Andrzej Godlewski Napisano 12 Kwietnia 2017 Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Taki sobie tractorek poskładam . Temat jako przerywnik i dla odpoczynku przed poważniejszą pracą , prosto z pudła , dla pobawienia się aero A w środku takie coś w kolorze budyniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Fajne, brytloski paskudnik, powiedz Andrzeju czy koła też mają tendencję do kwadratów jak w Rosomaku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Kwietnia 2017 Share Napisano 12 Kwietnia 2017 On jest taki brzytki że aż ładniusi. To będzie chyba pierwszy pojazd kołowy, który wydziergam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Kwietnia 2017 Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 12 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2017 No właśnie też mi się wydawało że ma te kółka za bardzo kańciaste ,jeśli o to chodzi . Co jeszcze to pewnie wyjdzie w pracy ,ale zbytnio nie będę się tym przejmował . Jest parę konwersji które chodzą mi po głowie . Choć bardziej brzydszy od niego jest jego dziadek ,ale za to jaki towar na pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2017 no IBG troszkę przespało temat plastiku na koła... owszem na ogólne wypraski jest ok ale na grube bieżniki dostaje skurczu od krzyżaka w środku i robią się kwadraty, a dobra rada jak co to do klejenia nie używaj ExtraT Tamki, wchodzi w reakcję i jak na siłę wepchniesz felgę to pęka bieżnik... no jak machniesz dziadka to szacun - zwłaszcza z ładunkiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 12 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2017 O dzięki za podpowiedź przyjże się temu problemowi , w razie czego trzeba będzie coś pokombinować , może całkiem nowe koła wystrugać . A co do dziadka to na swoje nieszczęście znalazłem do niego plany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2017 lewe na sucho wciśnięta felga tylko, prawe koło też wciśnięta i nic się nie działo do wpuszczeniu Extra :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Jeden z moich ulubionych pojazdów !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Będzie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 lewe na sucho wciśnięta felga tylko, prawe koło też wciśnięta i nic się nie działo do wpuszczeniu Extra :( Mam to samo, na warsztatach SF poskładałem wszystkie kółka, zeszły się OK, zalałem klejem, po powrocie do domu okazało się, że 1 szt pękła. Nie wiem kiedy to się stało, leżały na stole, Kamil oglądał, wrzuciłem do pudła i tyle. Taka szczelinka na 0,5-1mm - próby ratowania tego na razie się nie udały, źle to wygląda.. Przy okazji jakby kto miał na zbyciu takie kółko to chętnie się dogadam. Kończę OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Są dwie opcje - kontakt z producentem lub odlew z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Na razie posklejałem kółka , jak na razie bez bocznych efektów , tylni i przedni most i silnik . Teraz trochę szpachli ,szlif i można brać się za następne detale . Efekt pęknięcia , opony to ciekawy przykład na złośliwość rzeczy martwych ,ciekawe co mogło być przyczyną takiego zjawiska . W tym wypadku dobre w gumę i po sprawie , przynajmniej tak bym zrobił gdyby mnie to dotknęło . Jako że, chciałbym wykonać drugiego jako ciągnik z lawetą ,szukam materiałów do koparki Ruston Bucyrus 19RB . Widziałem taki zestawik w1:76 spodobał się i chciałem sobie takie coś wyszykować w 1:35. Więcej na tej stronie . http://www.network54.com/Forum/47210/thread/1417877117/1-76+Scammell+R100-Ruston+Bucyrus+19RB+Excavator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Accurate Armour ma (miał?) w swojej ofercie koparkę i dźwig Ruston Bucyrus 19RB w skali 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Oddam koła do Rosomaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Andrzej - z tym Bucyrusem bardzo ambitnie Czyli będziesz hamerykańca robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Bardzo się cieszę że ruszył warsztat z tym brzydalem , chciałem go sobie kupić ale pudełka z magazynku już same wychodzą , więc zanim coś tam dołożę muszę zrobić troche miejsca i ukończyć zaczęte modele. Tak więc zasiadam do oglądania i kibicuję Myślałeś już w jakim malowaniu go zrobisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpanzer Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Fajnie, że w końcu powstają takie modele, a co ważniejsze mają także polskie kalki. Te zestawowe, nie wyglądają jednak najlepiej, więc jeśli będziesz miał problem to u mnie znajdziesz kalkę do polskiego scammella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Accurate Armour ma (miał?) w swojej ofercie koparkę i dźwig Ruston Bucyrus 19RB w skali 1/35. Zgadza się, bardzo ciekawe modele w niestety mało ciekawych cenach 17/19 RB Crawler Excavator kosztuje 168 £ natomiast 17/19 RB Crawler Crane to wydatek 200 £ i doliczyć trzeba jeszcze koszta wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Niestety większość modeli żywicznych to ceny z górnych półek . Drugą sprawą jest to że większość modelarzy nie lubi takich modeli a cena zapewne wynika z małego popytu . Pozostaje wykonać model od podstaw , co oczywiście skutkuje że że na taki zestaw trzeba by poświęcić więcej czasu . Na razie na warsztacie kiełkuje koparka Waryńskiego więc chwilowo tego Bucefała sobie odpuszczę Tym bardziej że znalazłem scenkę w realu ze Scammelem . A i tego nieszczęśnika co wpadł do rzeki też już wydobyłem z czeluści szafy przeleżał tam kilkanaście lat a teraz czas na niego . Model wiekowy ale do scenki się nada . Co do naszych barw to chyba nic nie stoi na przeszkodzie aby dać mu w tej scence kalki zestawowe . Trochę postępu prac bo w zasadzie wszystkie detale posklejane . Skrzynia dostała imitację drewna i jedna strona będzie otwarta . No i rybka zwana carrier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Oglądam Twoje wszystkie warsztaty z zapartym tchem. Jakość, arcyciekawa tematyka, podejście do tematów i wreszcie efekty finalne. Brawo za świetną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 20 Kwietnia 2017 może warto poczekać na poprawkę https://www.perthmilitarymodelling.com/newkitnews/riichmodel.html bo gumisie to słaba strona carriera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Rybka i tak będzie prawdopodobnie do połowy zalana więc i gumisie się też utaplają . A i tak muszę trochę takich staroci w jakiś sensowny sposób zagospodarować bo mnię już szafa się nie domyka Rzeczywiście takiego carrierka można zrobić w detalu bo fajny jest ,ale niestety wtedy trzeba by mieć chyba parę żyć aby tak wszytko zrobić co by się chciało . Temat raczej luzacki , i nie ukrywam że trochę od czasu do czasu trzeba porobić kompletnie coś z innej epoki ot tak dla odprężenia . Następny już czeka Betford cysterna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Ten bren carrier to tamiya ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Jak najbardziej . Wiem że są nowe wypusty innej firmy ,może trzeba będzie kiedyś nabyć , na razie ten musi wystarczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi