Solo Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Widziałem gdzieś takie projekty na tym forum albo na PWM, nie pamiętam niestety - był naprawdę ładne, proste i wpadające w oko. Ale nie potrafię ich teraz znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Grafika bym w to nie mieszał, oni zazwyczaj niestety tylko realizują wizje p. prezesa lub innej p. managerki, bo ci przecież znają się na tym najlepiej i mają wspaniały gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Mogło być ładniej,oczywiści,ale tragedi nie ma.Ktoś dał przykład że może Bolek i Lolek i Szopen i Maria,ale co oni mają wspólnego z niepodległością,nic.Jest to święto narodowe,a nie rocznica emisji pierwszego odcinka jakiejś bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Akurat Chopin i Skłodowska z niepodległością wspólnego mają sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 @Marucha-grafik przedstawia p.prezesowi taki pakiecik i facet nie ma wyjścia. https://www.ana.co.jp/tokyo2020/contest/index_e.html Na tle ANA nasz 789 to jest tragedia.Tyle wspaniałych postaci i motywów można było na takim cielsku zmieścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Akurat Chopin i Skłodowska z niepodległością wspólnego mają sporo Nie znam ich biografi wybitnie,ale jeśli facet który był zakochany w sobie i zmarł blisko 70 lat przed niepodległością miał z nią "sporo wspólnego" to ja jestem chińczyk.To gdzie np.Piłsudski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Akurat Chopin i Skłodowska z niepodległością wspólnego mają sporo Nie znam ich biografi wybitnie,ale jeśli facet który był zakochany w sobie i zmarł blisko 70 lat przed niepodległością miał z nią "sporo wspólnego" to ja jestem chińczyk.To gdzie np.Piłsudski. Mieli z nią wspólnego chociażby tyle, że podtrzymywali przez czas zaborów kulturę polską, i gdyby nie praca takich ludzi jak Chopin czy Skłodowska, to może nie byłoby kim obsadzić Błękitnej Armii, Legionów Polskich i innych takich organizacji. Tak sobie myślę, że najładniejsze co moglibyśmy zrobić, to pomalować kilka naszych samolotów w motywy regionalne. Gdybym zobaczył Boeinga w hafcie kaszubskim albo przemalowanego na wielką, biało-czerwoną kraszankę, to bym się chyba wziął za sklejanie cywili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2018 Tak sobie myślę, że najładniejsze co moglibyśmy zrobić, to pomalować kilka naszych samolotów w motywy regionalne. Gdybym zobaczył Boeinga w hafcie kaszubskim albo przemalowanego na wielką, biało-czerwoną kraszankę, to bym się chyba wziął za sklejanie cywili Jakoś w latach 90. bodajże British Airways wykonał takie malowanie - wycinanka łowicka bodajże na ogonie B-747.O ile pamiętam zrobili takich kilka malowań z krajów do których najwięcej latają czy jakoś tak. Z każdego kraju było cos charakterystycznego, u nas - wycinanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Gdybym zobaczył Boeinga w hafcie kaszubskim albo przemalowanego na wielką, biało-czerwoną kraszankę, to bym się chyba wziął za sklejanie cywili Ja też ale na tym forum nie potrzebne są niepodległościowe tematy . W zamian na głównej ruski pomnik z białą kurą . W realu jeszcze postawiony w miejscu gdzie nasi prawdziwi żołnierze naprawdę walczyli o niepodległość . Co za perfidia . Nie ma nadal ani jednego modelarskiego symbolu upamiętniającego 100 lecie odzyskania niepodległości . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 O kurczę, faktycznie! To jaki jest najlepszy model 747? Słowo się rzekło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Ja też ale na tym forum nie potrzebne są niepodległościowe tematy .W zamian na głównej ruski pomnik z białą kurą . W realu jeszcze postawiony w miejscu gdzie nasi prawdziwi żołnierze naprawdę walczyli o niepodległość . Co za perfidia . Nie ma nadal ani jednego modelarskiego symbolu upamiętniającego 100 lecie odzyskania niepodległości . Pozdrawiam Hello Na tym forum jest od groma polskich modeli, nie wiem o co Ci chodzi. Konkurs modelarski na temat stulecia niepodległości był dyskutowany, może jeszcze ruszy. Skoro tak Ci ten czołg przeszkadza, to zapytam: w jakim sensie żołnierze LWP nie byli "prawdziwi"? Definicję żołnierzy chyba wypełniali, Polaków raczej też, chyba że po wywózce na Sybir się jakoś zdepolonizowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 to zapytam: w jakim sensie żołnierze LWP nie byli "prawdziwi"?. Odpowiadam - nic takiego nie powiedziałem . Dobrze wiesz ,że nie o losach ( tragicznych ) zwykłych ludzi pisałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Odpowiadam - nic takiego nie powiedziałem . Dobrze wiesz ,że nie o losach ( tragicznych ) zwykłych ludzi pisałem . Napisałeś że prawdziwi żołnierze naprawdę walczyli o niepodległość na polu bitwy z 1939, więc wynika z tego, że analogicznie ludzie którzy wjechali do Polski tym teciakiem nie byli prawdziwi i nie walczyli o niepodległość. Tylko z tym drugim mogę się zgodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Czerwca 2018 Share Napisano 11 Czerwca 2018 Ale się poważna dyskusja zrobiła.Co wy chcecie od tego malowania?Jak to u nas wybrano projekt pewnie najtańszy i najprostszy w realizacji.I tak sobie myślę że forum modelarskie nie jest miejscem na dyskusję kto był prawdziwym Polakiem żołnierzem i o co walczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2018 Jak to u nas wybrano projekt pewnie najtańszy i najprostszy w realizacji.Oj, patrząc na to co się teraz dzieje, najprostrzy wcale nie musi oznaczać najtańszego...I tak sobie myślę że forum modelarskie nie jest miejscem na dyskusję kto był prawdziwym Polakiem żołnierzem i o co walczył. Pełna zgoda, o czym niniejszym przypominam dyskutantom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 11 Czerwca 2018 Share Napisano 11 Czerwca 2018 O ile nie mam nic do idei malowania rocznicowego, o tyle projekt mi się po prostu nie podoba. Problem z międzynarodowym malowaniem jest taki że nikogo nie interesuje czy byli żołnierze wyklęci, czy husaria czy Thorgal. Ma przyciągać uwagę i ewentualnie skłonić do wygooglania na smartfonie przez obserwatora czekającego na lotnisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 14 Czerwca 2018 Share Napisano 14 Czerwca 2018 Akurat nasz papież jest nie do przebicia jeśli chodzi o rozpoznawalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 14 Czerwca 2018 Share Napisano 14 Czerwca 2018 Dobre to może jednak Lewandowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 15 Czerwca 2018 Share Napisano 15 Czerwca 2018 Ależ marudzicie. Husaria? Byłoby ładnie, ale jak potem taki samolot miałby lecieć do Turcji, Rosji albo na Ukrainę, to by było niezręcznie. Nie daj Boże ktoś by skojarzył, co to za kolorowe ludziki tam na tym samolocie są wymalowane. Ja to bym tu widział orła - można cały samolot: kadłub, skrzydła góra + dół i stateczniki poziome wymalować. Ale wtedy z d... by mu niebieski ster kierunku wystawał. Kurcze, to też niezręcznie i ktoś by marudził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 15 Czerwca 2018 Share Napisano 15 Czerwca 2018 Tylko czy ten ster kierunku musi być niebieski? Czy w ogóle musi być koniecznie logo przewoźnika? Ktoś dobrze wyżej napisał, że to powinno być coś skłaniającego do zainteresowania tematem i ewentualnego wygooglowania. A tu nie oszukujmy się, ktoś poszedł na łatwiznę i poszła gruba kasa, ale w taki sposób, że przyczepić się nie można, bo przecież jest "patriotycznie"... Ktoś inny znowu zarzucał tu brak patriotyzmu, bo ośmielamy się stwierdzić, że nam się nie podoba. Ja zacytuję klasyka i powiem tak: nie nazywajmy szamba perfumerią. Żyję na tym świecie i w tym kraju dostatecznie długo, żeby mieć prawo wyrazić swoje zdanie. Nie będę np. nazywał filmo-gniota arcydziełem tylko dlatego, że ktoś postanowił zrobić film z zadęciem bogoojczyźnianym i ma poparcie rządzących, ale artystycznie jest poniżej przysłowiowego bruku. A jeśli ktoś nakręci np. coś pokroju trylogii czy krzyżaków, które były sto razy bardziej patriotyczne niż obecne produkcje samozwańczo się tak mieniące, to będę pierwszy bił pokłony i piał z zachwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 DUMNI brzmi trochę jak reklama żelków, albo jakiegoś ciągnącego toffi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 30 Czerwca 2018 Share Napisano 30 Czerwca 2018 A ty jaki byś słowo zaproponował? Tu masz opis cukierków/: https://pl.wikipedia.org/wiki/Dumle. Co maja wspólnego ze słowem "duma"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 30 Czerwca 2018 Share Napisano 30 Czerwca 2018 Husaria lepsza tzn niesamowity motyw i uniwersalny, ale może być nieco niepoprawny jako symbol militarny jednak i anty... tu już sobie sami dopowiedzcie, komu ta formacja zaszkodziła. Taka nudna flaga jest poprawna. A co z pomysłem postaci historycznych na sztateczniku? Wszystkie już są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 1 Lipca 2018 Share Napisano 1 Lipca 2018 https://www.donald.pl/artykuly/JjH9ZnjL/radio-zet-lot-swietowal-setna-rocznice-niepodleglosci-a-na-lotnisku-koczowalo-300-pasazerow "plemniki" robią karierę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi