno mi powiedzieć ile to jest w obrotach/minutę. Ale przy minimalnych ustawieniach mi się aż źle pracuje, bo za wolno się kręci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarross Posted January 15 Share Posted January 15 Witam, a ktoś miał do czynienia z czymś takim? https://allegro.pl/oferta/szlifierka-multi-narzedzie-wielofunkcyjne-bcrt8i-12551509019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fixer Posted January 15 Share Posted January 15 (edited) 47 minut temu, jarross napisał: Witam, a ktoś miał do czynienia z czymś takim? https://allegro.pl/oferta/szlifierka-multi-narzedzie-wielofunkcyjne-bcrt8i-12551509019 Moim zdaniem ma za wysokie obroty, jeśli faktycznie zaczyna się od 3500. Edited January 15 by Fixer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszaty Posted January 15 Share Posted January 15 Inna rzecz czy przy tych minimalnych obrotach będzie miała ,,siłę" pociągnąć narzędzie? Bo co z tego jak np. tarcza czy wiertło będzie stawać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts