Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja używałem do gruntowania blaszek fototrawionych. Wyszło całkiem nieźle, aczkolwiek następne gruntowałem Metal Primerem Tamiya. Zapach, nie pamiętam, ale wychowałem się w drukarni i lubię rozpuszczalniki.

Pozdrawiam

Krzysiek

• Like 1
Napisano
4 godziny temu, LordDisneyland napisał:

jest z wonią tego specyfiku

Wali niemiłosiernie. Coś pomiędzy nitro a acetonem. 

4 godziny temu, LordDisneyland napisał:

Obawiam się także, że może przy delikatnych detalach się nie sprawdzić

Czemu? Mieszasz z LT i walisz aerografem.

• Like 1
Napisano

Mam pytanie, czy ktoś z Was robił model TOS 1-A od Trumpetera 05582? Jeżeli tak to prośba o pomoc:)  Mam problem z montażem wyrzutni, a właściwie największego tłoku który podnosi - w miejscu styku z cylindrem w który powinien  wchodzić idealnie równolegle robi się kąt i elementy nie dają się spasować. Jedynym rozwiązaniem jest montaż w pozycji opuszczonej, ale tego nie chcę. Będę wdzięczny za pomoc.

• Like 1
Napisano

Hejka,

jak były malowane kanistry z benzyną w niemieckich pojazdach z II WW? Czy na kolor wnętrza czy na „jakiś inny”? Producent modelu nie podał takiej informacji  w swojej instrukcji...

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Czy ktoś tutaj robił Fw 190 D9 od Edka (1:48)? A konkretnie to Revell ale przepak edka...

Dłubię go właśnie i odnoszę wrażenie, że mimo iż w instrukcji stoi, że można zrobić w wersji CLOSED to edek tu odjechał sądząc, że skoro tak „piknie” dał wnętrze to wszyscy zrobią wersję pootwieraną... Otóż chcę zrobić wszystko pozamykane i za cholerę nie mogę prawidłowo przypasować klap na do karabinów skrzydłowych... Jak nie z jrednej to zdrugiej strony  zawsze jakaś szpara zostaje ?

Ktoś miał z tym problem i może ma patent?

Edytowane przez Thalgonis
  • 2 weeks later...
Napisano

Blaszki to stosunkowo prosta robota, no chyba że chcesz z nich skonstruować jakąś bardziej złożoną bryłę, gdzie konieczne jest lutowanie. Wtedy to już nieco wyższa szkoła jazdy.

Napisano
46 minut temu, Solo napisał:

Blaszki to stosunkowo prosta robota, no chyba że chcesz z nich skonstruować jakąś bardziej złożoną bryłę, gdzie konieczne jest lutowanie. Wtedy to już nieco wyższa szkoła jazdy.

nie lutowałem ( może dwa razy coś w życiu) jak bym chciał spróbować lutować blaszki, to jakaś konkretną lutownicę polecasz, czy "każda" się nada ?

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano
36 minut temu, Fixer napisał:

Dziękuje niech cie Bóg wynagrodzi w dzieciach

Tylko ze to dopiero preorder.

*zastrzegamy iż w przypadku niskiej liczby zamówień w przedsprzedaży możemy wycofać się z jego realizacji i zwrotu i pieniędzy

Napisano
Godzinę temu, Bobek napisał:

zamów dwa, większe prawdopodobieństwo ze wydrukują :)

102 zł za kalki to i tak drogo za te cene mam dobry model w skali 1:35 oczywiscie z kategori pojazdy pancerne

Napisano

Żeby nie zakładać nowego tematu. To się spytam tutaj jaki rozpuszczalnik używacie do pedzlow bo wtedy miałem dobry ale się skaczyl i dostałem od taty jakiś gow... i wogule nie schodzi farba z pędzla tylko się do niego przykleja bardziej.