Agnieszka Napisano 1 Marca 2019 Share Napisano 1 Marca 2019 Ukazał się pierwszy numer składanki z Deagostini MIG-29 w polskich barwach w skali 1:24, a dokładnie malowanie egzemplarza 26370 z 1 pułku Lotnictwa Myśliwskiego "Warszawa". https://www.deagostini.com/pl/kolekcja/mig29/ Edycja chyba testowa, bo na głównej stronie DeA ani ich FB nic nie ma. Składa się przyjemnie, a zastosowany odlew metalowy chyba grubszy niż w oryginale Fajnie prezentuje się też gablota, za którą trzeba dopłacić 5 zł do każdego numeru. W rosyjskiej edycji wychodziło 120 numerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 1 Marca 2019 Share Napisano 1 Marca 2019 "ZBUDUJ JEDNEGO Z NAJSŁYNNIEJSZYCH SAMOLOTÓW BOJOWYCH" - Albo zabrakło słowa "model", albo to jakiś stażysta zza wschodniej granicy pisał 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 1 Marca 2019 Share Napisano 1 Marca 2019 15 minut temu, Fixer napisał: Albo zabrakło słowa "model", albo to jakiś stażysta zza wschodniej granicy pisał Kurcze, dobrze, że napisałeś, bo byłem przekonany, że zbuduję prawdziwy samolot w ramach gazetki z kiosku Ruchu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 1 Marca 2019 Share Napisano 1 Marca 2019 17 minut temu, Rafalik napisał: Kurcze, dobrze, że napisałeś, bo byłem przekonany, że zbuduję prawdziwy samolot w ramach gazetki z kiosku Ruchu... Czyli wg ciebie zacytowany przeze mnie fragment jest poprawny gramatycznie? Bo nie wiem do czego pijesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 1 Marca 2019 Share Napisano 1 Marca 2019 Mi też się to od razu w oczy rzuciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 1 Marca 2019 Share Napisano 1 Marca 2019 To ile wyjdzie kasy na ten jeden, "najsłynniejszy" samolot bojowy. Trzy tysie starczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Marca 2019 Share Napisano 2 Marca 2019 Około 4150zł 120 numerów Pierwszy 4,99 Drugi 9,99 Kolejne 34,99 (w prenumeracie 29,99) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djjanki81 Napisano 2 Marca 2019 Share Napisano 2 Marca 2019 Wygląda to badziewiasto - model w takiej skali a brak napisów eksploatacyjnych, kolory jakby złe dobrali, numer boczny o dziwnym kroju. Podstawko - gablotka 130x5zł = 650zl a wygląda jak pokład lotniskowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Marca 2019 Share Napisano 2 Marca 2019 No szału nie robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 2 Marca 2019 Share Napisano 2 Marca 2019 Wygląda słabo za te pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Marca 2019 Share Napisano 2 Marca 2019 Nie skuszę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 2 Marca 2019 Share Napisano 2 Marca 2019 Ekspertem nie jestem ale te kolory to niby co Libijski Ruch Oporu z Radomia? Za taka kase to mozna wypasiony model na maksa sobie zafundowac i jeszcze na piwo zostanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Marca 2019 Share Napisano 2 Marca 2019 1 godzinę temu, Martinezol napisał: ale te kolory to niby co Libijski Ruch Oporu z Radomia? Popłakałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 No chyba ostatnio troche powariowali w Deagostini i Hachette. To nowa wersja Bismarck-a jaka zostala wypuszczona w UK http://www.battleshipbismarck.co.uk/ Dla laika i kolekcjonera to moze fajna sprawa ale z punktu widzenia modelarza to tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 Ten MiG ma rażące błędy merytoryczne jeśli ma być w polskim malowaniu. A wygląda gorzej niż Italeri w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 Nie rozumiem tylko po co rozczulacie się nad błędnymi kolorami kamuflażu, czy nad błędami merytorycznymi? To nie ma najmniejszego sensu, bo po pierwsze ten model jest usłany wystającymi wkrętami, jak cztery litery pryszczami. To już na starcie dyskwalifikuje ten model do złożenia prosto z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 Może ten. Mig został wypuszczony na rynek z myślą o Panu Galińskim i jemu podobnym. No to wtedy zgoda co do ceny. Ale czy takich ludzi interesuje taki model? No może gdyby to była modelka, kto wie? Pozdrawiam i przepraszam za lekki sarkazm w odpowiedzi. A TAK Na POWAŻNIE! ZGADZAM SIĘ Z KOLEGAMI, ŻE TO WIELKIE (70,8 CM) BADZIEWIE JAK NA TĄ SKALĘ...merytorycznie i cenowo. Mój w skali 1 /72 wygląda o niebo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 Oczywiście z Glapińskim z NBP.. SMARTFON, TO JEDNAK GŁUPIE BYDLE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 10 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2020 Ruszyła już oficjalna strona. http://www.deagostini.com/minisites/pl/kolekcja/mig29/ Będzie od 15go w kioskach. A to oznacza, że po edycji testowej okazało się, że są chętni. Tutaj widać pierwsze 41 numerów. Ciekawe ile częśći poświęcono na wewnętrzną strukturę, której atak nie będzie widać. https://forum.deagostini.ru/viewtopic.php?f=228&t=1016 Zanim zaczniemy marudzić na koszty i wygląd, pamiętajmy, że nie są to "modele" dla modelarzy tylko dla rodziców, dziadków, którzy chcą aby ich dzieciak się czymś zajął. Największy problem to długość tych kolekcji. Wiele młodych ludzi po początkowym zapale, zmienia zainteresowania, gubi części i rezygnuje. Szkoda, że po edycji testowej, nawet w USA nie ruszyła kolekcja z lądownikiem LEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 14 Marca 2020 Share Napisano 14 Marca 2020 Po tym jak zobaczyłem poskładanego niby Spita V RC z ich "serii" wycinanek doszedłem do wniosku, że nie ma co poświęcać nawet chwili uwagi ich "produktom". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi