Kamil K. Napisano 20 Września 2017 Autor Share Napisano 20 Września 2017 Wnętrze w zasadzie gotowe. No, może poza jednym drążkiem, którego po ułamaniu zapomniałem dokleić na miejsce. Dosypałem troszkę liści, ziemi i innych farfocli, które mogły się przypałętać do wnętrza wozu. Podrzuciłem też parę łusek 20-mm. Łuski wprawdzie niemieckie, ale chyba nikt mi z suwmiarki przez pierścień wieży wkładał nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 21 Września 2017 Share Napisano 21 Września 2017 Świetnie to wygląda. Bardzo lubię modele MiniArtu, pomimo że ich modele są wyjątkowo męczące w budowie. Teraz T-60 wydaje się jeszcze bardziej kuszącym zakupem. W tym momencie to dla mnie bezkonkurencyjny model w tej kategorii :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 21 Września 2017 Bardzo fajne, oglądam z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 21 Września 2017 Share Napisano 21 Września 2017 Piękne. Po prostu, piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Września 2017 Autor Share Napisano 21 Września 2017 Dzięki. Model jest niewiele większy od paczki fajek, więc ciężko na nim jakoś bardzo poszaleć, ale robię, co mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Września 2017 Autor Share Napisano 30 Września 2017 No i z zewnątrz szkrab też gotów do malowania. Od siebie dodałem jeszcze przewody do lampy i klaksonu, oraz metalową lufę produkcji własnej - igły lekarskie rządzą! Z otwartymi włazami będzie widać całkiem sporo z wnętrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Października 2017 Autor Share Napisano 1 Października 2017 Witajcie, Chwila wolnego i oto jest - teciak w bazowych kolorkach. Tym razem nie bawię się w żadne lakiery do włosów i pierdyliardy przenikający się warstw, warstewek i warstwiczek - tym razem spróbowałem się z tak samo lubianą, co znienawidzoną techniką modulacji. Toteż myślę, że ten sposób wymalowania modelu znajdzie tyle samo przeciwników, co zwolenników. Na czarny podkład położyłem bazową warstwę farby - mieszankę XF-26 Deep Green i XF-65 Field Gray. Na to, niektóre miejsca maskując taśmą malarską, a inne tylko zasłaniając w miarę potrzeb kawałkami papieru - nałożyłem jaśniejsze tony - warstwa pierwsza to bazowa mieszanka + XF-57 Wooden Deck Tan, a warstwa druga to po prostu drobne cienie z domieszką białego. Na koniec kilka miejsc wyjątkowo zakamarkowych jak okolice włazów i pierścienia wieży potraktowałem mieszanką bazową przyciemnioną jakimś brązem. Teraz czeka mnie wymalowanie śrubek, detali, nałożenie kalek i lecimy z brudzingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Października 2017 Share Napisano 1 Października 2017 Ładna baza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 Fajnie wycieniowany. Czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Października 2017 Autor Share Napisano 5 Października 2017 Wymalowane detale i położone kalki. Teraz dopiero się zacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Cześć, Kontrasty bardzo ostre, ale zdaję sobie sprawę, że to część roboty i rażące teraz- nie będą tak "dawały po oczach" po nałożeniu washa, przecierek i imitacji obić... Pozdrawiam. Byle tak dalej, Kamilu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Środek ladnie zużyty. Trochę mi tak na logikę nie pasują te rdzawe zacieki na klapie silnika. Bo te części na których są to raczej normalnie w poziomie były. No chyba że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Nie mylisz się, ale myślę, że jak skończę model, to wszystko się ułoży w sensowną całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 te numerki z ręki pisałeś czy jakaś sprytna kaleczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Miniart takie ładne kalki dał. Wprawdzie na oryginale(tak, znalazłem zdjęcia pierwowozoru - zboczenie ) są nieco inaczej rozmieszczone, ale nie zgadza się też parę innych rzeczy, także nie ma co się spinać. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Października 2017 Share Napisano 13 Października 2017 ....a ile zdrowszy od paczki fajek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Października 2017 Share Napisano 15 Października 2017 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Października 2017 Share Napisano 15 Października 2017 Miniart takie ładne kalki dał. Wprawdzie na oryginale(tak, znalazłem zdjęcia pierwowzoru - zboczenie ) są nieco inaczej rozmieszczone, ale ..... ......nie ma co się spinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 16 Października 2017 Autor Share Napisano 16 Października 2017 Teciak już po filtrach, bodajże dwóch - brąz i biel. Przed nimi jeszcze trochę podziałałem olejami - zakamarki przesmarowałem jakąś burą mieszanką, a niektóre wypukłości i eksponowane miejsca - bielą. Tak czy siak, jak widzicie oczojebliwość zaczęła gasnąć. Teraz odrobinę go obiję, wycieniuję i przechodzimy do ostatecznej fazy brudzingu - błoto, kurz, zacieki, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Października 2017 Share Napisano 17 Października 2017 Jest okejka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 17 Października 2017 Share Napisano 17 Października 2017 suuuuper wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Października 2017 Share Napisano 17 Października 2017 Zastanawiam się, czy to dobrze, czy źle, że mój humvee nie da się poobijać i nie rdzewieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Października 2017 Autor Share Napisano 17 Października 2017 Dzięki! Zastanawiam się, czy to dobrze, czy źle, że mój humvee nie da się poobijać i nie rdzewieje... Na pewno? Nic się nie da zrobić? Może trzeba znaleźć jakiegoś trupa, który przeszedł od US Army, wojsko irackie i ISIS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Października 2017 Share Napisano 17 Października 2017 Dzięki!Zastanawiam się, czy to dobrze, czy źle, że mój humvee nie da się poobijać i nie rdzewieje... Na pewno? Nic się nie da zrobić? Może trzeba znaleźć jakiegoś trupa, który przeszedł od US Army, wojsko irackie i ISIS? Eeeee...takich to jest masa, ale ja myślę o moim konkursowym. Atrakcyjnością zniszczeń i efektów odpadam w przedbiegach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi