xmald Napisano 21 Listopada 2019 Napisano 21 Listopada 2019 Zacząłem od pomalowania elementów płociennych kadłuba. Natrysnąłem je XF-57 mieszaną z bielą oraz brązem żeby uzyskać światłocień. Spróbowałem również czegoś nowego - chciałem nadać fakturę namalowanemu płótnu, więc kredkami nadałem im teksturę splotów płóciennego pokrycia. 1 Cytuj
xmald Napisano 27 Listopada 2019 Autor Napisano 27 Listopada 2019 Pomalowałem elementy drewniane używając kredek akwarelowych, bezbarwnych pomarańczowy i żółty oraz farb olejnych dla plastyków. Pomalowałem również ścianę silnika i dodałem nieco brudzenia (szuwaksy Ammo). 1 Cytuj
xmald Napisano 9 Grudnia 2019 Autor Napisano 9 Grudnia 2019 Prac nad kokpitem ciąg dalszy. Skończyłem tablice przyrządów pilota i ścianę kabiny obserwatora. Zestawowe magneto zastąpiłem żywicznym od Taurus Models. Pomalowałem również na kolor skóry fotele. Przygotowałem także orczyk, zbiornik paliwa oraz sterownicę. 3 Cytuj
xmald Napisano 12 Grudnia 2019 Autor Napisano 12 Grudnia 2019 No to lecimy z tym monologiem... Elementy kokpitu Taube już prawie skończone. Nadal muszę dodać jeszcze naciągi wzmacniające konstrukcję wewnątrz połówek kadłuba. 2 Cytuj
enten Napisano 12 Grudnia 2019 Napisano 12 Grudnia 2019 Twoja praca i jej efekty są imponujące!!!! 1 Cytuj
Jery Napisano 12 Grudnia 2019 Napisano 12 Grudnia 2019 "No to lecimy z tym monologiem..." Twoje warsztaty po prostu onieśmielają... Cytuj
xmald Napisano 3 Lutego 2020 Autor Napisano 3 Lutego 2020 Jedziemy dalej. Zrobiłem silnik - zastąpiłem rozrząd żywicznym do Taurus Models moim zdaniem zdecydowanie gra warta świeczki. Dołożyłem także pasy HGW w kabinach. Można zamykać kadłub. 5 Cytuj
Mikolaj75 Napisano 3 Lutego 2020 Napisano 3 Lutego 2020 Ładnie Panie A mnie to zastanawia, jaki Wy w tych szmatopłatach macie system zapamiętywania i panowania nad tymi linkami, co to się tak kłębią na fotkach etapowych... 1 Cytuj
enten Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 Na każdej lince, na jej końcówce napisane jest do czego przyczepić 1 Cytuj
PrzemoLPP Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 Przepiękna robota, Filipie. Widzę, że 32-ka Cię wciąga 1 Cytuj
xmald Napisano 12 Lutego 2020 Autor Napisano 12 Lutego 2020 Wielkie dzięki za dobre słowa! Jedziemy dalej Kadłub zamknięty. Pomalowałem także płatowiec. Skrzydła i ogon były nieco wymagające. Chciałem uzyskać efekt prześwitywania płótna jak na fotkach. Wymagało to dużo taśmy i cierpliwości ale sądzę, że efekt jest zadowalający. Wielkie dzięki dla Krzysztofa Tengli za maski - samodobro! Czas na brzydzenie i podwozie. Cytuj
Mikolaj75 Napisano 12 Lutego 2020 Napisano 12 Lutego 2020 Jakie puzzle wyszły.. Ułóż zdjęcia we właściwej kolejności, pamiętaj, jeden błąd eliminuje z gry.. Porozkminiam etapy i za kilka dni napiszę, że mi się podoba Cytuj
xmald Napisano 27 Lutego 2020 Autor Napisano 27 Lutego 2020 Zalożyłem naciągi w komorze silnikowej, użyłem tutaj linki EZ line i śrub Gaspatch models. Jeśli chodzi o podwozie to wzmocniłem je naciągami z żyłki, które nadają sztywności konstrukcji. Mogłem w końcu założyć genialne moim zdaniem koła szprychowe zrobione przez Stevena Robsona. Moim zdaniem to prawdziwa biżuteria mam jedynie nadzieję, że mój model jest ich wart. Przykleiłem również chłodnice. 4 Cytuj
rymulus Napisano 27 Lutego 2020 Napisano 27 Lutego 2020 Model już teraz wygląda rewelacyjnie, a co dopiero będzie jak go skończysz. Koła rzeczywiście wyglądają świetnie. 1 Cytuj
jason83 Napisano 27 Lutego 2020 Napisano 27 Lutego 2020 Nie można się napatrzeć! Świetne malowanie skrzydeł, koła rewelacja! Czekam z niecierpliwością na końcowy efekt i zbieram szczękę z podłogi... 1 Cytuj
Rektor Napisano 29 Lutego 2020 Napisano 29 Lutego 2020 Siedzę, patrzę, dumam i z podziwu wyjść nijak nie mogiem. Shock! Jest pięknie, jest precyzja jest MOC !!!! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi