Mitrandir Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 Witam wszelkich miłośników wiatraków Moja Kuźnia Helikopterów ponownie zaprasza w swe skromne progi, a że nowy warsztat trzeba sprawdzić w boju... Więc pozwolę sobie przedstawić szanownej publiczności jej najnowszy wypust. Mi-8MTV-1 potocznie nazwany "Błękitkiem" wydzierżawiony od firmy Petro Baltic, jeden z dwóch mi-8mtv-1 (Drugim był "Big Brother") służących swego czasu w lotnictwie Marynarki Wojennej RP. Niestety, to już czasy zamierzchłe, więc jedyne co można począć, to powzdychać do starych fotografii... i zrobić model. A oto efekty mojej wariacji na temat . Najpierw kilka fotek oryginału i następnie moje wypociny Życzę miłego oglądania. 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Model jest fantastyczny !! Powiedz mi , te pokrowce na koła, czy co to jest, to jakiś produkt żywiczny, czy samoróbka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Godzinę temu, spiton napisał: Model jest fantastyczny !! Powiedz mi , te pokrowce na koła, czy co to jest, to jakiś produkt żywiczny, czy samoróbka ? Obawiam się że to nie są pokrowce, tylko plywaki, zauważ że podobne są w części nosowej kadłuba po obu stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Jak przesuwałem szybko zdjęcia w dół strony to nie zorientowałem się gdzie kończą się zdjęcia prawdziwego ... Mam tylko wrażenie ze latający ma bardziej opuszczone powieki. Fantastyczny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Kawał świetnej modelarskiej roboty, bardzo mi się ten wiatraczek podoba. Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 (edytowane) 6 godzin temu, Mitrandir napisał: Mi-8MTV-1 potocznie nazwany "Błękitkiem" wydzierżawiony od firmy Petro Baltic, jeden z dwóch mi-8mtv-1 (Drugim był "Big Brother") służących swego czasu w lotnictwie Marynarki Wojennej RP. Bardzo ładnie Grzesiu wyszło - małe sprostowanie w tekście w LMW był 1 Mi-8MTV-1 ( 5528) oraz Mi-17T 608 ( Big Brother, później Szara Mysz) Edytowane 1 Listopada 2019 przez Adamsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 (edytowane) Przestańcie mu tak słodzić bo spocznie na laurach i kto będzie wiatraki strugał? 5 godzin temu, spiton napisał: Powiedz mi , te pokrowce na koła, czy co to jest Wyjaśnienie TUTAJ i TUTAJ I jeszcze tutaj: Edytowane 1 Listopada 2019 przez Grzes 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 12 minut temu, Grzes napisał: Przestańcie mu tak słodzić bo spocznie na laurach i kto będzie wiatraki strugał? Co do pierwszej części zdania to się nie będę wypowiadał ale co do drugiej: JA i już mi Kolega podsunął dobry pomysł na MiL-a A co prezentowanego powyżej ulepu: ładny ci on jest, nawet bardzo. Jestem nawet skłonny powiedzieć że w końcu Grzegorz zaprezentował konstrukcję która bardzo cieszy moje oczy. Pięknie wyszło a pokrowce zrobione naprawdę wspaniale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Słodzenie jak najbardziej wskazane! Miód! Więcej takich! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Bardzo się podoba !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Grzesiu - wiesz, że PIĘKNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Bardzo ładny modeli I kapcie fajnie wyszły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Listopada 2019 Super Moderator Share Napisano 1 Listopada 2019 Model pierwsza klasa. Bardzo mi się podoba. Ale dlaczego podczas budowy takiego modelu, nie prowadziłeś warsztatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Znasz już moje zdanie . Świetny , detal imponujący jak zawsze. Okopcenia pięknie zrobione . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Listopada 2019 Autor Share Napisano 1 Listopada 2019 Bardzo dziękuje za tak miłe słowa i opinie Przyznam się, że przy takich zbliżeniach, spodziewałem się bardziej krucjaty ...a teraz chwila refleksji nad pytaniami. 1 godzinę temu, jawkers napisał: Model pierwsza klasa. Bardzo mi się podoba. Ale dlaczego podczas budowy takiego modelu, nie prowadziłeś warsztatu? Niestety model powstał w 8 dni... i nie miałem fizycznie czasu na warsztat Z innej beczki to jak przy takim limicie pokazać cokolwiek , nawet reakcje są ograniczone 4 godziny temu, abtb napisał: Co do pierwszej części zdania to się nie będę wypowiadał ale co do drugiej: JA i już mi Kolega podsunął dobry pomysł na MiL-a A co prezentowanego powyżej ulepu: ładny ci on jest, nawet bardzo. Jestem nawet skłonny powiedzieć że w końcu Grzegorz zaprezentował konstrukcję która bardzo cieszy moje oczy. Pięknie wyszło a pokrowce zrobione naprawdę wspaniale. Mówiłem koledze, że następny ucieszy Waści oko ... Tylko z tym "JA" bym nie przesadzał... No może, jak przestaniesz się bawić samolocikami... to kto wie 6 godzin temu, Adamsky napisał: Bardzo ładnie Grzesiu wyszło - małe sprostowanie w tekście w LMW był 1 Mi-8MTV-1 ( 5528) oraz Mi-17T 608 ( Big Brother, później Szara Mysz) Dziki za korektę Moja Mea Culpa Adamie... ale od wiedzy i prostowania są fachowcy ja tylko zlepiam . ...cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Listopada 2019 Autor Share Napisano 1 Listopada 2019 (edytowane) ...cd 21 godzin temu, Maxy napisał: Jak przesuwałem szybko zdjęcia w dół strony to nie zorientowałem się gdzie kończą się zdjęcia prawdziwego ... Mam tylko wrażenie ze latający ma bardziej opuszczone powieki. Fantastyczny model. To niezły komplement Co zaś się tyczy oczu to masz takie złudzenie bo on ma zupełnie inne oczy, są węższe . ... ale dzięki za czujność 23 godziny temu, Tazman79 napisał: Obawiam się że to nie są pokrowce, tylko plywaki, zauważ że podobne są w części nosowej kadłuba po obu stronach Dobrze się obawiasz W dniu 1.11.2019 o 03:20, spiton napisał: Model jest fantastyczny !! Powiedz mi , te pokrowce na koła, czy co to jest, to jakiś produkt żywiczny, czy samoróbka ? Autorski (samoróbka) produkt żywiczny zastanawiam się czy coś z Kuźni Helikopterów nie powinno czasem skapnąć dla zainteresowanych... Pomyślimy jest taka możliwość. Edytowane 2 Listopada 2019 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Robota jak zwykle ekstaklasa! Rynek na te kapcie wielki nie jest żeby się ktoś pokusił. Zresztą mogłeś zalać gumą i kolegów obdzielić ;P. A zbliżenia cenne, będzie co wyciągnąć jak będziesz kolegom obrabiał, że "za jasny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 10 minut temu, Mitrandir napisał: zastanawiam się czy coś z Kuźni Helikooterów nie powinno czasem skapnąć dla zainteresowanych.. Zgłaszam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Listopada 2019 Autor Share Napisano 1 Listopada 2019 12 minut temu, stakor1 napisał: Robota jak zwykle ekstaklasa! Rynek na te kapcie wielki nie jest żeby się ktoś pokusił. Zresztą mogłeś zalać gumą i kolegów obdzielić ;P. A zbliżenia cenne, będzie co wyciągnąć jak będziesz kolegom obrabiał, że "za jasny" Ehhh... malkontent Ciebie zadowolić próżny trud Zapominasz że poza LMW jeszcze np rosjanie używają tych pływaków np na Mi-17; Mi-171 itp Poza tym jeszcze jest skala 1/35 13 minut temu, Grzes napisał: Zgłaszam się Pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 O jaa, piękny jest, piękny! gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Poprawki przy wirniku to samoróbki czy Bilmodel? Na pływaki zgłaszam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Odnośnie modelu nie będe się powtarzał... Bardzo fajnie zrobione fotki. Gratuluje i czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Listopada 2019 Autor Share Napisano 1 Listopada 2019 14 minut temu, Maxy napisał: Poprawki przy wirniku to samoróbki czy Bilmodel? Na pływaki zgłaszam się. Jeśli mówisz o dysku antywibratora, to tak, jest to Bilmodel. Tak samo wszelkie farby są firmy Bilmodel. Wszelkie pozostałe przeróbki są samoróbką (wyciągarka ŁPR-150 jest również przerabiana z firmy Armory) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Grześ, no to widzisz - przy najbliższej okazji ściągamy kapcie i w gumę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Listopada 2019 Autor Share Napisano 1 Listopada 2019 5 minut temu, stakor1 napisał: Grześ, no to widzisz - przy najbliższej okazji ściągamy kapcie i w gumę Przecież się nie opłaca i nie warto Poza tym nie trzeba ściągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi