Bobek Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 (edytowane) Drugi ukończony w tym tygodniu samolot, czyli Su 27. Okazało sie, ze zestaw jest świetny wiec postanowiłem zrobić coś fajnego czyli ukrainski digital camo. Zamówiłem maski kalki i do dzieła. Błędów narobiłem sporo, przy malowaniu szczególnie, ale jakoś się udało skończyć, na pewno jeszcze cos tam małego zrobię ale nie zmieni to ogólnego odbioru. Jeśli chodzi o kolory to fakt są trochę przymulone, no cóż , odrobinę tez zdjęcia lecą w fiolet ale to moja wina tak czy inaczje malowane hatka orange PS aha widzę to rakietę która wisi ale to kwesta dotknięcia magnesu, no własnie zastosowałem 1mm magnesy dla uzbrojenia i można dowolnie zakładać i zdejmować sobie uzbrojenie, szczerze mówiąc fajny bajer szczególnie jeśli ktoś sprzedaje modele. tu kolory faktyczne na modelu (tylko z tym zdjeciem chcialo mi sie bawic) te ponizej troche nietrafione ale zmiana calosci to masakra Edytowane 3 Maja 2019 przez Bobek 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 3 Maja 2019 Super Moderator Share Napisano 3 Maja 2019 Klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Fajny, kanciaste kamo wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Świetna robota, to kamo zawsze robi silne wrażenie. Podstawka też sporo daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Świetne malowanie, bardzo mi się podoba. Na reszcie się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 3 Maja 2019 Autor Share Napisano 3 Maja 2019 Dzięki, traktuje to tez jako przymiarkę do su 35 1/48, sporo nabroiłem przy dyszach jest to masakra bo właściwie temat jest bardzo subtelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Super robota a digi camo, choć kolorki faktycznie nie trafione. Trza było kupić dedykowane MRP. Maski własne, czy jakiś gotowiec kupiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Bardzo mi się podoba ten model i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 3 Maja 2019 Autor Share Napisano 3 Maja 2019 (edytowane) Na maski czekałem 4 miesiące bo szły do Martoli z Ukrainy, mam podejrzenia ze specjalnie dla mnie je wrzucili do wydruku bo nawet na stronie producenta są już wyprzedane Foxbot (polecam generalnie bo ładnie ogarnęli i maski i kalki), jeśli by jeszcze były kiedys do kupienia to bym chyba drugiego zrobił we właściwych kolorach i ładniej. PS. Właściwie to nie będę wyrzucał ich wzornika to może kiedyś ktoś podejmie się zeskanowanie i wycięcia, choc nowe kosztowały grosze bo 12zł wiec lepiej kupic Edytowane 3 Maja 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Malowanie bardzo ładne. Bardzo trudne do wykonania. Szacun, że się tego podjąłeś i wyszło bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Kozak kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 Świetna robota. Dawno nie widziałem tak fajnej suczki w nikczemnej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 Bardzo fajny model, tylko jest jedno podstawowe ale... Tej wersji tego samolotu Ukraińcy nie posiadają. Nad dyszami bym troszkę popracował, bo wyglądają niestarannie na tle całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 5 Maja 2019 Autor Share Napisano 5 Maja 2019 (edytowane) A wizualnie na czym rozniece polegaja miedzy s a sm? chodzi o kokpit? Jesli o dyszach to przeprawa spora i napewno nauka na przyszlosc zeby nie mieszac w nieskonczonosc. Edytowane 5 Maja 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 W SM termonamiernik jest z boku wiatrochronu, w ukraińskich centralnie. Piękny model, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RKoziarski78 Napisano 6 Maja 2019 Share Napisano 6 Maja 2019 Takej jakosci to w 1/72 jeszcze nie widziałem! Gratulacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Super wykonanie. Bardzo fajnie prezentuje się te Ukraińskie camo. Aż sam nabrałem ochoty na Zvezde! Gratuluje wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 21 Października 2019 Autor Share Napisano 21 Października 2019 Wrzucam tu bo chyba lepiej nie rozdzielac watkow drugie podejscie do tematu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Wery Najs ! Gdynia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 (edytowane) Edytowane 21 Października 2019 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AstarSeran Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 (edytowane) Godzinę temu, Bobek napisał: Wrzucam tu bo chyba lepiej nie rozdzielac watkow drugie podejscie do tematu Świetny. To cyfrowe kamo samo w sobie jest niesamowite, idealnie podkreśla "drapieżność" tego samolotu i dobrze się komponuje z jego agresywnymi liniami i kształtem. Nikt na świecie nie ma chyba Flankerów z takim wizualnym pazurem jak Ukraińcy. Edytowane 21 Października 2019 przez AstarSeran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 Wygląda niesamowicie Dysze malowałeś Alcladem? Podasz numery kolorów z palety MRP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 22 Października 2019 Autor Share Napisano 22 Października 2019 alclad, bilmodel, mazaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi