BRAVO112 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu a mój Raimondo Montecucoli ( chyba) poplynal rzeka, która mialem po drugiej stronie ulicy plonac...... Cytuj
barszczo Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: a mój Raimondo Montecucoli ( chyba) poplynal rzeka, która mialem po drugiej stronie ulicy plonac...... Godnie się pożegnał, cześć jego pamięci... Cytuj
slawbo Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 14 godzin temu, giberes napisał: Dawno temu na mojej ulicy po ulewie powstawała duża kałuża. Ponieważ nie mogła istnieć bez floty, a nie miałem jeszcze modeli plastikowych, to robiłem pływadła z desek. Na dziobie docięta w szpic, po krawędzi nabite małe gwoździki połączone cienkim drutem jako relingi. Wieże dział z puszek po mielonce, a lufy to gwoździe. I już można było walczyć. A tymczasem w roku 2026 2 2 Cytuj
letalin Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu W dniu 17.08.2026 o 14:41, Grzes napisał: Wprawdzie nie z PRL, bo rok 1994, ale znalazłem ciekawy wynalazek I piękny kolor wyprasek Można zrobić wersję morską Mi-4ME Nie znałem tej ciekawostki, ale Scalemates pokazuje, że ten zestaw pojawił się później w ZTS Plastyk. Cytuj
Grzes Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Ja miałem tego Nie wiem czy to ten sam zestaw. Na pewno nie było w środku dodatków wersji morskiej. Cytuj
Artek82 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 13 minut temu, Grzes napisał: Nie wiem czy to ten sam zestaw. Na pewno nie było w środku dodatków wersji morskiej. Na początku był ten mołdawski ale w wersji lądowej w tym pudełku, a później wsadzali model KP. Morski miał takie pudełko i był dostępny może kilka lat. Cytuj
Grzes Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, Artek82 napisał: Na początku był ten mołdawski ale w wersji lądowej w tym pudełku, No i patrząc na te niebieskie wypraski powyżej, chyba właśnie tego miałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi