AnatolPigwa Napisano 4 Marca 2021 Share Napisano 4 Marca 2021 Powiedzmy, że gdyby nie wykastrowano kalek Zvezdy (instrumenty!) to byłoby ok. A jak by dodano maski do kabiny w cenie, to byłoby miodzio. W obronie producenta trzeba powiedzieć że kalki Oscar Lima + model Zvezdy to ok. 90 PLN bez przesyłki (tak na szybko sprawdzane), więc nie jest tragicznie. No ale takie Hobby 2000 trochę nas rozpieszcza swojimi przepakami. A co do oszklenia kabiny to jest lepsze niż w modelu KP (bardziej poprawne) ale nie idealne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micz Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 W dniu 4.03.2021 o 16:00, AnatolPigwa napisał: No ale takie Hobby 2000 trochę nas rozpieszcza swojimi przepakami. Ostatnie Thunderbolt'y to tak średnio rozpieszczają - tam tylko kalkomania się do czegoś nadaje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 Co jest nie tak z revellowskim dzbankiem? Opis wad, linki do opisów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 8 minut temu, em napisał: Co jest nie tak z revellowskim dzbankiem? Opis wad, linki do opisów.... To, że jest ciężarny a nie każdemu taki układ pasuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 Piotrek, końkret... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 Jakością wyprasek to coraz bliżej do standardów A -Modelu. Kadłub ma obrys skopany.Jakby w ciąży był.Nie każdemu jednak to przeszkadza.Academy też ma zresztą swoje za uszami.Najlepsza jest Tamiya ale też najdroższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 Mega pro grafika Tamiya vs Revell zaawansowana ciąża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micz Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 (edytowane) Mi bardziej przeszkadza jakość wyprasek - niby formy z 1999 roku a zjechane, że hoho. Masa wypływów, niektóre elementy jakby porysowane gwoździem itp. Wstawiam foto elementów, które mi zostały. Sam model już prawie sklejony. Dobrze, że miałem w pudełku obok model revella ponieważ miejscami ciężko było się połapać gdzie jest granica właściwego elementu przy odcinaniu nadlewek Edytowane 6 Marca 2021 przez Micz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 To naprawialne, jakas 1mm skrobanka i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 No i jest - Beaufort w całej swojej plastikowej okazałości skali 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paziu Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 Uwaga! W zestawie znajduje się tylko jeden model. 2 in 1 w tym przypadku oznacz że można wykonać jedną z dwóch wersji, a nie jak np. u Sworda że są dwa modele. Przykre rozczarowanie, no ale cóż 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 @paziu - a ja się dziwiłem, że taka niska cena za dwa modele jak zobaczyłem w zapowiedziach - to już wiadomo dlaczego Jeszcze P-61 zapowiadają w takiej edycji, z tego co widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 Przecież Dragon od wielu lat sprzedaje takie "x in 1", gdzie x oznacza ilość wersji jednego pojazdu/samolotu, jakie można zbudować z pudełka, a nie ilość gotowych modeli. W tym przypadku A-0 i A-7. Trochę mi to przypomina słynne swego czasu napoje Caprio "1 litr gratis", ale co poradzić na chiński marketing... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 Czekam aż w taki sposób wznowią P38 w wersji nocnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 P-38 Dragona ma jakies takie rozmyte linie podzialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 https://www.scalemates.com/kits/great-wall-hobby-l7208-f-14b-bombcat--1339718 Jest komplet u GWH a kiedy Tamka w 4osiem skończy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 W polskich sklepach pojawiają się kolejne wersję Bf-109E od AZ Model, ale czy ktoś miał ten model w rękach albo natknął się na jakąkolwiek jego recenzję? Rumuński wariant kusi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 Na IPMS Deutschland opisuja wprawdzie wersje f i nawet tak troche chwala, ale jak zobaczyle pozolkla jednoczesciowa kabine ( podejrzewam, ze podobna bedzie w wersji E) , to podziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 14 godzin temu, filipsg napisał: W polskich sklepach pojawiają się kolejne wersję Bf-109E od AZ Model, ale czy ktoś miał ten model w rękach albo natknął się na jakąkolwiek jego recenzję? Rumuński wariant kusi... Jak chcesz sobie kupić "kuzyna" Tamiyi żeby potem wymieniać elementy na lepiej odlane z oryginału (albo dedykowane aftermarkety) to bierz... Za podobne pieniądze dostaniesz nowe Special Hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 Dobre czasy dla miłośników Francuzów SH wypuszcza kolejny wariant F1 - tym razem po afrykańsku: A 2000 Modelsvita od przyszłego tygodnia wysyłany do dystrybutorów: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 Mirage F. 1AZ Szkoda, że już nie moja skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 2 godziny temu, mirage3 napisał: Szkoda, że już nie moja skala Pamiętaj, że większa radość jest z jednego nawróconego, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu od zawsze sklejających w tej skali... 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 4 godziny temu, mirage3 napisał: Mirage F. 1AZ Szkoda, że już nie moja skala Te kilka sztuk w 1/72 mógłbyś sobie zostawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micz Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi