Marek Michalski Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Krzysiek - podaj maila to podeśle Ci materiały o tym cudeńku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prop Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Szukam planów/rysunków/zdjęć do wieży z czterema Besa'mi montowanej na czołgu Vickers Mark VI. Ta sama (prawdopodobnie) wieża była też zamontowana na Humberze. W sieci znalazłem 3 zdjęcia czołgu, ale niestety zbyt mało szczegółów, żeby wykonać poprawną wieżę. Poniżej linki, gdzie są zdjęcia Vickersa i Humbera: http://www.tarrif.net/wwii/guides/sp_aa.htm http://www.wwiivehicles.com/unitedkingdom/tanks-light/mk-vi.asp http://pl.wikipedia.org/wiki/Light_Tank_Mk_VI http://en.valka.cz/viewtopic.php/t/61952 Za pomoc z góry dziękuję Prop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Z czego to zrobić , jakie to jest podwozie i działo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Zdjęcie oznakowane jako Su-5-3 czyli wg. Wikipedii to jest moździerz wz 1931 152mm, podwozie oczywiście od T-26. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Czy istnieje jakaś ciekawa wersjia Churchilla np z zamontowanym Bosforem 40mm albo czymś podobnym zamiast wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Tomek to raczej haubica 152,4mm . Blad Wiki. Raczej w tym okresie nie posiadali takiego kalibru moździerza. A i późniejsze raczej miały kaliber 160mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Sory Panowie tu to ja się ryplem Jet to faktycznie moździerz kalibru 152,4mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Dostałem od znajomego ten model w prezencie. I mam pytanie - czy mogę z niego zrobić polaka? Chodzi mi dokładnie o czołgi używane przez 2 Armię WP w czasie bitwy pod Budziszynem. Mój dziadek był kierowcą teciaka w czasie tej bitwy. Jeśli nie, to czy były używane przez jakiekolwiek inne jednostki WP w czasie 2 WŚ? Fotka pochodzi ze strony producenta firmy Hobby Boss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Krótkie pytanie do znawców amerykańskiej pancerki. Która wersja Stuarta jest przedstawiona na tym zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Stuart M5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Tak jak przypuszczałem. W takim razie jeszcze jedno pytanie. Czy produkuje ktoś wersję m5 w 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 poszukuje zdjęć z walk o Holandię 1 dywizji pancernej gen Maczka (najlepiej związane z przejęciem działa kolejowego Leopold lub bitwy z tygrysami I lub II ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Witam, poszukuję informacji oraz zdjęć Universal Carriera Mk II o nazwie własnej Lisowczyk. Czy ktoś ma jakiekolwiek zdjęcia? Proszę o pomoc gdyż chciałbym wykonać Universal Carriera z pudełkowego malowania które proponuje IBG w swoim modelu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Szukam fotek naszego Shermana III o nazwie wlasnej Taras z P4P"S". Mam tylko fotkę z "Polskich Shermanów cz. I", na której nie widać nazwy wlasnej wozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 poszukuje materiału dowodowego do tego ff oraz może ktoś kojarzy z jakiej książki jest to skan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Czy jest ktos zainteresowany zdjeciami reduktora od Chevrolet'a cwt 15 lub canadian military pattern? Niby niewiele ale moze ktos bedzie zainteresowany ;) Pozdr. Rob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 Witam Może się przyda kilka zdjęć sherman-a: http://www.vn-parabellum.com/gal/us/m4a3e2-gal.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Witam, mam pytanie, czy są może jakieś fajne zdjęcia Universal Carrierów Mk.II oraz Fordów FAT w barwach 1. Polskiej Dywizji Pancernej? Zwłaszcza mam problem z tym drugim sprzętem (czy one na pewno jeździły w tej jednostce?). Bo mam zestawy tamiyi Carriera i tego Forda i chciałbym je zrobić z wiewiórką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 A ja mam pytanie czy Jagdpanther G1 early może mieć gąsienice z pełnym zębem ? i Czy powinien mieć zimmerit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Szukam info o Vickers Commercial Light Tank model 1937.Ile tego zbudowano??Użytkownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Cześć Kilka ciekawych zdjęć Is-2: http://www.bronetehnika.narod.ru/is2/is2_7.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 Witam, mam pytanie, czy ktoś wie jakiej wersji produkcyjnej jest pojazd na drugim planie? http://wio.ru/tank/capt/sov-pz38.jpg Myślę że to wersja wczesna, ©, ale chcę się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Witam, szukam informacji o chińskich wozach bojowych i czołgach importowanych z III Rzeszy, głównie materiałów odnośnie Sd.Kfz. 221 i 222. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Pytanie nie w tym temacie. Dwa tematy niżej w tym dziale. SZUKAMY informacji i zdjęć o sprzęcie państw OSI do II WŚ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Poszukuję informacji, zdjęć na temat trailera do brytyjskiej Matyldy z BEF 1940r. Znalazłem coś takiego: Gdyby ktoś zechciał mi pomóc i podzielić się swoją wiedzą to bardzo bym był wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi