grrzesiek28 Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Witam. Czy z tego A-4M da się zrobić w miarę prosto A-4F? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 39 minut temu, grrzesiek28 napisał: Witam. Czy z tego A-4M da się zrobić w miarę prosto A-4F? Z góry dziękuję za odpowiedź. HobbyBoss wydał w zeszłym roku A-4F, za kilka miesięcy powinien być w polskich sklepach. Nie wiem jak w porównaniu do Fujimi, ale to na pewno bardzo nowoczesny model ze świetnym spasowaniem i detalem. Nie ustrzegł się błędów - jak na przykład sloty w całości ze skrzydłem, które na ziemi zawsze były opuszczone, ale to wciąż bardzo dobry model. Składałem ich A-4E i byłem bardzo zadowolony. Ale chyba też będzie droższy od tego Hobby2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 A-4M z Hobby 2000 - 53zł, A-4E z HB 107zł Pytanie czy warto czekać? Nie wiem też jak merytorycznie A-4 Z fujimi ale chyba nieźle skoro jak się pojawiają to budzą spore zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Do czasu HB Fujimi był praktycznie jedyną sensowną opcją. Z tego co wiem to kształt i sklejalność są w porządku, ale detal już nie jest na miarę 2020 roku. Chociaż w tamtych czasach Fujimi robiło naprawdę genialne modele - ich Phantom FG.1 nadal jest uważany za chyba najlepszą opcję, mimo wyjścia na rynek prawie 30 lat młodszego modelu Airfixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Dzięki za podpowiedź , chyba jednak przygarnę Hobby2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 4 godziny temu, grrzesiek28 napisał: Witam. Czy z tego A-4M da się zrobić w miarę prosto A-4F? Z góry dziękuję za odpowiedź Mam ten sam plan, i na pierwszy rzut oka na wypraski z oryginalnego A-4M od fujimi, wygląda na to, że do A-4E/F pakowano te same wypraski(no prawie te same:). Najbardziej widoczna różnica to skrzywiona sonda do tankowania w A-4M, podczas gdy w A-4F była prosta(za Lotnictwo 2010/1) - ale to nie powinien być problem w ewentualnym dorobieniem. Oprócz tego A-4M ma trochę większe wloty powietrza i lekko inny kształt stateczników, ale czy fijimi to uwzględnił, to nie wiem. Reasumując - da się w miarę prosto zrobić A-4F. Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Hobby 2000 do tej pory przepakowywało Haskę, jeżeli jest tak dalej to chyba nie ma się czym podniecać. Stare klamoty z wypukłą linią przepakowywane wcześniej przez Italeri. ( dokładnie te same nazwy, chyba , że czegoś nie wiem.) Ewentualne wypraski Fujimi najłatwiej poznać po dzielonym kadłubie na wysokości wlotów. 7 godzin temu, Moses napisał: Czekam nadal na TA-4J O takim marzysz czy w wersji dla Izraela ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 (edytowane) 5 minut temu, abtb napisał: Hobby 2000 do tej pory przepakowywało Haskę, jeżeli jest tak dalej to chyba nie ma się czym podniecać. Nakajima B6N Tenzan to przepak Fujimi. Na ksmodel.pl jest napisane, że A-4 to wypraski fujimi. Edytowane 18 Stycznia 2020 przez pepociufakers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Niestety nie da się przerobić tego A-4M na A-4F ponieważ "M" ma inny wiatrochron i jak zauważył Jarek większe wloty powietrza. Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 3 godziny temu, abtb napisał: Hobby 2000 do tej pory przepakowywało Haskę, jeżeli jest tak dalej to chyba nie ma się czym podniecać. Stare klamoty z wypukłą linią przepakowywane wcześniej przez Italeri. ( dokładnie te same nazwy, chyba , że czegoś nie wiem.) Ewentualne wypraski Fujimi najłatwiej poznać po dzielonym kadłubie na wysokości wlotów. O takim marzysz czy w wersji dla Izraela ? I Pierunie! Przepiękny Dokładnie tego chcę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2020 Te A-4 już w sprzedaży w MH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 No to chyba TA-4 nie będzie. Ale cena miła i wkurzająca, pamiętając ile płaciłem za oryginalne Fujimi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 21 Stycznia 2020 Share Napisano 21 Stycznia 2020 Zapytałem w Moje Hobby i napisali, że to wypraski Hasegawy więc nie ma się czym podniecać.... wiem wiem podniecamy się bo możemy znów usłyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Stycznia 2020 Share Napisano 21 Stycznia 2020 (edytowane) Na pewno Hasegawa? o Ile OA-4M faktycznie wydali o tyle A-4M chyba nie. Natomiast facebookowy portal TRL / 72 pisał że to przepaki Fujimi. KS Model twierdzi że to fujimi http://ksmodel.pl/sklep/szczegoly/hobby-2000-72017-douglas-a-4m-skyhawk-black-sheep-limited-edition-1-72-21048/ Tak samo Scalemates https://www.scalemates.com/kits/hobby-2000-72017-douglas-a-4m-skyhawk-us-marines--1263620 więc Moje Hobby raczej jest w błedzie Edytowane 21 Stycznia 2020 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 21 Stycznia 2020 Share Napisano 21 Stycznia 2020 (edytowane) Byłyby jaja jakby Italeri, bo faktycznie, masz rację Hasegawa nie wydała A-4M ale Italerka wydała oba. Oczywiście mam nadzieję, że tak nie będzie. Napisałem do Hobby 2000 zapytanie, zobaczymy co odpiszą. EDIT: Odpisali: Fujimi - Fullpack Edytowane 22 Stycznia 2020 przez Pasqual Nowe informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Jakby ktoś miał dużo wolnego miejsca i dużo zbędnej ilości gotówki to za jakiś czas będzie mógł oba dobra spożytkować: https://nowosci.plastikowe.pl/aktualnosci/zapowiedzi-modelsvit-marzec-2020/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Mam nadzieję, że wyrobią się poniżej €100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 33 minuty temu, Tap-chan napisał: Mam nadzieję, że wyrobią się poniżej €100. Płonne Ci one są Preorder w Hannantsie circa 470 funtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Są już gdzieniegdzie preordery - 525€, 900AUD, 470GBP. Zresztą do tego trzeba liczyć wydatek na dedykowane pomieszczenie, toż to ma 1.20 metra rozpiętości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Raczej nie jest tematem do dyskusji w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 4 godziny temu, mig napisał: Jakby ktoś miał dużo wolnego miejsca i dużo zbędnej ilości gotówki to za jakiś czas będzie mógł oba dobra spożytkować: https://nowosci.plastikowe.pl/aktualnosci/zapowiedzi-modelsvit-marzec-2020/ O ludzie! Do jego pomalowania to taka ilość farby, ze chyba w budowlanym trzeba kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Jak mi go ktoś dołoży to co ponad €100 mi zabraknie to już ja miejsce znajdę. Najwyżej zrezygnuję z łóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Sklejał ktoś juz Hortena od Zoukei Mura w 1/72? Widziałem fotki w sieci, to spasowanie jest absolutnie na dramatycznym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 25 Stycznia 2020 Share Napisano 25 Stycznia 2020 (edytowane) W dniu 20.01.2020 o 16:43, Moses napisał: No to chyba TA-4 nie będzie. Ale cena miła i wkurzająca, pamiętając ile płaciłem za oryginalne Fujimi . TA-4 F/J jak będziesz oczywiście chciał, kupisz w tym roku z Italeri i też jest szansa, że to Fujimi będzie. Edytowane 25 Stycznia 2020 przez Pasqual zapomniałem zdjęć dołożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Stycznia 2020 Share Napisano 25 Stycznia 2020 Wznowią Fiata Cr-42 i to jest dobra wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi