Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
25 minut temu, hellvis napisał:

i prezentujący maszynę w nieszablonowych dla morskiego myśliwca okolicznościach 😉

Stwierdzili, że lotnisko pokryte śniegiem nie zapali się jak to bywa z docelowym miejscem bazowania :jezyk:

• Like 1
  • Haha 3
Napisano
Godzinę temu, hellvis napisał:

i prezentujący maszynę w nieszablonowych dla morskiego myśliwca okolicznościach 😉

Nieszablonowe okoliczności to by był boxart z Kuzniecowem 😉 

• Like 1
  • Haha 1
Napisano
42 minuty temu, rudolf24 napisał:

Nieszablonowe okoliczności to by był boxart z Kuzniecowem 😉 

To by było jak fiński Hornet na lotniskowcu :szczerbol:

• Haha 1
Napisano
3 godziny temu, hellvis napisał:

Może im NITKA w głowie był(a), jak to malowali 😉 

Napisano

Odnośnie kalkomanii do Su-22 to wydał ją i sprzedawał pan Marek Toporowicz - autor kolorowych schematów malowania polskich samolotów wojskowych wydawanych w Model Fanie. E- mail martop@poczta.onet.pl

Napisano
4 godziny temu, Tazman79 napisał:

We wrzesniu ma być Answer 

Przykro mi, ale po rozmowie z właścicielem, to będzie październik/ listopad. Czekam na Wolfpacka

Napisano
35 minut temu, tomaszzt napisał:

Przykro mi, ale po rozmowie z właścicielem, to będzie październik/ listopad. Czekam na Wolfpacka

Akurat Wolfpack też nie słynie z przesadnego przejmowania się zapowiadanymi terminami wydania produktów 😉

Napisano
22 godziny temu, tomaszzt napisał:

A sprecyzowali, którego roku?:szczerbol:

Tak pytam, mając wciąż wspomnienie Głuszca, który miał być niedługo... kilka lat temu i inne ich zapowiedziane tematy, które od dawna będą już za chwilkę, już za momencik.

Przy każdej zapowiedzianej nowości od Answera w 1/48 cieszę się, że mam jeszcze mnóstwo innych modeli do sklejenia w tzw. międzyczasie😉 

Napisano (edytowane)

Wolfpack już sklejony (Sample work & Photo by Honghwan Jang)

369881269_731487545451304_46728759368879

370095861_731487678784624_13865848777926

Coś tam dodają do zestawu:

370179150_731417372124988_39867796401262

Na kalkach  5 numerków (5001 - 5005)

370189025_731417452124980_72739006062035

Edytowane przez Akuku
  • Like 11
Napisano

No, jednak amerykanie wiedzieliby trochę lepiej ;). Zerknąłem na rendery i sylwetki. Jak zwykle absurdalna konfiguracja osprzętu silnika, ale tu wystarczy zastąpić iskrownik zaślepką. Jednak o regulator śmigła stałoprędkościowego trzeba się już wystarać. Łatwo też można załatwić się z anteną drutową widoczną na sylwetkach - po prostu jej nie robić.  Gorzej z malowaniem Shillinga. Producent w ogóle nie uwzględnił dość barwnych dziejów samolotu i pilota w jednostce i tego jak odcisnęły się one na wyglądzie Hairless Joe. Powstała jakaś hybryda wyglądu z różnych okresów, w wielu miejscach absurdalna, miejscami zmyślona, i zupełnie chybiona w opisie czasowym. Szkoda, bo dzieje całkiem ciekawe, a zmiany wyglądu też nie całkiem codzienne z zupełnym białym krukiem włącznie. A to są kwity znane od lat.

Napisano
W dniu 26.08.2023 o 23:07, greatgonzo napisał:

zmiany wyglądu też nie całkiem codzienne z zupełnym białym krukiem włącznie.

Mógłbyś rozwinąć temat? Zawsze interesują mnie aberracje, szczególnie te unikatowe i drobne

Napisano
45 minut temu, bzyku741 napisał:

Albo to kolejna firma córka Trumpka :haha:

Mimo wszystko dobrze, że modele wracają niektóre tematy z Kitty Hawka były zjadliwe.

• Like 1