WujekAlice Napisano 24 Października 2019 Share Napisano 24 Października 2019 No i to jest news!! Już się cieszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 25 Października 2019 Share Napisano 25 Października 2019 Listopad ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 25 Października 2019 Share Napisano 25 Października 2019 Model może nie całkiem nowy, ale całkiem fajne wznowienie Mirage'a F.1 od Special Hobby się szykuje. Bardzo się cieszę na Katarskie i Ekwadorskie malowania, więc mimo że jednego już mam to chyba się zdecyduję na zakup. W sklepach w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Października 2019 Share Napisano 26 Października 2019 Takie wznowienie MiG-a 15 bis Eduard 1/72 do mnie doleciało. Podoba mi się te malowanko z pudła ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Października 2019 Share Napisano 26 Października 2019 10 minut temu, kowal76 napisał: Takie wznowienie MiG-a 15 bis Eduard 1/72 Różni się czymś od poprzedniego oprócz malunku na pudle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 26 Października 2019 Share Napisano 26 Października 2019 Godzinę temu, Grzes napisał: Różni się czymś od poprzedniego oprócz malunku na pudle? Kompletnie inny zestaw malowań, poza tym to dokładnie ten sam model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 27 Października 2019 Share Napisano 27 Października 2019 (edytowane) F-14D GWH dotarł i do Belgii. Patrząc na cenę można zachować pewien optymizm co do 1/48. Edytowane 27 Października 2019 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Października 2019 Autor Share Napisano 27 Października 2019 Na eBayu kupisz taniej, poniżej 50 dolarów z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 27 Października 2019 Share Napisano 27 Października 2019 Z Chin za $45. I zapłacę od tego $9 podatku + €15 kosztów clenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Października 2019 Autor Share Napisano 27 Października 2019 Nie w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 Wyświetliła mi się gdzies informacja, że Italeri pracuje nad F-35B, całkiem nowy produkt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 I z jednej strony model wygląda całkiem nieźle - świetny detal w komorach podwozia i uzbrojenia, całkiem niezły kokpit, pełne wloty powietrza, nieźle przedstawiony wentylator i wiele innych fajnych rozwiązań. Ale z drugiej strony linie paneli RAM moim zdaniem dyskwalifikują ten model jako godny rozważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 A tymczasem Armahobby zapowiada: http://armahobbynews.pl/blog/2019/10/31/zapowiedz-modelu-hurricane-mk-iic-w-skali-1-72/?utm_source=implebot&utm_medium=email&utm_campaign=hurricane2c&utm_term=hurricane2c-zapowiedz&utm_content=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 Ciekawa zapowiedź , ale nie jest to model, na który tłumy z zapartym tchem czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 Wyobraziłem sobie tego F-35B po "łaszu" i trochę mi się niedobrze zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 No i wygląda na to, że powinienem odszczekać za swoje: W dniu 18.10.2019 o 19:46, Pasqual napisał: ... Zupełną abstrakcją jednak na tym tle wydaje się pomówienie Italeri o... jakiekolwiek WŁASNE NOWE wypraski w tej skali... Ale patrząc na te wystające RAMy F-35B wysokości krawężników ( w prawdziwym chyba malowaliby je na biało aby się nikt nie wyp...otknął) mam nieodparte wrażenie, że to nie nowy projekt, tylko zarzucony kiedyś i wyjęty obecnie z zakurzonej szafy w kącie strychu. Chyba panowie z Italeri zabalowali gdzieś z panami z Airfixu i ominęła ich cała epoka w modelarstwie. Technika poszła już naprzód w tej skali. Skoro wyszło już parę nowych, świetnych Tomcatów, ba polscy modelarze doczekali się nowych Łosi i jedenastek i to w dwóch różnych wydaniach, to trudno mówić o stagnacji w tej skali (błagam nie zaczynajmy tylko dyskusji znów o wyższości jednej skali nad innymi, tudzież ich umieraniu). Nie wiem czy się skuszę, bo magazynku F-35B zarówno Hasegawy jak i Fujimi. Już chyba tylko Iryda, no może ze dwie mi się śni, nawet w żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Listopada 2019 Autor Share Napisano 1 Listopada 2019 Jak wiadomo brakuje na rynku nowych modeli F-14, więc... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Trzeba zdążyć z Tomcatami do 2020. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 20 godzin temu, WujekAlice napisał: Ciekawa zapowiedź , ale nie jest to model, na który tłumy z zapartym tchem czekają. To zaleźy. Bawiłem się w zgadywanie następnego zestawu AH i był to mój drugi wybór. Po P-36 i równo z P-51B/C. Mnie ta nowość bardzo ucieszyła, po otwarciu maila od AH czułem się jak dzieciak, który dostał drogi prezent. Mnogość kamuflaży i użytkowników, dający więcej możliwości i ciekawszy nawet niż Mk.Ia. Polskie z 309 i 318 sqn, greckie, tropy z Birmy i Afryki, intrudery, klasyki w dwóch różnych kamuflażach (temperate z początków produkcji i day fighter np. z lądowania w Dieppe), dla abitniejszych po małych przeróbkach Sea Hurricane i Mk.IIa i IId z częściami od innych zestawów. Dla każdego coś innego. Pierwsze wypusty nie mają żadnych podwieszeń, które mam nadzieję pojawią się niebawem, bo wypraska jest na to przygotowana. W zasadzie mogę kleić do końca świata same AH:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 To ja już bym wolał Sea Hurry niż kolejny IIc, których już trochę jest. Nie mówiąc o P36, szczególnie ze stałym podwoziem. Przydałby się jakiś dobry Heinkel 112, Stukas A, może też i PZL 43, bo tego chyba nikt nie robi - kiedyś chyba Choroszy robił konwersję dla Hellerowskiego Karasia do PZL 43, ale kupę kasy kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 A tymczasem w Newsettlerze Eduarda nie ma absolutnie nic ciekawego w zapowiedziach na grudzień poza wznowieniami. Jedyna interesująca rzeczy to wspomniane wcześniej AGM-65z Brassina. Czyli MiG-21PFM obiecany na październik dopiero w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 No Eduard od dłuższego czasu klepie wznowienia pod różnymi wersjami i nie ma na czym oka zawiesić - dawno nie pojawiło się nic ciekawego, choć w nowej reedycji MiGa-15 fajne kamuflaże są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Listopada 2019 Autor Share Napisano 2 Listopada 2019 Ja to czekam na porządne eduardowskie GBU-31. I się może doczekam, w końcu na AIM-9X od nich czekałem tylko kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Listopada 2019 Autor Share Napisano 2 Listopada 2019 W dniu 1.11.2019 o 21:22, Matys napisał: Czyli MiG-21PFM obiecany na październik dopiero w przyszłym roku. PFM ma być w styczniu, a PF w kwietniu przyszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 3 Listopada 2019 Share Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) Edytowane 3 Listopada 2019 przez radoslaw6363 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi