rudy0007 Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 15 minut temu, abtb napisał: Oj, nie rzucałbym takiego tekstu tak bez zastanowienia. Myślę, że płeć piękna miała by w tej kwestii coś istotnego do powiedzenia Oczywiście, że tak, podobno jakość jest najważniejsza Co do kwestii merytorycznych i historycznych... Bardzo dobrze, że są osoby, które będą dążyć w tym kierunki, dla siebie samych i przy okazji innych. Ja póki co będę zaliczał się do tej trzeciej grupy, czyli tych którzy nie będą brnąć ani wnikać w takowe szczegóły. Chociażby dlatego, że w przypadku tego śmigłowca, czytając na szybko, zbudowano ponad 700 sztuk... Co, który, jak, gdzie, kiedy... czy oby na pewno ten spośród tych wszystkich... zdecydowanie nie dla mnie Nie zmienia to faktu, że poczytania z tym modelem bardzo mi się podobają i coraz bardziej przekonują do tego, żeby samemu coś ze śmigłem wyciągnąć na warsztat 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2020 Witam, mała aktualizacja przed łykendem Położyłem kalki, przykleiłem granatnik . Wieczorkiem połysk na kalki i jazda z chemią. Jak widać, pasek na osłonie silnika wydłużyłem, jest też "płytka" na wyjściu rękawa z nosa Jednocześnie zakończyłem mazianie Corsaira Tutaj podobnie jak wyżej położę połysk i w łykend kładzenie kalek i dołożenie reszty klamotów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 jak hurtem to hurtem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2020 2 godziny temu, tombie01 napisał: hurtem To moje drugie imię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Szczęki są najlepsze. Zdecydowanie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vark Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 (edytowane) Całkiem foremny huey. Podoba się Kolega jest pewien z której strony był wlew paliwa dla modelu C? I za pozwoleniem ostatnia dygresja odnośnie zastosowania koloru czerwonego, który nie jest wcale taki oczywisty (może się komuś przyda) Czerwonego brak na płozach, wlewie paliwa, osłonie silnika ... ale jest na stateczniku ( Surfer ) Czyli zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia (dla tych merytorycznych i historycznych) Edytowane 23 Stycznia 2020 przez vark 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 6 godzin temu, vark napisał: Kolega jest pewien z której strony był wlew paliwa dla modelu C? Szczerze? Zastanawiałem się, ale że 99% zdjęć pokazuje ten śmigłowiec z odsuniętymi drzwiami, więc nie bardzo mogłem stwierdzić gdzie, dlaczego i jak. Więc przestałem się zastanawiać i mi to już wisi. HB dał go z dwóch stron, dał dwa czerwone kółeczka, więc se nakleiłem 6 godzin temu, vark napisał: Całkiem foremny huey. Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 9 godzin temu, abtb napisał: To moje drugie imię Taak? atbt...? A hurt to na "hu" Godzinę temu, abtb napisał: Szczerze? Zastanawiałem się, ale że 99% zdjęć pokazuje ten śmigłowiec z odsuniętymi drzwiami, więc nie bardzo mogłem stwierdzić gdzie, dlaczego i jak. Więc przestałem się zastanawiać i mi to już wisi. HB dał go z dwóch stron, dał dwa czerwone kółeczka, więc se nakleiłem No i śliczota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 Godzinę temu, WujekAlice napisał: atbt. abtb Godzinę temu, WujekAlice napisał: A hurt to na "hu" , sorry mam dziś ciężki dzień i nie kumam Ale jakby co to: 1) 4 x MiG 21 2) F-104A 3) F4U-1A 4) Bell UH-1C I jeszcze dwa tematy - jeden w malowaniu, drugi w końcowej fazie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 13 minut temu, abtb napisał: abtb , sorry mam dziś ciężki dzień i nie kumam Napisałeś, że Hurt to Twoje drugie imię. Ale w tym abecadle , którym się tu podpisujesz H nie ma...? Coś skrzywiasz... Ale rozmach masz, trzeba Ci to przyznać. Do tego naprawdę to robisz, a nie rozgrzebujesz i zostawiasz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 3 minuty temu, WujekAlice napisał: Ale w tym abecadle , którym się tu podpisujesz H nie ma. Bo to są tylko pierwsze imiona Na "a" i na "t", choć to "a" to nie moje, ale "b" mamy wspólne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 (edytowane) 16 godzin temu, abtb napisał: Jednocześnie zakończyłem mazianie Corsaira Tutaj podobnie jak wyżej położę połysk i w łykend kładzenie kalek i dołożenie reszty klamotów. O, tu się znalazł (wspominałeś, że się przymierzasz do tego modelu ale warsztatu nie widziałem). Widzę, że też użyłeś zamkniętych klapek chłodzenia silnika. Te otwarte jakoś dziwnie wyglądają w tym modelu. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez sebastain 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 3 minuty temu, sebastain napisał: O, tu się znalazł (wspominałeś, że się przymierzasz do tego modelu ale warsztatu nie widziałem). Taka mała partyzantka Nie pierwsza i nie ostatnia 4 minuty temu, sebastain napisał: Widzę, że też użyłeś zamkniętych klapek chłodzenia silnika. Te otwarte jakoś dziwnie wyglądają w tym modelu. Przymierzałem się do otwartych, ale bardziej "poległem" na koncepcji pomalowania tego niż na wyglądzie. Chyba zrobiłem się leniwy i poszedłem na łatwiznę Warsztaty i galerie śledziłem na bieżąco, dzięki czemu udało mi się uniknąć wtopy z dwoma podwieszanymi zbiornikami. Trochę przyhamowałem na antenach i kolorze komór i goleni podwozia. Koniec końców wybrałem opcję "zieleń" na komory + matowe aluminium na golenie. Najwyżej zjedzą w galerii. Kiedyś trzeba w końcu dostać baty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 (edytowane) A mogę Cie zjeść teraz? Poki nie jest zapóźno, komory i podwozie białe. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 (edytowane) 7 minut temu, Moses napisał: A mogę Cie zjeść teraz? Poki nie jest zapóźno, komory i podwozie białe. A komory podwozia nie w kolorze Yellow Zinc Chromate? (Tak, wiem było milion dyskusji na ten temat... ) Edytowane 24 Stycznia 2020 przez sebastain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 (edytowane) 18 minut temu, Moses napisał: komory i podwozie białe. Jak mogłeś mi to napisać! A jak zostawię to tak jak jest, czyli komory i pokrywy od wewnętrznej strony zielone, golenie, hak i podpory matowe aluminium, felgi aluminium, to mocno będziesz bił w galerii? No dobra przemaluję, "dziuplę" na kółko ogonowe też na biało? I co z tylnym podwoziem (kółkiem ogonowym) - białe, aluminiowe, zielone, różowe? I spróbuj mi potem złe słowo napisać w galerii Edytowane 24 Stycznia 2020 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 2 godziny temu, sebastain napisał: A komory podwozia nie w kolorze Yellow Zinc Chromate? (Tak, wiem było milion dyskusji na ten temat... ) Vought malował na łososiowo, 1 godzinę temu, abtb napisał: Jak mogłeś mi to napisać! A jak zostawię to tak jak jest, czyli komory i pokrywy od wewnętrznej strony zielone, golenie, hak i podpory matowe aluminium, felgi aluminium, to mocno będziesz bił w galerii? No dobra przemaluję, "dziuplę" na kółko ogonowe też na biało? I co z tylnym podwoziem (kółkiem ogonowym) - białe, aluminiowe, zielone, różowe? I spróbuj mi potem złe słowo napisać w galerii Przemaluj tylko przód, tył zostaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 2 godziny temu, Moses napisał: … komory i podwozie białe. 2 godziny temu, sebastain napisał: A komory podwozia nie w kolorze Yellow Zinc Chromate? … 53 minuty temu, Moses napisał: Vought malował na łososiowo, … Na biało, czy na łososiowo? Poproszę jaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Vought do zabezpieczenia antykorozyjnego nie używał powłoki w kolorze zielonym, ich powłoka miała kolor łososiowy. Takie mozna było zobaczyć Bircagach, w późniejszych na tą powłokę był nakładany kolor biały albo granatowy - w załeżnosci od schematu malowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 Trochę zeszło, ale w końcu zakańczam i zakąszam .............. wafelkiem Udało się jakoś dopchać temat do końca, choć nie obeszło się bez tragedii - a to sponsor od wafelków się obraził i trzasną drzwiami, a to człowiek z metrówką się kręcił, mierzył paski i puszką czerwonej farby straszył. Jednym słowem było ciężko, ciekawie i śmiesznie. A wyszło tak: i tak W związku z tym, że wyszło tak se, pora wrócić na stare śmieci i zająć się budownictwem/lepiactwem okrętowym 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 10 minut temu, abtb napisał: W związku z tym, że wyszło tak se, pora wrócić na stare śmieci i zająć się budownictwem/lepiactwem okrętowym Nie szalej i nie rób sobie jaj.Dawaj galerię jednego i drugiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 36 minut temu, abtb napisał: Trochę zeszło, ale w końcu zakańczam i zakąszam .............. wafelkiem Udało się jakoś dopchać temat do końca, choć nie obeszło się bez tragedii - a to sponsor od wafelków się obraził i trzasną drzwiami, a to człowiek z metrówką się kręcił, mierzył paski i puszką czerwonej farby straszył. Jednym słowem było ciężko, ciekawie i śmiesznie. A wyszło tak: i tak W związku z tym, że wyszło tak se, pora wrócić na stare śmieci i zająć się budownictwem/lepiactwem okrętowym Sponsor się wcale nie obraził tylko probowałeś zmieniać zasady przyznawania wafelków Nie rób scen, lub galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 5 godzin temu, abtb napisał: W związku z tym, że wyszło tak se, pora wrócić na stare śmieci i zająć się budownictwem/lepiactwem okrętowym Nie rób se jaj Towarzyszu. Czajniki same się nie wyklepią, a i MiGi czekają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 14 Lutego 2020 Share Napisano 14 Lutego 2020 Szczękacz bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi