pepociufakers Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Godzinę temu, rudy0007 napisał: Ogólnie rzecz biorąc wydać w miesiącu 300 zł na modele to chyba nie jest jakiś nieosiągalny kosmos żeby sobie na to nie pozwolić. serio, on tyle moze kosztowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 8 minut temu, pepociufakers napisał: serio, on tyle moze kosztowac? Godzinę temu, WujekAlice napisał: Teoretycznie tak, ale gdyby kosztował 120 to byłby na liście priorytetów duuużo wyżej. Uh-2 Seasprite kosztuje ok 130zł, myślę że więcej jak 150 nie powinien, czyli bardzo przyzwoicie jeszcze jak dla mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 A Seasprite (mam!) jest taki śliczny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 20 godzin temu, rudy0007 napisał: Uh-2 Seasprite kosztuje ok 130zł, myślę że więcej jak 150 nie powinien, czyli bardzo przyzwoicie jeszcze jak dla mnie . Ufff, to już będzie łatwiej z racjonalizacją zakupu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 W dniu 19.02.2021 o 22:37, rudy0007 napisał: Ogólnie rzecz biorąc wydać w miesiącu 300 zł na modele to chyba nie jest jakiś nieosiągalny kosmos żeby sobie na to nie pozwolić. Jakoś u mnie ostatnio jest cienko, i 300 zł na hobby to może wydałem w całym 2020. Jak dopada mnie depresja to otwieram tzw ZN ( zapas nienaruszalny) i napawam się prawie 400 zestawami do sklejenia ( niektóre z głębokiego PRL). Wchodzi żona i czar pryska " na cholerę Ci tyle tego, w życiu tego nie skleisz, wnuki jeszcze będą miały co robić ( dzieci nie łyknęły bakcyla) idt). Zamykam magazyn, i po cichu mówię : za to co powiedziałaś kupię jeszcze jeden ... Kochana żona. Ostatni zakup to IŁ 10 z KP w przepaku Misrercraft za 20 zł ! Ile radochy ! Popatrzcie na lotników- bezcenne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Ktoś już gdzieś widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 To chyba są przepaki Zvezdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) 7 minut temu, RAV napisał: Jeśli spod znaku Akkura, to spodziewałbym się raczej Kovozavodów. Ja tam się nie znam Edytowane 26 Lutego 2021 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) KP czy Zvezda, ale chylę czoła za propozycję malowania w barwach Polskiej Eskadry Lotniczej Pomocy Etiopii Edytowane 26 Lutego 2021 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 O istnieniu tego zestawu wiem i go mam Ale z punktu widzenia wielu (np. początkujących modelarzy) model z kalkomanią zachęci do zrobienia właśnie tego malowania. Może nawet jakiś promil modelarzy zechce zasięgnąć informacji co to była za formacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 Ja bym się może i skusił na to malowanie, ale wariant z krzyżami jest trudny do potwierdzenia "w Internecie". Wszędzie są tylko fotki z dużymi szachownicami z tyłu. Ma ktoś może jakąś fotkę z krzyżem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 6 godzin temu, Kon_Bar napisał: wariant z krzyżami jest trudny do potwierdzenia "w Internecie" Na szczęście są tacy, którzy mają też źródła papierowe Malowanie z dużymi krzyżami było pierwsze, ale Międzynarodowy Czerwony Krzyż to oprotestował i zostało zmienione. Zdjęć niewiele, bo wariant z czerwonymi krzyżami funkcjonował tylko przez miesiąc. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 Jeśli chcielibyście mogę spróbować ściągnąć zdjęcia zamieszczone na profilu 37 Pułku Śmigłowców Transportowych z Leźnicy Wielkiej, który brał udział w tej misji. Profilem zarządza mój kolega z dzieciństwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 2 godziny temu, tomekk napisał: Jeśli chcielibyście mogę spróbować ściągnąć zdjęcia zamieszczone na profilu 37 Pułku Śmigłowców Transportowych z Leźnicy Wielkiej, który brał udział w tej misji. Profilem zarządza mój kolega z dzieciństwa. Zdjęć nigdy nie za dużo, jak się uda będzie super. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 28 Lutego 2021 Share Napisano 28 Lutego 2021 Na Allegro SKLEP-AKKURA sprzedaje MIL Mi-8 T POLISH RELIEF SQUADRON i to ma w opisie: Cytat MODEL SŁYNNEGO SOWIECKIEGO ŚMIGŁOWCA TRANSPORTOWEGO MIL Mi-8 T, ZNANEGO POD KODEM NATO HIP C, W WYJĄTKOWYCH BARWACH POLISH RELIEF HELICOPTER SQUADRON in ETHIOPIA. BARDZO DOBREJ JAKOŚCI ZESTAW ZAWIERA OKOŁO 150 ELEMENTÓW Z SZAREGO PLASTIKU, O POPRAWNYM KSZTAŁCIE I GEOMETRII, DELIKATNYCH WGŁĘBNYCH LINIACH PODZIAŁU BLACH (W TYM SZCZEGÓŁÓW WNĘTRZA I ZASOBNIKÓW ZEWNĘTRZNYCH), 13 ELEMENTÓW PRZEZROCZYSTYCH ORAZ DOSKONAŁE KALKOMANIE POZWALAJĄCE NA WYKONANIE MODELU W POLSKICH BARWACH (ETIOPIA 1985, IRAK 2003-2006). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 28 Lutego 2021 Share Napisano 28 Lutego 2021 Czyli że jakby Zvezda + kalki Lima Oscar Decals. Kalki mam, Zvezdę mam to dla samego fajnego pudełka trochę szkoda tylu dolarsów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 W dniu 27.02.2021 o 18:17, tomekk napisał: Jeśli chcielibyście mogę spróbować ściągnąć zdjęcia zamieszczone na profilu 37 Pułku Śmigłowców Transportowych z Leźnicy Wielkiej, który brał udział w tej misji. Profilem zarządza mój kolega z dzieciństwa. Nie ma co pytać Chętnie obejrzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Na razie zdjęć dużo nie ma. Ten z krzyżem jest jeszcze przed misją - w Polsce zima była). Źródłem jest profil na FB https://www.facebook.com/groups/404200516811281 Profil : Tradycje lotniska EPLY - Leźnica Wielka / Łęczyca Prowadzony jest przez mojego kolegę z lat młodzieńczych Macieja. Autorzy zdjęć są raczej nieznani. Mogę tylko dodać że mój Tato był żołnierzem zawodowym w dawnych czasach i tu m.in. służył. Jakby co to proszę pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) Wrzucam jeszcze bardzo ciekawe zestawienie wszystkich trzech Mi-6 z Leźnicy po przejęciu od firm. Autor DariuszMarek, źródło profil : Tradycje lotniska EPLY - Leźnica Wielka / Łęczyca Edytowane 1 Marca 2021 przez tomekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 Dla zainteresowanych zawartość pudełka tego Mi-8: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 Czyli mówiąc krótko: Zvezda + istniejące na rynku kalki Lima Oscar Decals. @AnatolPigwa możesz napisać cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 a nie bylo gdzies dyskusji na forum, ze zvezda ma niepoprawny przod kadluba z oszkleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 5 godzin temu, Grzes napisał: Czyli mówiąc krótko: Zvezda + istniejące na rynku kalki Lima Oscar Decals. @AnatolPigwa możesz napisać cenę? 75 PLN plus 9 PLN za InPosta (przez Allegro). Ponieważ nie ma kalki od Zvezdy, to brakuje kalek instrumentów w kabinie. Uważam że 60 PLN byłoby bardziej adekwatną ceną, tym bardziej, że za tyle dostanę np. Skyhawka Hobby 2000 z maskami i pełnymi kalkami. No ale chciałem być 'early adopter'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricardo Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 5 godzin temu, BRAVO112 napisał: a nie bylo gdzies dyskusji na forum, ze zvezda ma niepoprawny przod kadluba z oszkleniem? Zvezda i KP mają niepoprawny kształt oszklenia kabiny, dobrze jest to pokazane tutaj: http://www.flankers-site.co.uk/modl_mi-8.html zdjęcia pokazujące w czym problem znajdują się prawie na samym dole strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 4 Marca 2021 Share Napisano 4 Marca 2021 czyli to taki mistercraft premium. przepak modelu i kalek. pomysł dobry, ale drogi. drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi