Solo Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Chyba Jadar ma je w swojej ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Panie i Panowie poproszę o link do nitów 1/48 --- lotnictwo--- na stronkach krajowych bo za nic nie mogę znaleźć Co masz na myśli? Kalki? Nity plastikowe czy jeszcze cos innego? Ja kupiłem kalki od czechów. Na metce jest adres: www.hgwmodels.cz pytałem o dostępność w pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Chyba Jadar ma je w swojej ofercie. A ad nitów RB jakieś zdanie -- stolica posiada na A3 różnego rozmiaru po piątaku http://www.mojehobby.pl/products/Nity-1-mm-250-szt..html ale nie widać co to - mam jedynie info że to RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Nie miałem tego w ręku to nie wiem, miałem tylko te nity HGW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Nie miałem tego w ręku to nie wiem, miałem tylko te nity HGW. ale nie mam jak ściągnąć z zaa granicy - brak karty dlatego zależy mi na kupno w kraju :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Lipca 2015 Super Moderator Share Napisano 1 Lipca 2015 Najlepsze nity są z scalehardware.com niestety made in USA, jak nie masz karty płatniczej ( czy aby na pewno nie masz? płatnicza to nie kredytowa jak większość uważa) to i tak nie problem załóż konto na paypalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Z tego co widzę to tam mają prawdziwe miniaturowe nity, a tutaj chyba chodzi tylko o przyklejalne główki imitujące nity na poszyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Z tego co widzę to tam mają prawdziwe miniaturowe nity, a tutaj chyba chodzi tylko o przyklejalne główki imitujące nity na poszyciu. Solo ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubix Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Witam, Zastanawiam się na kupnem nowego modelu i chciałbym coś z naszej historii Mianowicie zaczynam trochę się interesować naszym osławionym dywizjonem 303 i chciałbym mieć parę ich maszynek Chciałbym zacząć od Hurricane I (skala najlepiej 1:48 ale jestem otwarty na sugestie). Czy ktoś może robił taki model i chciałby mi coś polecić? Przydadzą się też wszystkie info jakie posiadacie o tych maszynkach (zdjęcia, historie itp.). Dopiero zaczynam więc będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Witam,Zastanawiam się na kupnem nowego modelu i chciałbym coś z naszej historii Mianowicie zaczynam trochę się interesować naszym osławionym dywizjonem 303 i chciałbym mieć parę ich maszynek Chciałbym zacząć od Hurricane I (skala najlepiej 1:48 ale jestem otwarty na sugestie). Czy ktoś może robił taki model i chciałby mi coś polecić? Przydadzą się też wszystkie info jakie posiadacie o tych maszynkach (zdjęcia, historie itp.). Dopiero zaczynam więc będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam. Zajrzyj na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajoc123 Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Ej, ludzie, szukam sobie ostatnio fotek Serbskich czołgów, bo akurat jestem w temacie, aż tu nagle znajduje to !!! Jakby kto nie wiedział, jest to Serbski artysta, śpiewał i tworzył patriotyczne pieśni w czasach wojny na Bałkanach. Rodoljub Roki Vulović. Niestety nie znalazłem żadnych więcej informacji o rzeczonej figurce, tak więc nie wiem, co to właściwie jest. Może wy macie jakiś pomysł lub wiedzę w tym zakresie? Jeśli gdzieś w Serbii produkują takie figurki, to moim obowiązkiem jako fana tego pana a zarazem modelarza amatora, będzie zdobycie jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 witam czeskie piłki mi się skończyły (większość połamanych zostało :( ) -- może ktoś poleci cały zestaw do "cięcia" żywicy a nie pojedyncze sztuki - poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Jest sporo w sklepach modelarskich piłek fototrawionych, w sumie nie są chyba gorsze od czeskich żyletek. Ja jednak preferuję te ostatnie, jakoś lepiej mi się nimi pracuje. Po prostu kup kilka na zapas, bo one lubi się łamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Jest sporo w sklepach modelarskich piłek fototrawionych, w sumie nie są chyba gorsze od czeskich żyletek.Ja jednak preferuję te ostatnie, jakoś lepiej mi się nimi pracuje. Po prostu kup kilka na zapas, bo one lubi się łamać. Wiem to z autopsji chłopie, ale może coś lepszego jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajoc123 Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Chłopaki, sprawa jest poważna, czy ktokolwiek wie coś na temat wyżej przedstawionej figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Chłopaki, sprawa jest poważna,Czyli masz nadzieję, ze ktoś podejdzie do tematu poważnie?czy ktokolwiek wie coś na temat wyżej przedstawionej figurki?Czy masz na myśli twój post z 2015-07-11 02:46 CET? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Nie jest trudno znaleźć to w Google: http://balkanhobby.com/index.php?route=product/product&manufacturer_id=5&product_id=34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heinrich Napisano 17 Lipca 2015 Share Napisano 17 Lipca 2015 Witam, chcę kupić aparat fotograficzny do robienia zdjęć modeli głównie w skali 1/72 i chciał bym zapytać bardziej ogarniętych niż ja, co wybrać? Zastanawiam które aparaty są godne uwagi (mogą być używane). Chcę przeznaczyć maks do 600zł. Co sądzicie o CANON PowerShot SX400 IS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 17 Lipca 2015 Share Napisano 17 Lipca 2015 Witam, chcę kupić aparat fotograficzny do robienia zdjęć modeli głównie w skali 1/72 i chciał bym zapytać bardziej ogarniętych niż ja, co wybrać? Głębię ostrości. Jasność obiektywu. Możliwośc zapisu raw była by miłym dodatkiem. Zastanawiam które aparaty są godne uwagi (mogą być używane). Chcę przeznaczyć maks do 600zł. W tym przedziale cenowym prawie każdy będzie miał dostateczną głębię ostrości. Z jasnością może być znacznie gorzej. Lepiej mniejszy zoom niż ciemny obiektyw. Wiele tanich aparatów ma tak „szumiącą” matrycę i marne algorytmy kompresji do jpg, że ratunkiem jest oprogramowanie konwertujące z raw na komputerze. Co sądzicie o CANON PowerShot SX400 IS. Krok pierwszy, krok drugi. To ty robisz zdjęcie. Nie aparat. Na wakacjach 2008 zrobiłem przy pomocy Fujifilm Finepix S5700 lepsze zdjęcia niż mój krewny, który się dumnie obnosił ze swoją nową Konica Minolta Dynax 7D, chociaż jego aparat faktycznie dawał znacznie lepsze możliwości panowania nad ujęciem. Używałem w życiu Fujifilm FinePix S9600 i mogę z ręką na sercu polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Lipca 2015 Share Napisano 17 Lipca 2015 kjp_a_man powiedział Ci już wszystko. Narzędzia (w tym wypadku aparat) tylko pomagają, a nie robią za nas. Fuji S9600 to świetny aparat i jak Cię nie przerażają jego wymiary i konkretny egzemplarz nie będzie zmęczony to bierz. Miliony pixeli nie robią zdjęć. Jakość jest zależna od optyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaackDanieLs Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Witam. Wie ktoś gdzie mogę dostać podstawkę do samolotu odrzutowego w wykonaniu w locie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Takie z przeźroczystej pleksy Gdzieś widziałem w nowościach zobacz w Martoli ,w Jadarze lub w MojeHobby ( zaglądam tylko do tych sklepów ). Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Panowie, może się ktoś orientuje, czy maski Montexu SM 72122 dedykowane do Defianta z MPM przy pasują do Airfix-owskiego? I pytanie drugie: maski do Bf-109: Eduard (CX331) czy Montex (SM72203)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Chłopacy, podpowiedzcie: kupiłem ten podstawowy rysik z RB i próbowałem go zamontować na uchwycie OLFA AK ileś. Da się, ale narzędzie nie jest sztywne i rusza się w uchwycie. czy uchwyt Excel będzie lepszy? Jakich używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Chłopacy, podpowiedzcie: kupiłem ten podstawowy rysik z RB i próbowałem go zamontować na uchwycie OLFA AK ileś. Da się, ale narzędzie nie jest sztywne i rusza się w uchwycie. czy uchwyt Excel będzie lepszy? Jakich używacie? Ja używam Excel'a, jeśli tylko uda mi się zmieścić to co chcę zamontować i ustawić w centrum to trzyma jak skała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi