Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzmy, że gdyby nie wykastrowano kalek Zvezdy (instrumenty!) to byłoby ok. A jak by dodano maski do kabiny w cenie, to byłoby miodzio.

W obronie producenta trzeba powiedzieć że kalki Oscar Lima + model Zvezdy to ok. 90 PLN bez przesyłki (tak na szybko sprawdzane), więc nie jest tragicznie. No ale takie Hobby 2000 trochę nas rozpieszcza 😉 swojimi przepakami.

A co do oszklenia kabiny to jest lepsze niż w modelu KP (bardziej poprawne) ale nie idealne.

• Like 1

W dniu 4.03.2021 o 16:00, AnatolPigwa napisał:

No ale takie Hobby 2000 trochę nas rozpieszcza 😉 swojimi przepakami.

Ostatnie Thunderbolt'y to tak średnio rozpieszczają - tam tylko kalkomania się do czegoś nadaje...

• Like 1

Jakością wyprasek to coraz bliżej do standardów A -Modelu.

Kadłub ma obrys skopany.Jakby w ciąży był.Nie każdemu jednak to przeszkadza.Academy też ma zresztą swoje za uszami.Najlepsza jest Tamiya ale też najdroższa.

Mi bardziej przeszkadza jakość wyprasek - niby formy z 1999 roku a zjechane, że hoho. Masa wypływów, niektóre elementy jakby porysowane gwoździem itp.  Wstawiam foto elementów, które mi zostały. Sam model już prawie sklejony. Dobrze, że miałem w pudełku obok model revella ponieważ miejscami ciężko było się połapać gdzie jest granica właściwego elementu przy odcinaniu nadlewek :)

IMG_0008.JPG

IMG_0007.JPG

IMG_0003.JPG

Edytowane przez Micz
  • Like 1

Uwaga! W zestawie znajduje się tylko jeden model. 2 in 1 w tym przypadku oznacz że można wykonać jedną z dwóch wersji, a nie jak np. u Sworda że są dwa modele. Przykre rozczarowanie, no ale cóż😠

he 219.jpg

• Haha 1

Przecież Dragon od wielu lat sprzedaje takie "x in 1", gdzie x oznacza ilość wersji jednego pojazdu/samolotu, jakie można zbudować z pudełka, a nie ilość gotowych modeli. W tym przypadku A-0 i A-7. 

Trochę mi to przypomina słynne swego czasu napoje Caprio "1 litr gratis", ale co poradzić na chiński marketing... 

14 godzin temu, filipsg napisał:

W polskich sklepach pojawiają się kolejne wersję Bf-109E od AZ Model, ale czy ktoś miał ten model w rękach albo natknął się na jakąkolwiek jego recenzję? Rumuński wariant kusi...

Jak chcesz sobie kupić "kuzyna" Tamiyi żeby potem wymieniać elementy na lepiej odlane z oryginału (albo dedykowane aftermarkety) to bierz... 

Za podobne pieniądze dostaniesz nowe Special Hobby.

2 godziny temu, mirage3 napisał:

Szkoda, że już nie moja skala

Pamiętaj, że większa radość jest z jednego nawróconego, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu od zawsze sklejających w tej skali...

• Like 1
  • Haha 3