abtb Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Fru, fru. Taka mała galeria Mi 2T z Hb. Model przedstawia egzemplarz o nr fabrycznym: 546512010, nrb. żółte "38" Mistrzem fotografii nie jestem więc zdjęcia wyszły jak wyszły. Niektóre "przerobiłem" na Agfę, a niektóre zostawiłem w oryginalnym "cyku" z cyfrówki. Odrobinę paproszków też się załapało. Jak będzie czas i chęci to zrobię powtórkę z sesji fotograficznej. oryginał: i niezbyt udolna kopia : No, i jakoś tak wyszło. I teraz można pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 No brawo! Bardzo fajny czajniczek śliczniutki. Widać wkład dodatków i ładnie się rezentują. I poroszę jakąś wspólną fotkę z Mi-6 i 10. Jedna delikatna mała zje...ka się za tą wycieraczkę należy! Dajesz tu w gości to cię przetrenujem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Wykapany jak ze zdjęcia. Świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 No i wreszcie wygląda jak śmigłowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Wiatrak prezentuje się bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Września 2018 Share Napisano 18 Września 2018 Sliczny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Września 2018 Autor Share Napisano 18 Września 2018 Witam Dziękuję wszystkim za opinie. No i wreszcie wygląda jak śmigłowiec. Istotnie, w Łasku stał w odrobinę zdekompletowanym stanie ale scenka była godna uwagi Wykapany jak ze zdjęcia.Świetnie. Prawie A jak wiemy "prawie" robi wielką różnicę Jedna delikatna mała zje...ka się za tą wycieraczkę należy! Dajesz tu w gości to cię przetrenujem. Z miłą chęcią nawiedzę stołecznych modelarzy i nauki zasięgnę poroszę jakąś wspólną fotkę z Mi-6 i 10. Kiedyś będzie, jak Kolega zauważył na razie brakuje jeszcze jednego "ogniwa" - jak się "4" zrobi to będą fotki rodzinne Na razie powtórzyłem sesję fotograficzną z przysłowiową "deską" i Ził-kiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 18 Września 2018 Share Napisano 18 Września 2018 Śliczny czajniczek. Kandydat na stronę główną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 18 Września 2018 Share Napisano 18 Września 2018 Czajniczek ładny. A co to znaczy "przerobiłem na Agfę" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Września 2018 Share Napisano 18 Września 2018 Oczywiście w Łasku prezentował się świetnie ale wirnik śmigłowiec mieć musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Września 2018 Autor Share Napisano 18 Września 2018 A co to znaczy "przerobiłem na Agfę" ? To znaczy że zdjęcie zostało przekonwertowane za pomocą programu w taki sposób jakby zostało zrobione normalnym aparatem fotograficznym w którym został użyty film (klisza) Agfy. Wszyscy 40+ doskonale pamiętają takie wynalazki. - normalne fotki cyfrówką - fotka przekonwertowana na film Agfy ( są też inne, np Kodak, Konica itd) taki zabieg daje inne nasycenie kolorów i ogólny odbiór fotki Kandydat na stronę główną. Jakieś dwa tygodnie temu załapał się mój Seabat na fotkę Admina więc raczej teraz nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 21 Września 2018 Share Napisano 21 Września 2018 ŚWIETNY ....I piasta wirnika w przyzwoitych wymiarach....bo to co było w zestawie to chyba w 1/48 byłoby za duże...hehe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 22 Września 2018 Share Napisano 22 Września 2018 Pierwsza klasa , bardzo ładny ,super ci szkiełka wyszły czyściutko co nie jest proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 22 Września 2018 Share Napisano 22 Września 2018 model pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Września 2018 Share Napisano 22 Września 2018 Wiatrak bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 22 Września 2018 Share Napisano 22 Września 2018 Świetny !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 "To znaczy że zdjęcie zostało przekonwertowane za pomocą programu w taki sposób jakby zostało zrobione normalnym aparatem fotograficznym w którym został użyty film (klisza) Agfy. Wszyscy 40+ doskonale pamiętają takie wynalazki. " OK, tylko dlaczego na Agfę, a nie na Kodaka, Ilforda lub Fuji albo ORWO ? Ten zwrot jest po prostu bez sensu. Lepiej napisać przerobione na kliszę lub na fotę tradycyjną. Jestem 50+ ,więc taki zwrot (który wymysliłeś sobie chyba sam) zwrócił moją uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Września 2018 Autor Share Napisano 23 Września 2018 Dlaczego bez sensu? Program graficzny na którym obrabiam fotki posiada funkcję pt. "efekt kliszy" i moźna sobie przekonwertować na zdjęcie z epoki poprzez wybór rodzaju filmu(kliszy). Ja wybrałem film Agfy. Gdybym wybrał Fuji to bym napisał źe przrobiłem na Fuji. Ot i cała tajemnica tego zwrotu. Dzìękuję za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Września 2018 Share Napisano 28 Września 2018 Tak sie przyglądałem...i widzę,że nie wszystkie kabelki dałeś na głowicy wirnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Września 2018 Autor Share Napisano 28 Września 2018 To Kolega przyjrzy się jeszcze raz fotce i stwierdzi ze zdziwieniem że u mnie jest inny typ łopat - tzw wczesny i w takim przypadku chyba nie wszystkie kabelki miały zastosowanie. Tak przynajmniej wynikało z rysunku konstrukcyjnego Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Września 2018 Share Napisano 28 Września 2018 Wejdż na mój model tylko,że 1/48......i zobaczysz jak wygląda to w wypadku łopat starego typu ...i w starym i w nowym typie łopat jest tak samo........a rysunek konstrukcyjny akurat dotyczył tego co było zamieszczone w zestawie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Września 2018 Share Napisano 28 Września 2018 MI-2 2212 AEROPLAST 1/48 Pod tym hasłem masz moje wypociny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 29 Września 2018 Share Napisano 29 Września 2018 To Kolega przyjrzy się jeszcze raz fotce i stwierdzi ze zdziwieniem że u mnie jest inny typ łopat - tzw wczesny i w takim przypadku chyba nie wszystkie kabelki miały zastosowanie. Tak przynajmniej wynikało z rysunku konstrukcyjnego Pozdrawiam. Wszystkie miały zastosowanie, w modelu brakuje przewodów do ogrzewania łopat kolega Sławek ma racje, ale model bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Września 2018 Autor Share Napisano 29 Września 2018 Panowie, oczywista oczywistość Przewody zostaną dorobione. Muszę tylko znaleźć odpowiedni materiał na ich wykonanie. Jak ktoś jest w posiadaniu fotki głowicy w rzucie z góry to poproszę, źeby poprawnie wyprowadzić je z głowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi