Skocz do zawartości

PZL W-3 Sokół od Mirage Hobby w 1/72 i Answer Plastic Kits w 1/48, 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7 godzin temu, bart207skw napisał:

A gdzie można ją kupić?

Ja kupiłem na pikniku lotniczym w Mińsku Mazowieckim.

Spróbuj zapytać u źródła: http://www.fhlp.org/

Napisano
W dniu 18.10.2022 o 10:12, TopGunFan napisał:

Niestety żeby nie było tak różowo to po dokładniejszym obejrzeniu znalazłem coś takiego 😨IMG_20221018_095841922_HDR.thumb.jpg.85cfe7a8436d7f6fd39eb23df8824439.jpgIMG_20221018_095617415.thumb.jpg.385835d6438c7637ab231c3e7fb93b9f.jpg

praktycznie każdy przezroczysty element ma taką "skazę". No i sama przejrzystość tych elementów pozostawia wg mnie wiele do życzenia ☹️

mam ten sam feler w dwóch modelach- wygląda jak fabryczny babol. 

Napisano
53 minuty temu, BRAVO112 napisał:

to zmatowienie jest wewnatrz materialu?

Niestety tak. Szlifierka nie pomoże ☹️

Napisano

Mój wylądował. Ładny, fajny i u mnie też jest ten "mróz" na oszkleniu ale tylko na drzwiach przesuwnych i nie razi aż tak mocno. Może to kwestia pod jakim kątem sie patrzy, ale fakt że jest to babolek produkcyjny 🙄

Napisano

Wrzucam porównanie kadłubów modeli w-3.

Tak mnie wczoraj naszło aby sprawdzić.

Od góry: aswer, bilmodel, broplan, ajm/mirage.

Trzy są w sumie tak samo długie. tylko Bilmodel jest krótszy.

Fotoram.io - 2022-10-20T144719.078.jpg

• Like 1
Napisano
1 godzinę temu, kret69 napisał:

Nigdy nie widziałem Brolplana. Fajne porównanie.

Broplan ma też anakondę. Ale jej nie mam. Na tą chwilę to jedyny dostępny kadłub sokoła.

Napisano

Dotarł i do mnie pierwszy z zakontraktowanych Sokołów. :mrgreen:

Szybka ze skazą, ale powiem Wam tak: jeszcze kilka lat (a nawet miesięcy) temu, niejeden z nas brałby model w ciemno, nawet z taką wadą.

Jak dla mnie, nie jest to problem.

• Like 4
Napisano
26 minut temu, Grzes napisał:

Dotarł i do mnie pierwszy z zakontraktowanych Sokołów. :mrgreen:

Szybka ze skazą, ale powiem Wam tak: jeszcze kilka lat (a nawet miesięcy) temu, niejeden z nas brałby model w ciemno, nawet z taką wadą.

Jak dla mnie, nie jest to problem.

Ja też nie mam zamiaru lamentować z tego powodu. Cieszę się że w końcu go zrobili i z niecierpliwością czekam na następne wersje. Miejmy nadzieję że w następnych poprawią te elementy. 

Dobrze że to Answer bo jak byłby to produkt AH to by się dopiero działo 😬

Napisano

No pewnie, że by się działo, jedna strona by mieszała model z błotem po całości, a druga strona by udowadniała, że to imitacja zaparowanej szyby w oryginale, no wiecie kiedy maszyna rano stoi na lotnisku i rosa podchodzi..😂

• Like 1
Napisano

Jestem pewien, że są świadomi tego babola i będą się starali coś z tym zrobić w następnych modelach.

Napisano

Panowie, ale jest jeszcze jedna istotna kwestia.

Wiecie co Answer robi tym Sokołem?

Otwiera oczy niedowiarkom. 

Patrzcie, mówią, to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo!

Zatem ten model może budzić nadzieję, że jednak taki Bies, Casa czy inna Wilga też w końcu powstaną!

• Like 6
Napisano
7 minut temu, giberes napisał:

Wilga też chyba latała w obcych barwach

No, w prawie 30 państwach, ale ciii... wracajmy do Sokoła 

Napisano

Mój wygląda tak.

Ostatnie zdjęcia to porównania z AJ i Bilmodel.

IMG_20221019_154914.jpg

IMG_20221019_155102.jpg

IMG_20221019_155158.jpg

IMG_20221019_155255.jpg

IMG_20221019_155309.jpg

IMG_20221019_155403.jpg

IMG_20221019_155538.jpg

IMG_20221019_155812.jpg

IMG_20221019_155937.jpg

IMG_20221019_160031.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Napisano

Casa jest już na pudełku, na fejsie answer odpowiada w komentarzach, że kolejne wersje W-3  będą bardzo niedługo (do końca tego roku). CASA chyba coś przebąkiwali o początku 23r. Także jest nadzieja.

Napisano

Casę trzeba bo ma konfigurację MEDEVAC. Znaczy trzeba sobie wystrugać ale przynajmniej będzie w czym 

Napisano
4 godziny temu, letalin napisał:

Jest w instrukcji pokazane ile balastu i gdzie go wetknąć, żeby stał na czterech kołach?

nie ma

• Like 1
Napisano

Pewnie po zalogowaniu zgodzisz się na jakiś program lojalnościowy i dostaniesz kilka % rabatu i wszystko się wyrówna.

AH tak robi (robiła), dostajesz 5% za zgody na newsletter, Ty się cieszysz, że taniej, a w sklepach niezależnych taka cena jest cały czas 😁

• Like 2