Skocz do zawartości

T-28 - Hobby Boss 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zdejmowanie było zdecydowanie łatwiejsze niż nakładanie, udalo mi się urwać tylko dwa małe elementy - te małe "nakrętki". A to tylko ze względu na brak doświadczenia. Potem już się nauczyłem jak przy delikatnych elementach to zdejmować i było ok. 

Edytowane przez bazylms
  • 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Jakieś jasne te kolorki ci wyszły.

Ale całość prezentuje się zacnie.

Po olejach chyba to trochę ściemnieje..

Edytowane przez marioba
Napisano

Już dostał sido I trochę ściemniało. I jak piszesz, po olejach jeszcze będzie ciemnej. 

Tak przy okazji tej pasty do maskowania. Przy nakładaniu sido w miejscach gdzie było maskowanie sido jakoś nie chciało się "trzymać". Podejrzewam że jakiś nalot (choć nie widoczny) musiał tam zostać. Dopiero czwarta warstwa siadła. Następnym razem może najpierw dam sido a potem będę maskował.

Napisano

Nie to nie wina sido. Na zielonym kładł się tak jak zawsze. Z tego piaskowego jakby splywał - coś jak olej na patelni teflonowej. Ta pasta maskującą chyba zostawia taką tłustą powłokę. 

• 8 months later...
Napisano

Krzychu malowanie ladne ale sam w sobie ten czolg jest poprostu brzydki?

• Thanks 1
Napisano
9 godzin temu, kzugaj napisał:

Krzychu malowanie ladne ale sam w sobie ten czolg jest poprostu brzydki

Brzydkie czołgi są piękne! A to malowanie sprawia, że przypomina mi nieco bezdomnego ślimaka, co jeszcze bardziej potęguje jego brzydotę - więc dobra robota.

• Like 1
Napisano

Bardzo mi się podoba wykonanie czołgu.  Sam T-28 jest na tyle brzydką i nietypową konstrukcją, że wygląda bardzo interesująco. No i na pewno nie jest tak oklepany jak T-34 czy inne KW czy ISy.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

He, he dobrze że jakoś się to widzi.

A przy okazji ktoś wie jak powinny być pomalowane tylne światła? One są podobnie dzielone jak w Shermanie. 

Napisano

Czołem!

Pojazd upaćkany tak jak lubię, czyli bez przesady. Syfu umiarkowana ilość, detal pozostał. Działaj dalej

Mariusz