xmald Napisano 21 Listopada 2019 Share Napisano 21 Listopada 2019 Zacząłem od pomalowania elementów płociennych kadłuba. Natrysnąłem je XF-57 mieszaną z bielą oraz brązem żeby uzyskać światłocień. Spróbowałem również czegoś nowego - chciałem nadać fakturę namalowanemu płótnu, więc kredkami nadałem im teksturę splotów płóciennego pokrycia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 27 Listopada 2019 Autor Share Napisano 27 Listopada 2019 Pomalowałem elementy drewniane używając kredek akwarelowych, bezbarwnych pomarańczowy i żółty oraz farb olejnych dla plastyków. Pomalowałem również ścianę silnika i dodałem nieco brudzenia (szuwaksy Ammo). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 9 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2019 Prac nad kokpitem ciąg dalszy. Skończyłem tablice przyrządów pilota i ścianę kabiny obserwatora. Zestawowe magneto zastąpiłem żywicznym od Taurus Models. Pomalowałem również na kolor skóry fotele. Przygotowałem także orczyk, zbiornik paliwa oraz sterownicę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 12 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2019 No to lecimy z tym monologiem... Elementy kokpitu Taube już prawie skończone. Nadal muszę dodać jeszcze naciągi wzmacniające konstrukcję wewnątrz połówek kadłuba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Grudnia 2019 Share Napisano 12 Grudnia 2019 Twoja praca i jej efekty są imponujące!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 12 Grudnia 2019 Share Napisano 12 Grudnia 2019 "No to lecimy z tym monologiem..." Twoje warsztaty po prostu onieśmielają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 3 Lutego 2020 Autor Share Napisano 3 Lutego 2020 Jedziemy dalej. Zrobiłem silnik - zastąpiłem rozrząd żywicznym do Taurus Models moim zdaniem zdecydowanie gra warta świeczki. Dołożyłem także pasy HGW w kabinach. Można zamykać kadłub. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Lutego 2020 Share Napisano 3 Lutego 2020 Ładnie Panie A mnie to zastanawia, jaki Wy w tych szmatopłatach macie system zapamiętywania i panowania nad tymi linkami, co to się tak kłębią na fotkach etapowych... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 4 Lutego 2020 Share Napisano 4 Lutego 2020 Na każdej lince, na jej końcówce napisane jest do czego przyczepić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoLPP Napisano 4 Lutego 2020 Share Napisano 4 Lutego 2020 Przepiękna robota, Filipie. Widzę, że 32-ka Cię wciąga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Szokująco wspaniałe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 12 Lutego 2020 Autor Share Napisano 12 Lutego 2020 Wielkie dzięki za dobre słowa! Jedziemy dalej Kadłub zamknięty. Pomalowałem także płatowiec. Skrzydła i ogon były nieco wymagające. Chciałem uzyskać efekt prześwitywania płótna jak na fotkach. Wymagało to dużo taśmy i cierpliwości ale sądzę, że efekt jest zadowalający. Wielkie dzięki dla Krzysztofa Tengli za maski - samodobro! Czas na brzydzenie i podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Jakie puzzle wyszły.. Ułóż zdjęcia we właściwej kolejności, pamiętaj, jeden błąd eliminuje z gry.. Porozkminiam etapy i za kilka dni napiszę, że mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 27 Lutego 2020 Autor Share Napisano 27 Lutego 2020 Zalożyłem naciągi w komorze silnikowej, użyłem tutaj linki EZ line i śrub Gaspatch models. Jeśli chodzi o podwozie to wzmocniłem je naciągami z żyłki, które nadają sztywności konstrukcji. Mogłem w końcu założyć genialne moim zdaniem koła szprychowe zrobione przez Stevena Robsona. Moim zdaniem to prawdziwa biżuteria mam jedynie nadzieję, że mój model jest ich wart. Przykleiłem również chłodnice. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 Model już teraz wygląda rewelacyjnie, a co dopiero będzie jak go skończysz. Koła rzeczywiście wyglądają świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jason83 Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 Nie można się napatrzeć! Świetne malowanie skrzydeł, koła rewelacja! Czekam z niecierpliwością na końcowy efekt i zbieram szczękę z podłogi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 28 Lutego 2020 Share Napisano 28 Lutego 2020 Niesamowity model. Podziwiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Lutego 2020 Share Napisano 28 Lutego 2020 Super to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 29 Lutego 2020 Share Napisano 29 Lutego 2020 Siedzę, patrzę, dumam i z podziwu wyjść nijak nie mogiem. Shock! Jest pięknie, jest precyzja jest MOC !!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 29 Lutego 2020 Share Napisano 29 Lutego 2020 MISTRZ!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 29 Lutego 2020 Share Napisano 29 Lutego 2020 Wow, szacunek, piękna robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 1 Marca 2020 Autor Share Napisano 1 Marca 2020 Wielkie dzięki za dobre słowa panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Marca 2020 Share Napisano 21 Marca 2020 to maskowanie płatów pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi