Jump to content

HMS Prince of Wales 1941 - 1/700 Flyhawk

chudyhunter
 Share

Recommended Posts

Minął prawie rok od rozpoczęcia warsztatu, była walka z kolorami, ale w końcu udało się zakończyć prace. Początkowo plan był na osadzenie Księcia w wodzie, ale doszedłem do wniosku, że do póki nie zrobię wody, która mnie zadowoli, to wody nie będzie. Może kiedyś jeszcze pomyślę o tym by wrzucić go na wodę, ale to bardzo odległe plany, tak więc na razie będzie spoczywać na podstawce.

jvWxzi5.jpg

6QnfFWz.jpg

rwCdCtB.jpg

QT6FMdG.jpg

IYeXzau.jpg

UtPEd98.jpg

ujP4pou.jpg

9T6pFMz.jpg

qaEZbIH.jpg

QhvRQKl.jpg

lPIuEWx.jpg

Edited by chudyhunter
rozdzielczość zdjęcia
  • Like 7

6 minut temu, chudyhunter napisał:

była walka z kolorami

Oj była... Ale teraz już nie powiesz ze kupiłeś szaro-beżowe buty.. Tylko że są w kolorze Ms4. A może jednak Ms3? :haha:

A Księciu petarda! Z resztą jak zwykle ostatnio. Gratki! 

Na szczęście zestaw kolorów Royal Navy firmy AK zrobił robotę. 

Zloty, zrobiłem to z nici elastycznej. Najpierw zrobiłem olinowanie poziome. Następnie na równe kawałki pociąłem olinowanie pionowe, które przykleiłem najpierw do modelu, a następnie do olinowania górnego. Po tym wszystkim przyszła pora to naciągnąć. Tutaj użyłem żarzącej się wykałaczki, którą przykładem pojedynczo do każdej pionowej nici by ją naciągnąć. Delikatna robota, dwa razy zrąbałem, ale się udało 

Monster3, umiejętności jakieś są, ale trzeba je stale rozwijać :)

No co to dużo mówić, kolejny zajesty model Ci wyszedł. Z taką jakością i tempem budowy awansujesz na pierwszego speca od tych mikrusów. Szkoda trochę że te załoganty takie plaskawe, chyba czas sięgnąć do świnki i odwiedzić stronę braci za wschodniej granicy :haha:

Cieszy fakt że wkoncu coś się ryszyło w naszym dziale. 

Bueno, mucho bueno Mariusz, wIncYJ nam takich CZeba, ku HFale CesarstFa :haha: Olej wodę, szkoda chować dobrą podwodną robotę. Myślę że spokojnie możesz przyjąć tytuł Cezara siedemsetki :wink: 

• Like 1

46 minut temu, Merlin_PL napisał:

Wg mnie jedno do drugiego nie za bardzo pasuje

Jak dla mnie to właśnie ta minimalistyczny podstawka daje przyjemny kontrapunkt dla styranego kadłuba.  Poza tym jak inaczej chciałbyś pokazać ten kadłub?  

genialny model. Wygląda na porządną 350-siątke. Fantastyczny malunek i detal. Bardzo realistyczny, i wyważony. Ja jestem oczarowany tym modelem. BRAWO.

Edited by spiton

Jeszcze raz wielkie dzieki Panowie za miłe słowa! :piwo:

18 minut temu, zoltan1 napisał:

Radzę posłuchać opinii i zbudować coś dużego.Piękny model,patynka na poziomie mistrzowskim.

Co jakiś czas nachodzą mnie takie myśli, by zrobić coś w 350, ale już mam problem z postawieniem 700ek w mieszkaniu. Chyba trzeba dorobić więcej półek :D O pancernikach w 350ce mogę zapomniec, ale może zrobię coś mniejszego np. jakiś lekki krążownik albo niszczyciel. W każdym razie w najbliższym czasie nic większego nie przewiduje. Może jedynie Titanic 1/400 o którym wcześniej pisałem, ale ciężko mi powiedzieć kiedy powrócę do tematu. 

• 3 years later...

Cieszę się, że się upomniałem o zdjęcia bo model wygląda super :) Zestaw farb to był 

AK Royal Navy Camouflages 1 czy AK Royal Navy Camouflages 2? Kurde, widzę że oba i tak niedostępne w sklepach 😕

1 godzinę temu, Dudzio napisał:

Zestaw farb to był 

AK Royal Navy Camouflages 1 czy AK Royal Navy Camouflages 2? Kurde, widzę że oba i tak niedostępne w sklepach 😕

A Lifecolory mogą być ?

lc-1.jpg

lc-2.jpg

LC-CS34.jpg

Są dostępne w Martoli:

https://www.martola.com.pl/pl2681/produkty58939/royal_navy_wwii_eastern_approach_early_war_22ml_x_

https://www.martola.com.pl/pl2681/produkty58940/royal_navy_wwii_western_approach_late_war_22ml_x_6

• Like 1