Skocz do zawartości

MiG 21 F13, Revell, 1/72

abtb

Rekomendowane odpowiedzi

Pora zacząć rzępolić :dance:

MiG 21 F13, 32 Pułk Obrony  Powietrznej,  lotnisko Kubinka,  ZSRR, 1962r

EHtqct6.jpg

zJMjOwP.jpg

FAliTB1.jpg

aM5lZaB.jpg

u2Rw0D3.jpg

4NsPfr1.jpg

696gyfU.jpg

KHQ4UT0.jpg

KEnMRgp.jpg

gAovi8T.jpg

uExAnrQ.jpg

ZMXFlUk.jpg

Hf98cor.jpg

A2HZ603.jpg

Małe porównanie: 

H08Kxrj.jpg

6RBl6fq.jpg

7vW4Q42.jpg

Część druga:

x2Hp69x.jpg

dxnHski.jpg

reszta za tydzień :mrgreen:

:pif:

:kawa:

• Like 9

Bardzo ciekawie zrobiony.Łoś też taki w sam raz ani za jasny ani za ciemny.Widać też lekkie nie przesadzone zróżnicowanie paneli.Podoba się.:super:

• Thanks 1

No nie powiem, że się nie podoba, bo się podoba. Bardzo fajnie zrobiony i w ogóle.

Ale z całej twojej budowanej rodzinki ten ma zdecydowanie najbardziej nudny wybór malowania. Bardziej nudno by było chyba tylko z szachownicą ?

Dobrze, że chociaż pozostałe modele ciekawe :) 

• Thanks 1

Cieszą oko.Gratulacje.Ale F13 ma zbyt wysunięty stożek  i wygląda  jakoś ,,ni  jak ,,z tym wysuniętym klipem.

• Haha 1

Mimo tego, że :

1. nie podobają mi się Migi 21

2. nie podobają mi się samoloty srebrne

to ta 21 ma to "coś" w sobie i przyciąga moje oko. :super:

• Thanks 1

Przy okazji tematu, pozwolę sobie bez pytania, wrzucić fotkę F-13 z szachownicami i (moim zdaniem) ciekawym pomysłem na urozmaicenie nudnego sreberka...
Model wzorowany na eksponacie stojącym w MLP w Krakowie był do obejrzenia w Mińsku
DSC_0230.JPG.840b720b0145ab3b2a32204e538f8f58.JPG

Piękności ? ależ ten Ołówek jest cudny. Aż wiem do czego zasiądę gdy zlepię japsa 

• Thanks 1

Bardzo fajnie wyszedł, choć mogłeś nieco zróżnicować powierzchnię, używając różnych metalizerów. Czym robiłeś wash?

Ten egipski ma swoją galerię?

• Thanks 1

41 minut temu, GreGG24 napisał:

choć mogłeś nieco zróżnicować powierzchnię, używając różnych metalizerów.

Poszczególne panele są delikatnie zróżnicowane kolorem MC 0218 (:hmmm:, chyba że coś pomyliłem ale raczej nie) aluminium Gunze

43 minuty temu, GreGG24 napisał:

Czym robiłeś wash?

W dniu 7.03.2020 o 09:54, abtb napisał:

Neutral grey Ak

43 minuty temu, GreGG24 napisał:

Ten egipski ma swoją galerię?

Jeszce nie, będzie 14 lub 15 marca. Jeden MiG na tydzień wystarczy. Żeby uprzedzić kolejne pytanie PFM będzie miał galerię 21/22.03 :mrgreen:

• 1 month later...

Nie przepadam za sprzętem radzieckim a więc i przereklamowanym przez komunistyczną propagandę Migiem-21 ale przepadam za amerykańskim F-104 Starfighter i powiem, że ładnie Ci wyszedł. Samolot z zesfawu Italeri/ESCI w malowaniu lotnictwa Jordańskiego. Ciekawostką jest to, że piloci jordańscy przesiadali się na Starfightery nie mając wcześniej do czynienia z odrzutowcami naddźwiękowymi do  czynienia. I tu kolejna ciekawostka, jordanskie Statfightery w odróżnieniu do amerykańskich posiadały fotele strzelane klasycznie do góry a nie w dół.