Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, BRAVO112 napisał:

a mój Raimondo Montecucoli ( chyba) poplynal rzeka, która mialem po drugiej stronie ulicy

plonac......

Godnie się pożegnał, cześć jego pamięci... 

Napisano
14 godzin temu, giberes napisał:

Dawno temu na mojej ulicy po ulewie powstawała duża kałuża. Ponieważ nie mogła istnieć bez floty, a nie miałem jeszcze modeli plastikowych, to robiłem pływadła z desek. Na dziobie docięta w szpic, po krawędzi nabite małe gwoździki połączone cienkim drutem jako relingi. Wieże dział z puszek po mielonce, a lufy to gwoździe. I już można było walczyć. 

A tymczasem w roku 2026

image.thumb.png.929177dc98d83a45cea4ccdb761ae711.png

• Like 2
  • Haha 2
Napisano
W dniu 17.08.2026 o 14:41, Grzes napisał:

Wprawdzie nie z PRL, bo rok 1994, ale znalazłem ciekawy wynalazek

image.thumb.png.222212cf3ec4a0be3ce7857f9a24625f.png

I piękny kolor wyprasek

image.thumb.png.c3271fa21aef101d12f81d64b881ee4c.png

Można zrobić wersję morską Mi-4ME

Nie znałem tej ciekawostki, ale Scalemates pokazuje, że ten zestaw pojawił się później w ZTS Plastyk.

Napisano

Ja miałem tego

image.png.b808bef84be0057e4742e72d2e67793c.png

Nie wiem czy to ten sam zestaw. Na pewno nie było w środku dodatków wersji morskiej.

Napisano
13 minut temu, Grzes napisał:

Nie wiem czy to ten sam zestaw. Na pewno nie było w środku dodatków wersji morskiej.

Na początku był ten mołdawski ale w wersji lądowej w tym pudełku, a później wsadzali model KP.

Morski miał takie pudełko i był dostępny może kilka lat.

images?q=tbn:ANd9GcQbwZa5fGrDJnRdLyGu2Xmd4oNcpWVSiMEEGvGaXawcrRJkpwcmMGB_iUg8&s=10

Napisano
3 minuty temu, Artek82 napisał:

Na początku był ten mołdawski ale w wersji lądowej w tym pudełku,

No i patrząc na te niebieskie wypraski powyżej, chyba właśnie tego miałem.