Grzes Napisano 28 Lutego 2020 Share Napisano 28 Lutego 2020 Mogę tylko pozazdrościć, że w 1:48 lada dzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 28 Lutego 2020 Share Napisano 28 Lutego 2020 Fuj, żywica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 29 Lutego 2020 Share Napisano 29 Lutego 2020 20 godzin temu, Tap-chan napisał: Fuj, żywica. Myślałem, że tylko ja mam takie odczucia odnośnie tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 29 Lutego 2020 Share Napisano 29 Lutego 2020 Są dwie sprawy - żywica jest droższa od plastiku, a obróbka tego materiału jest dla mnie nieprzyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 29 Lutego 2020 Share Napisano 29 Lutego 2020 1 godzinę temu, eLCe napisał: Myślałem, że tylko ja mam takie odczucia odnośnie tego modelu nie narzekajcie na modele żywiczne dzięki nim można zrobić wiele rzeczy które nigdy nie wyjda w formie wtryskowej - poza tym uważam że to kwestia przyzwyczajenia ja powiem że wręcz polubiłem prace z tym tworzywem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 29 Lutego 2020 Share Napisano 29 Lutego 2020 2 godziny temu, tombie01 napisał: nie narzekajcie na modele żywiczne dzięki nim można zrobić wiele rzeczy które nigdy nie wyjda w formie wtryskowej - poza tym uważam że to kwestia przyzwyczajenia ja powiem że wręcz polubiłem prace z tym tworzywem Nie mam nic przeciwko kilku dodatkom z żywicy ale cały model to trochę przesada... No i kolejny niezdrowy materiał na warsztacie (pył ze szlifowanej żywicy jest bardziej kancerogenny od dymu tytoniowego) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 29 Lutego 2020 Share Napisano 29 Lutego 2020 5 minut temu, eLCe napisał: Nie mam nic przeciwko kilku dodatkom z żywicy ale cały model to trochę przesada... No i kolejny niezdrowy materiał na warsztacie (pył ze szlifowanej żywicy jest bardziej kancerogenny od dymu tytoniowego) No cóż. Nikt nikogo nie zmusza do zrobienia tego modelu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Marca 2020 Autor Share Napisano 4 Marca 2020 Sword zapowiedział Meteora NF.14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Marca 2020 Autor Share Napisano 4 Marca 2020 W dniu 29.02.2020 o 13:40, eLCe napisał: Nie mam nic przeciwko kilku dodatkom z żywicy ale cały model to trochę przesada... No i kolejny niezdrowy materiał na warsztacie (pył ze szlifowanej żywicy jest bardziej kancerogenny od dymu tytoniowego) Wystarczy piłować i ciąć na mokro, to nie będzie w powietrzu żadnego pyłu. Maseczka też nie zawadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Marca 2020 Autor Share Napisano 6 Marca 2020 Sowieckie uzbrojenie od KittyHawk jest już w sprzedaży: https://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=KH80151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Marca 2020 Autor Share Napisano 10 Marca 2020 Widzę na Cybermodellerze, że Kitty Hawk zamierza wypuścić Su-17/22 v. 2.0 - ktoś wie co tam ma być zmienione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 13 Marca 2020 Share Napisano 13 Marca 2020 (edytowane) Czy ktoś z Szanownych Kolegów wie może coś o szansach na pojawienie się jakiegokolwiek YF-23 w 1:48 w najbliższym czasie? Ostatnim producentem był chyba Hobby Boss i w "modelmanii" w Gdańsku uzyskałem info, ze niby mają go "lada moment" wznowić. Zatęskniłem za nim wspominając Italeri z lat około 1991-92 tyle, że wtedy to był zestaw 1:72. Edytowane 13 Marca 2020 przez thor_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszewskip Napisano 14 Marca 2020 Share Napisano 14 Marca 2020 W dniu 6.03.2020 o 12:00, Solo napisał: Sowieckie uzbrojenie od KittyHawk jest już w sprzedaży: https://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=KH80151 Zestaw dostępny również u nas https://pkmodel.pl/Kitty-Hawk-80151-Russian-Aircraft-Armament-p7688 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Marca 2020 Autor Share Napisano 16 Marca 2020 Jakoś tak niezauważenie chyba przeszedł fakt, że Su-27 Kitty Hawk są już w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 16 Marca 2020 Share Napisano 16 Marca 2020 (edytowane) Nie wiem czy to będzie odpowiedni temat, ale Model Maker dal znac, że kończą robote nad kruczym F-16. Edytowane 16 Marca 2020 przez Mates 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 16 Marca 2020 Share Napisano 16 Marca 2020 Jakoś tak niezauważenie chyba przeszedł fakt, że Su-27 Kitty Hawk są już w sprzedaży. KH nic na facebooku nie publikował jeszcze w tym temacie. Tak czy siak ja czekam tylko na UB/SM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Marca 2020 Autor Share Napisano 16 Marca 2020 1 godzinę temu, Mates napisał: Nie wiem czy to będzie odpowiedni temat, ale Model Maker dal znac, że kończą robote nad kruczym F-16. Oby to był maski, bo kalki tu nie za bardzo pasują. Ale kamo świetne i chciałbym kiedyś takiego kruka wymalować. 1 godzinę temu, Tap-chan napisał: KH nic na facebooku nie publikował jeszcze w tym temacie. Tak czy siak ja czekam tylko na UB/SM. UB także jest w sprzedaży: https://www.ebay.com/itm/Kitty-Hawk-KH80168-1-48-scale-Static-plastic-model-Su-27-UB-Flanker-C-2020/164035824320?hash=item26314c0ac0:g:wRgAAOSwBrReIdHo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Marca 2020 Autor Share Napisano 22 Marca 2020 Fajnie wygląda na zdjęciu, może warto będzie to wziąć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Marca 2020 Autor Share Napisano 24 Marca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Model Maker już za chwilę ma mieć w sprzedaży maski i kalkomanie do nowego kamo Jastrzębia (także dla 72 i 32): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billo Bill Napisano 2 Kwietnia 2020 Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Mi-24 od Zvezdy już pewnie niedługo w sprzedaży ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Niedawno Yahu wypuścił nowe tablice do F-4C Academy. Dziś wpadło mi to w ręce i porównałem z analogicznymi blaszkami Eduarda. Włos się jeży jaka to jest różnica w jakości. Że też człowiek tych Edków kiedyś nakupił tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Różnica kolosalna, a jak cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Yahu ok. 30 zł, Eduard 53 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Tablica z bezpiecznikami wygląda jakbyś patrzył na realna w samolocie. Kolor czarny jest też bardziej realistyczny/ zgaszony/ niz ten w edku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi