jachud3 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Przedsprzedaż Hurricane'a Army rusza o 19. Jako bonus - wydechy drukowane 3D i boxart w formie plakatu A4. W zestawie nie ma blaszek Szczerze mówiąc, jeśli cena przekroczy profipacki Eduarda to chyba sobie daruję na ten moment... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 (edytowane) Cena pewnie przekroczy profipacki Eduarda. Jednak jeśli ktoś chce model Hurricane, a nie substytut jakim jest Hasegawa, to na pewno nie pożałuje zakupu. Pochwalę się, że miałem wpływ na proces powstawania zestawu, część po części, jako niezależny konsultant (Hurri jest moim ulubionym samolotem od dawna) i nie widzę słabych stron. Hurricane nie jest łatwy. Nie ma żadnego pewnego, wyczerpującego źródła wiedzy o tym samolocie. Wszystko wymagało setek godzin weryfikacji i porównywania ze zdjęciami, chociaż teoretycznie był projekt 1/72 i dużo można było przejąć, ale jest to zupełnie nowe opracowanie, a nie nadmuchane 1/72. Wszystkie delikatne nieścisłości z 1/72 zostały usunięte. Problemem może być tylko to, że w projekcie są rzeczy, których zobaczenie i docenienie wymagałoby gruntownej wiedzy i bystrego oka. Tak więc model jest nawet trochę za dobry i czas jego projektowania dlatego był tak długi, bo nie było kompromisów. Jeśli to jest dla Ciebie zbyt entuzjastyczne, to przyjmij, że jestem po prostu cholernie zadowolony, albo wręcz uszczęśliwiony efektem. Edit: Cena 198 złotych. 45€. Czyli ok.15% więcej, niż nowe profipacki Edka. Edytowane 8 Maja 2023 przez letalin 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 9 minut temu, letalin napisał: Problemem może być tylko to, że w projekcie są rzeczy, których zobaczenie i docenienie wymagałoby gruntownej wiedzy i bystrego oka. Tak więc model jest nawet trochę za dobry Nie wiem czy koledzy widzieli ten warsztat Hurricana, jeśli nie, to polecam: https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=79416&hilit=hurricane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 20 minut temu, letalin napisał: Edit: Cena 198 złotych. 45€. Czyli ok.15% więcej, niż nowe profipacki Edka. Tak czułem, Revell 1:32 wychodzi taniej... . No nic, czekam na recenzje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 26 minut temu, letalin napisał: Cena 198 złotych W preorderze 188,10 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 (edytowane) 27 minut temu, barszczo napisał: Tak czułem, Revell 1:32 wychodzi taniej... . No nic, czekam na recenzje. Ja też czekam na obiektywne recenzje. Gdyby Sebol ją zrobił, byłoby super Ja kiedyś zrobię porównanie AH 1/48 z Revell 1/32. Nieobiektywnie Edytowane 8 Maja 2023 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 9 minut temu, letalin napisał: ...Ja kiedyś zrobię porównanie AH 1/48 z Revell 1/32. Nieobiektywnie No to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 W kwestii tego czego możemy sie spodziewać:-) https://www.armahobby.com/blog/pre-order-for-1-48-hurricane-mk-iic-started?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=H2C48&utm_term=40004-launch&utm_content=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 9 minut temu, boberm1 napisał: W kwestii tego czego możemy sie spodziewać:-) https://www.armahobby.com/blog/pre-order-for-1-48-hurricane-mk-iic-started?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=H2C48&utm_term=40004-launch&utm_content=en A po polsku: https://www.armahobby.pl/blog/przedsprzedaz-1-48-hurricane-mk-iic-rusza-dzis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 200 PLN i fotel z pasami ale jak kupisz trzy modele, no sorry... Rozumiem, że może to być bardzo dobre opracowanie, rozumiem że cena może być wyższa, ale za 50zł więcej to już mogli dorzucić każdemu do preorderu ten fotel i lufy jak to było w przypadku P-39. Bo tak to nie dość, że płacisz dwie stówy za plastik, to jeszcze kolejne 50 za blachy z pasami i toczone lufy. Ja pasuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Miejmy nadzieję, że Eduard znów kupi od Army nieco wyprasek na wagę, dorzuci swój szpej i zacznie to sprzedawać po normalnych pieniądzach. A szansa jest, bo tam Kutt przecież jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 2 minuty temu, MIRO napisał: Miejmy nadzieję, że Eduard znów kupi od Army nieco wyprasek na wagę, dorzuci swój szpej i zacznie to sprzedawać po normalnych pieniądzach. A szansa jest, bo tam Kutt przecież jest. Może za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 25 minut temu, MIRO napisał: Miejmy nadzieję, że Eduard znów kupi od Army nieco wyprasek na wagę, dorzuci swój szpej i zacznie to sprzedawać po normalnych pieniądzach. A szansa jest, bo tam Kutt przecież jest. Primo, Edek w "normalnych pieniądzach" to już melodia przeszłości. Chyba, że się zweryfikują swoją politykę, bo z tego, co słyszę, po noworocznych podwyżkach sprzedaż trochę siadła. Secundo, wątpię, żeby przepakowali armohurrka w 48, skoro pracują nad własnym. Swoją drogą, ja tam się spodziewałem ~250 zł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, letalin napisał: Ja też czekam na obiektywne recenzje. Gdyby Sebol ją zrobił, byłoby super Ja kiedyś zrobię porównanie AH 1/48 z Revell 1/32. Nieobiektywnie To trochę nie fair. Zrób porównanie Revell 1/32 z Arma 1/72. My zrobiliśmy. Wnioski naprawdę ciekawe. Edytowane 8 Maja 2023 przez GrzeM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Hmm, może zabrzmię trochę szyderczo, ale w obliczu relacji cena/zawartość omawianej nowości, to się cieszę, że F-14 wypuściła Tamiya, a Teciaki mamy od Miniarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Ja zamówiłem, w komplecie z p-11. Mam nadzieje, ze będę musiał dokupić tylko pasy do hurasia, bez inwestowania w przyszła blaszkę od Eduarda z mnóstwem srednio poyrzebnych wypełniaczy... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 44 minuty temu, martinello napisał: Ja zamówiłem, w komplecie z p-11.... Też się zastanawiam nad tą opcją (choć już jedną PZL-kę mam; choć jak to mówią: "P-11-tek nigdy za wiele" ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 (edytowane) 2 godziny temu, MIRO napisał: Miejmy nadzieję, że Eduard znów kupi od Army nieco wyprasek na wagę, dorzuci swój szpej i zacznie to sprzedawać po normalnych pieniądzach. A szansa jest, bo tam Kutt przecież jest. Ja tam ekspertem od ekonomii nie jestem ale wydaje mi się, że firma pokroju Army nie ma w swoim portfolio aż tylu modeli (oraz dodatków )co Edek czy Tamka (która w ogóle jest molochem co jeszcze robi farby narzędzia i goli jak za zboże), żeby jej nabijały kieszenie a co za tym idzie mogła sprzedawać ten model za przysłowiową stówę. Osobiście uważam, że dobrze skalkulowana cena. W końcu to ma być interes a nie działalność charytatywna na rzecz wiecznie ciemiężonych cenami polskich modelarzy Produkt sądząc po testowych wypraskach pierwsza klasa - zamiast narzekać na Armę popatrzcie jaką manianę Answer odwalił z Sokołem - tam to jest prawdziwa zgroza. Edytowane 8 Maja 2023 przez Psar77 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Zamiast narzekać na cenę ( co oczywiście każdy ma prawo zrobić) może lepiej porównać jakie inne modele można kupić za podobne pieniądze w sklepie modelarskim. Jednosilnikowy myśliwiec z II wojny w cenie Ok. 200 pln nie jest wyjątkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 9 minut temu, Psar77 napisał: Tamka (która w ogóle jest molochem co jeszcze robi farby narzędzia i goli jak za zboże) Tamiya to przede wszystkim robi RC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Żeby jeszcze coś ciekawego wypuścili a nie nudnego Hurricane to sam bym kupił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 4 minuty temu, martinello napisał: Zamiast narzekać na cenę ( co oczywiście każdy ma prawo zrobić) może lepiej porównać jakie inne modele można kupić za podobne pieniądze w sklepie modelarskim. Jednosilnikowy myśliwiec z II wojny w cenie Ok. 200 pln nie jest wyjątkiem... Tym bardziej że model wydaje się być WYBITNY. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Czas pokaże jaki jest model. Zdjęcia testowe wyglądają bardzo zachęcająco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 2 minuty temu, socjo1 napisał: model wydaje się być Dobrze powiedziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 5 minut temu, martinello napisał: Zamiast narzekać na cenę ( co oczywiście każdy ma prawo zrobić) może lepiej porównać jakie inne modele można kupić za podobne pieniądze w sklepie modelarskim. Jednosilnikowy myśliwiec z II wojny w cenie Ok. 200 pln nie jest wyjątkiem... Taki przykład: większy od Hurricana, bardziej skomplikowany i całkiem niezły Hawker Tempest Eduarda w wersji Weekend, czyli plastik z kalkami, dokładnie to samo co proponuje Arma, to koszt ok.125zł po podwyżkach. Wersja Profi, czyli kilka malowań więcej plus blaszka z maskami, to teraz jakieś 195zł. Kucyk w wersji Weekend jest jeszcze tańszy. Myślę że Hurri będzie lepszy od Edkowych wypustów, ale czy aż tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi